İstanbul Çevresi 2 Yıllık Üniversiteler?
-
selamunaleyküm...
evet mürid kardeşler :) bu sene son, seneye 2 yıllık üniv. düşünüyoruz(bi arkadaşla). bölüm bilgisayar programcılığı ama nereye gitceğimizi kararlaştıramadık. Düzceyi düşündük şimdilik ama daha iyi maddi yönden zorlamıyacak bildiğiniz 2 yıllık üniversiteler var mı ? ist. çevresi olacak..araştırma yapıyoruz şimdilik ..
-
arel üniversitesi.
yıllık 6 milyar 10 taksit kredi kartına.. aylık 600 TL * 10geçen sene ilk tercih e %10 indirim verdiler.. 5400 e geldi. yine 10 taksit yapabiliyorsun..
aydın var 8 milyar.beykent de 6.5 falan sanırım...
geçen senenin fiyatları da bu sene ortalama aynı fiyatlar olur.
not :
bunlar istanbul içi / vakıf üni'leridir.şehir dışına gideceğin harcıyacağın parayla bunlar da aynı fiyata denk geliyor hoca zaten :)
-
diploma notun ne hocam, istanbulda hersene 3-4 tane üniversite burslu alıyor, onlardan birine gidebilirsin
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
arel üniversitesi.
yıllık 6 milyar 10 taksit kredi kartına.. aylık 600 TL * 10geçen sene ilk tercih e %10 indirim verdiler.. 5400 e geldi. yine 10 taksit yapabiliyorsun..
not :
bunlar istanbul içi / vakıf üni'leridir.şehir dışına gideceğin harcıyacağın parayla bunlar da aynı fiyata denk geliyor hoca zaten :)
-----------------------------buralardan en az %50 burs alamayan adam öss'ye girmesin.
-
husnuweb bunu yazdı:
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------buralardan en az %50 burs alamayan adam öss'ye girmesin.
-----------------------------ne gereği var hocam ya, özele para verilir mi adamlar paraları ile rezil oluyor valla. %100 burslu olmadıktan sonra gidilmez o paraya il dışında bi devlet okula giderim daha iyi :) tabi bu benim görüşüm
-
özel olayı fasa fiso zaten.
ayrıca gideceğiniz üniversitenin kalitesine de önem vermenizi öneririm.
-
husnuweb bunu yazdı:
Nurky bunu yazdı:
arel üniversitesi.
not :
-----------------------------zaten %50 burs almak için önce öss ye girmek gerekiyor sanırım hocam :)
mecburiyetten özel okuyanlarda var bi de misal : ben :)
bu sene arel e baslıcam kısmetse.. şu 10 gün sonraki sınavı bi atlatalım da :)
-
hocam gecen dönem bos kala kontenjanları doldurmak için arelde güzel kolaylıklar vardı aslında takip etmedin galibaaa
-
2 yılını çöpe atma.
1 yılını çok sıkı bir şekilde çalışarak geçir ondan sonra gel 4 yıllıklar için konu aç :))
-
acemi-webci bunu yazdı:
selamunaleyküm...
evet mürid kardeşler :) bu sene son, seneye 2 yıllık üniv. düşünüyoruz(bi arkadaşla). bölüm bilgisayar programcılığı ama nereye gitceğimizi kararlaştıramadık. Düzceyi düşündük şimdilik ama daha iyi maddi yönden zorlamıyacak bildiğiniz 2 yıllık üniversiteler var mı ? ist. çevresi olacak..araştırma yapıyoruz şimdilik ..
-----------------------------Geçen yıl bende bir arkadaşla aynı şeyleri düşünüyordum :D
Öncelikle kendini evden uzakta yapabilirmiyim diye sorman lazım. Maddiyat konusu tamamiyle harcamalarınla alakalı. Yurtta kalıp her gün alemlere akmazsan rahatlıkla idare edebilirsin.
Yaptığımız bilimsel araştırmaların sonucunda en uygun şehir Balıkesir çıkmıştı :D
İşin diğer yönü ise okulu kazanma meselesi. Ben geçen sene sayısal 1den 230 ham yapmıştım obp 84 tü. Yazdığımız MYO'ların çoğu ilk yerleştirmede 70-80 arası kalıp 10-15 kişi açık verdiysede ne hikmetse biz giremedik. Bazı arkadaşlar son tercihlere garanti olsun diye bilgisayar operatörlüğü, basım yayın falan yazmıştı tak diye yerleştiler.(Lisenin türü önemli)
2.Yerleştirmede ailemin zoruyla Avcılardaki Gelişim Meslek Yüksek Okulunu yazdım %50 bursla girdim. Başta sönüp giden hayallerimi göz önüne alarak isteksiz olarak olarak gittiysemde şimdi iyiki yazmışım diyorum.
İstanbulda üni okumak gibisi yok hacı. Hiç olmazsa tercih kağıdının alt satırlarına 1-2 tane tam burslu özel yaz işin garanti olsun.
-
İstanbul Kavram meslek yüksek okulu şuan benim okuduğum okul iki kampus war biri gayretepe diğeri ümraniyede ama bilgisayar prog,gayretepede özel ama öle tikyy eleman diğerlerine nazaran az ve gel bi gör istersen idare edioruz burs almakda kolay ben alamadım ama alan arklar war :) www.ikmyo.edu.tr