İstanbul Bilişim Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

Öncelikle belirteyim, teknoloji cenabetiyim. Forumda aldığım herşeyin bozuk çıkmasıyla ilgili bi konum vardı.

Neyse uzatmadan söze gireyim, Sony QX-10 diye bi kamera buldum. Çok hoşuma gitti. Piyasa fiyatı 600 TL. İstanbul bilişim Sony Europa garantisiyle 300 TL'ye veriyor cihazı. 

İstanbul bilişimi aradım, ürünün sıfır açılmamış kutuda ve teşhir ürünü olmadığını stoklarında  8 adet olduğunu belirttiler. Kamerayı Cumartesi Gecesi satın aldım. Pazartesi sürat kargoya verilmiş bugün de teslimini aldım. Kutuyu açtığımda Sony Etiketinin daha önce açılmış olduğunu gördüm. Üzerine bi sony etiketi daha yapıştırmışlar. Neyse olur öyle şeyler diyip kutuyu açtım.

Kutudan Li-ion pil çıkıyor, pilin boş olması beni bi işkillendirdi. Üstüne üstün, kameranın üzerindeki misina ile tutturulmuş etikette yoktu. Bunlara da eyvallah diyip cihazı biraz şarj ettim. Açtım bağladım çalışıyor eyvallah ama kamerada çizikler var.

İstanbul bilişimi aradım, göndereceğiniz ürüne tecavüz edeyim vs. derken gönderin inceleyip değiştirelim veya iade edelim dediler. Bende gönderirken faturalarını koymadım iade istemediğimden. Sıfır ürünle değişmesini istiyorum diye de not yazdım.

Bu adamlar şimdi ürünü değiştirmezse ne yapmalıyım ? veya değiştirdiler diyelim tekrar açık ürün gönderirlerse ne yapabilirim ? 326 Tl lik pos çektik, sd kart vs. derken. İade istemediğimden faturalı göndermedim. İade edip başka yerden aynı fiyata alma şansım yok. Bütcem 300 TL.

Ayrıca kamera çok başarılı çektiğim resimlere aşık oldum.

10X zoom yapılmış hali.

Not: Resimler 2 megapiksel, hafıza kartı takmadığım için orjinal görüntüyü alamadım.

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Adamlar ürünü değiştirdi, üstüne üstün class 10 sd card hediye ettiler :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

hayırlı olsun hoca. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Değişik bir cihazmış. Bari konuyu herkese açık yapta millet görsün hocam. Müşteriden yana olan firmaların desteklenmesi gerektiği kaanatindeyim. En iyi reklam müşteri ağzından yapılandır.

mkyb tarafından 31/Mar/16 20:23 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    rui bunu yazdı

hayırlı olsun hoca. :)

Eyvallah hocam sağol :)

mkyb bunu yazdı

Değişik bir cihazmış. Bari konuyu herkese açık yapta millet görsün hocam. Müşteriden yana olan firmaların desteklenmesi gerektiği kaanatindeyim. En iyi reklam müşteri ağzından yapılandır.

Cihazla saatlerdir oynuyorum çok hoşuma gitti. Yarın çok güzel bi çekim yapmayı düşünüyorum, videonun renderi falan bitince sizlerle paylaşırım. 

İstanbul bilişim hakkında internette ki olumsuz yorumlardan baya korkmuştum. Adamlar çok ilgili ve olaya çözümcül yaklaşıyor. Ayrıca 4 tane kargo geldi gitti bir kuruş ödemedim. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Elde tutması zor olmuyor mu ? Telefona takma zımbırtısı kutudan mı çıkıyor ?

Teknoseyir incelemesi :

https://www.youtube.com/watch?v=kW2ZnEOmZ-8

mkyb tarafından 31/Mar/16 23:18 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Telefon zımbırtısı kutu içinde çıkıyor, heryerine eşit bastırıp çevirerek takılıyor kameraya. Diğer tarafı çengelli zaten.

Kamerayı telefonun arkasına takıp kamerayı tutuyorum sanki dslr hissi veriyor. Zoom ve foto çekme butonu da elimin altında oluyor. Sol elimle tutarsam kameradan, sağ elimde tutarsam telefondan tutuyorum. Altında tripod girişi var, nfc ile telefona şifre girmeden bağlanıyor. Resim ve video kalitesi çok iyi

cache tarafından 31/Mar/16 23:31 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Telefonun markası nedir ? Telefona program yüklemek gerekiyor mu yoksa telefonun kendi kamera uygulamasını mı kullanıyor ? Şarjı nasıl ? Birde rica etsem şimdi gece videosu birde sabah videosu çeker misin ? Videolarda max zoom yaparsan sevinirim. Birde üstünde mikrofon var mı yoksa telefonun mikro. mu kullanıyor ?

Ciddi kafama yattı bu cihaz.

mkyb tarafından 31/Mar/16 23:32 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Telefonun markası nedir ? Telefona program yüklemek gerekiyor mu yoksa telefonun kendi kamera uygulamasını mı kullanıyor ? Şarjı nasıl ? Birde rica etsem şimdi gece videosu birde sabah videosu çeker misin ? Videolarda max zoom yaparsan sevinirim. Birde üstünde mikrofon var mı yoksa telefonun mikro. mu kullanıyor ?

Ciddi kafama yattı bu cihaz.

Gece videosu ve fotoğraflar birazdan geliyor hocam çekeyim hemen :) PlayMemories uygulamasını kuruyorsun hocam onun üzerinden kontrol ediliyor. Telefonum LG G2, şarj konusunda henüz bi bilgim yok akşam üzeri elime geçti cihaz test edemedim :) 600mAh li-ion pil var. 

Ben youtube'da bi kanal açtım orada kullanmak için aldım. Baya hoş cihaz :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Resimler,

10x zoom

Buda video:

Ayrıca stereo mikrofon var sesler çok net geliyor.

https://drive.google.com/file/d/0B22h-lCD7-FRcy1MbnQ3a1ZPOG8/view?usp=sharing

Not: Video işleniyor falan yazıyor, indirmeniz tavsiye edilir, 1080P 30FPS

cache tarafından 31/Mar/16 23:51 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim. Videoda optik zoom yaparken çıkan mekanik hırıltı yok. Orası güzel. Zoom yaptığın evde ki tül perdenin arkasında ki televizyon bile gözüküyor. Birde videoyu telefonsuz mu çektin? Çok sallamışsın. 

Toplam Hit: 1731 Toplam Mesaj: 12
istanbul bilişim