İstanbul 'Da 90 Saat Su Kesintisi !
-
Ozden bunu yazdı
Geçen 1 gün kestiler bok kokusundan geçilmiyodu hiçbir yer, böyle bir rezillik yok ya. Umarım geri adım gerçekten atılır.
4 gün kesilse bu seferde kanalizasyonlar tıkanır. 4 günlük boku susuz nasıl taşısın o borular :)
http://www.youtube.com/watch?v=CeXh5Kz_Zu0
bugrahan45 tarafından 20/Kas/14 13:02 tarihinde düzenlenmiştir -
İSKİ'nin açıkladığı ve İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 4 gün su kesintisine yol açacağı belirtilen, Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisleri Trafo Merkezi'ndeki çalışmaya sosyal medya üzerinden gelen yoğun tepki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geri adım attırdı. Su kesintisi Başkan Kadir Topbaş'ın verdiği talimatla durduruldu.
İBB'den yapılan açıklamada, "Baskan Topbaş, söz konusu çalışmanın su kesintisine mahal verilmeden yapılması amacıyla yeniden planlanması için İSKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi.Çalışmanın nasıl ve ne zaman yapılacağı İSKİ tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak" denildi.
-
90 saat su kesik olucaksa müslüman kardeşlerimiz nasıl abdest alıcak 5 vakit şimdi hıı
-
tobbaş başganın talimatıyla kesinti durdurulmuş beyler bayanlar.
-
bugrahan45 bunu yazdıKaan bunu yazdıbugrahan45 bunu yazdı
nasıl insanlarsınız siz ya. niye tepki veriyosunuz. bırakın adamlar işini yapsın. 4 gün neki ?
klasik akp'li.
Bak sana mini minnacık bir örnek vereyim.
8 kişi çalışıyor atolyede, yağlı meslek..
Herkesin dirseklerine kadar yağ, yüzleri de yağlı genelde.
Bir adamın yıkanması için kaç litre su gerekir tahmin et.
Bu adamlar öğle yemeğine çıkarken de yıkanıyor, akşam da.
Şimdi küfür ederekten sormak isterdim de, bu kadar adam için ben suyu nerde depolayayım.
4 gün nekiymiş..
Hadi ordan.
sen beni yanlış anlamışsın dostum. kimsenin tayfası değilim hele hele akp nin hiç değilim. ti' ye aldım sadece.
Pardon o zaman kardeşim.
Bu görüşü savunan insanlar bolca mevcut da, seni de onlardan sandım.
-
90 saat su kesintisi insanlığa aykırı.
-
vay amk iyi ki geri alınmış tam istanbula geleceğim ve geri döneceğim tarihleri kapsıyodu şansıma küfür ediyordum dfslgkdsg
-
4 gün olması tabii ki tepki çeker. Kademeli yapabilirlerse daha iyi olur.
Ancak yazılanlara göre orada ciddi bir bakım söz konusu olsa gerek. Böyle büyüklükte bir yerde bu bakımı yapmazsanız ileride bir sıkıntı çıkarsa daha uzun bir süre su kesintisi olabileceği hiç aklınızın ucundan geçmiyor mu? İSKİ verilerine göre istanbulun suyunun yarısı oradan arıtılıyor ve İstanbul'a pompalanıyor. Bugun kesinti olmazsa yarın oda olmadı öbür gün mutlaka su kesintisi olacak. Bundan kaçış olmadığını biliyorsunuzdur umarım.
-
imlegend bunu yazdı
4 gün olması tabii ki tepki çeker. Kademeli yapabilirlerse daha iyi olur.
Ancak yazılanlara göre orada ciddi bir bakım söz konusu olsa gerek. Böyle büyüklükte bir yerde bu bakımı yapmazsanız ileride bir sıkıntı çıkarsa daha uzun bir süre su kesintisi olabileceği hiç aklınızın ucundan geçmiyor mu? İSKİ verilerine göre istanbulun suyunun yarısı oradan arıtılıyor ve İstanbul'a pompalanıyor. Bugun kesinti olmazsa yarın oda olmadı öbür gün mutlaka su kesintisi olacak. Bundan kaçış olmadığını biliyorsunuzdur umarım.
Su sadece ev kullanıcıları için önem arz etse söylediklerinde haklısın. Ama su fabrikasyonda, hastanede vb. kritik kesimlerde de gereksinim duyulan bir kaynak. İstediğiniz kadar depoya sahip olun. Bir noktadan sonra bu kadar insana (İstanbul'un neredeyse yarısı, İstanbul Türkiye'nin bilmem yüzde kaç nüfüsunu barındıran şehir) hazırı yettiremezsiniz. 4 gün uzun bir süre. Sistemin tek bir yere bağlı olması ve tek elektrik hattında problem yaşanabilme ihtimali ile neredeyse şehrin tamamının susuz kalma tehlikesinin bulunması da ayrı araştırılması gereken bir konu. Ardını arkasını araştıran insanlar, bulunanları insanlara ulaştıran bir medya Türkiye'de yaygın olmadığından pek çok şeyin üzeri kapatılıyor. Ankara'da kim bilir kaç gün ne derecedeki suları millete içirdiler, kullandırdılar. Çıkan birkaç rapor dışında hiç kimsenin haberi dahi olmadı. Resmen kıpkırmızı su kullandık, bok kokuyordu diyen onlarca insan vardı. Hastanelerde bir dönemde mide problemlerinde artış yaşandı, neredeyse epidemik hastalık seviyesinde insanlar başvuruda bulunuyordu. Ama sorsanız her şey yolunda deniliyordu. En büyük örnek bu.
Madem iptal edilebilecek bir durumdaydı, demek ki o kadar mühim ve hızlıca çözülmesi gereken, topluca kapatarak işlem yapılabilen bir konu değilmiş değil mi? Bu tıpkı ehliyet yenileme için önce bilmem kaç yüz lira isteyip sonrasında 10 liraya da halledilebilirmiş denilmesine benziyor. Şimdi tepki gelmeseydi, sineye çekilseydi değil 4, 14 gün su verilmeseydi rahat rahat istediklerini, istedikleri şekilde yapabilirlerdi. Her zaman bir orta yol, daha akla mantığa uygun bir yol vardır. Hele belediyecilikte, özellikle İstanbul büyüklüğünde bir işlem sahasından söz ediyorsan değil iki, üçüncü planlar olmalı, olması gerekli.
İlaveten; önceden de yaşanan, test edilen bir durum daha var. Önce ölümü gösterip sonra sıtmaya razı etmek. Şimdi pek çok insan "Kadir abi bunu çözdü helal olsun" diyor, emin olun. Bu kararı "Kadir abi" almadı mı diye sormak lazım. Şimdi deseler günde 12 saat su yok, 1 ay böylesiniz herkes eh 4 gün tam olmamasındansa böylesi iyidir diyecektir.
Austen tarafından 20/Kas/14 15:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaan bunu yazdıbugrahan45 bunu yazdı
nasıl insanlarsınız siz ya. niye tepki veriyosunuz. bırakın adamlar işini yapsın. 4 gün neki ?
klasik akp'li.
Bak sana mini minnacık bir örnek vereyim.
8 kişi çalışıyor atolyede, yağlı meslek..
Herkesin dirseklerine kadar yağ, yüzleri de yağlı genelde.
Bir adamın yıkanması için kaç litre su gerekir tahmin et.
Bu adamlar öğle yemeğine çıkarken de yıkanıyor, akşam da.
Şimdi küfür ederekten sormak isterdim de, bu kadar adam için ben suyu nerde depolayayım.
4 gün nekiymiş..
Hadi ordan.
Kadir Topbaş gerekli tamiratların su kesintisi yapılmadan yapılsın diye talimat vermiş,fakat sen eğer işçilerini çok düşünüyorsan kıyacaksın paraya her ihtimale karşı su deposu yaptıracaksın ki elyaf depolar var, şimdi yeni yapılan her apartmanda su deposu da koyuyorlar ( bizim apartmanda 18 daire var ( nerden baksan en az 50 kişi var apartmanda bize en az 1 hafta yetiyor.