İstanbul Kart Hakkında Sorular
-
Öncelikle Hayırlı Cumalar. İstanbul kart sahibiyim. Her basıma 1.95 lira para kesiliyor ve sürekli kullanıyorum. Aylık yükletme gibi bir olay var
bu kaç basmalık oluyor acaba. Bazen tek biletlik basıyorum bazen çift aylık yapınca belli basma hakkı veriyor sanırım. Bu tek ve cift basmaları
da ikisinde de geçerli mi? Son olarak öğrenci 90 lira tam 155 sanırım. Ben ise işsizbiriyim. Acaba gençler için indirimli tarife veya işsizler için
bir uygulama var mı?
-
Bazı sitelerde aylık 200 basım hakkı verdiği söyleniyor ama bunun dışında işsizler veya gençler için bir uygulama var mı bilgi yok?
-
hocam öğrenci olayı var onlara yarı fiyatın biraz fazlası öğrenci kartın varsa oluyo onada ( Edit: Özürlü kartı var :D ) bedava
bensiz_aglama tarafından 07/Eyl/12 14:59 tarihinde düzenlenmiştir -
aylık normalde 140 lira öğrenciye 70 lira, 200 basım hakkı veriyo. aylıkta aktarma gibi bi olay yok 4 araç değişirsen işe giderken 4 boing gidiyo.bide otobüste "akbili olan varmı" diyenlere "benimki aylık kardeşim kusra bakma, olaydıda basaydım keşkem" diyebiliyosun
-
metrobüs felan 2 puan düşürüyo normalleri 1 puan düşürüyo toplam 200 veriyo
başkasının yerine basarsan içindeki normal paradan düşürüyo 1,95 olarak
işsiz vb. uygulaması yok gibi ya normal ya öğrenci
-
hocam zam geldi 140 tan 155 e çıktı. Peki hocam şimdi benim bindiğim bazı arabalar çift bilet geçerli onlarda 2 lik geçiyor bi sıkıntı olmuyor dimi. Aylık aldıgın zaman hepsine biniyorsun
-
kerim bunu yazdı
bunu görmemiştim eyvallah hocam. gunde 2 vasıta değiştiriyorum bir tanesi 2 bilet lik işte git gel 12 lira gidiyor. yapalım bir aylıkda huzura erelim :)
-
Aylık öğrenci : 75 TL---------- Aylık Normal : 150 TL
Aylık 200 basma hakkı verir , aynı otobüse 2. defa basmak istersen içindeki TL hesabından çeker.Benim ablam bana 10dk uzaklıkta oturuyor . sırf ibneliğine 3 otobüsle gittiğimi bilirim yani : ) neyse konuyu dağıtmadan devam edim . normal kart'la gidebildiğin heryere gidersin hiçbir farkı yok .Aynı otobüse 1 saat içinde birdaha basamazsın , eğer basarsan içindeki tl den gider .. Ancak farklı otobüslere anında binebilirsin sorun yok .
olay budur . varsa sormak istediğin birşey yanıtlayabilirim
-
eylül 17 itibari ile, öğrenci tekrar 70 tlye düşecek (aylık)
-
Hakan363 bunu yazdıkerim bunu yazdı
bunu görmemiştim eyvallah hocam. gunde 2 vasıta değiştiriyorum bir tanesi 2 bilet lik işte git gel 12 lira gidiyor. yapalım bir aylıkda huzura erelim :)
çift katlı otobüsler ile bazı ekspres hatlarda geçmiyor hocam. çift biletten kastın 500t ise onlarda aylık geçerli iki kredi çekiyor. Açıköğretimde(aöf) kayıtlı isen öğrenci kartı alabilirsin.
-
masTR bunu yazdı
Aylık öğrenci : 75 TL---------- Aylık Normal : 150 TL
Aylık 200 basma hakkı verir , aynı otobüse 2. defa basmak istersen içindeki TL hesabından çeker.Benim ablam bana 10dk uzaklıkta oturuyor . sırf ibneliğine 3 otobüsle gittiğimi bilirim yani : ) neyse konuyu dağıtmadan devam edim . normal kart'la gidebildiğin heryere gidersin hiçbir farkı yok .Aynı otobüse 1 saat içinde birdaha basamazsın , eğer basarsan içindeki tl den gider .. Ancak farklı otobüslere anında binebilirsin sorun yok .
olay budur . varsa sormak istediğin birşey yanıtlayabilirim
Mesela E9 ve E10 var. Bunlarda çift bilet geçerlidir. diyor ve 4 liraya yakın para kesiliyor.(gittiğim yer 5 dakka ama başka vasıta yok).
Şimdi aylık yaptım 200 basım hakkından bu E9 a binince 2 düşer. E9 da geçerli mi aslında asıl soru bu? nerden öğrenebilirim ona göre aylık yapıcam