folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İstanbul'da 1 Gün (Hikaye İçerir)

İstanbul'da 1 Gün (Hikaye İçerir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

isteyen okur isteyen okumaz özet saten bu dahada özetleyemem :P

Bunda bir ay önce istanbula geldim temelli daha evvel afyonda yaşıyordum afallama olmadı yaşamak için çünkü istanbula sık sık gelir giderdim bi ara hatta çok severdim. bu sefer geldiğimde istemeye istemye geldim ama mecbur kaldım 1 iş buldum artık bir işim vardı (henüz kovulmadan) daha sonra git gide buradan şu lanet trafik yüzünden bile soğumaya başladım, lafım herkese değil ama bu kadar öküzlüğü kolay kolayda bir yerde bulamazdınız heleki metrobüse falan binerken en önde duruyordum nese otobüs yanaştı aman yarabi birden iteklemelerden kenddimmi hiç bişi yapmadan içeride buldum cinlerim tepeme çıkmıştı yapısal olarak biraz utangaç olduğum için bişi demedim ama içimden bayağı bir  kaydım.

bir kaç gündür zihnimde dönen tek şey vardı tek bir soru bu şehir bu insanlara napıyorda bu şekilde bezmiş kertenkele gibi soğuk buz gibi oluyorlardı. istediğim şeyse sadece bir cevaptı bu kadar zor muydu bu ? tmm ben çok sevecen çok şen şakrak biri değilim ama neden birbirimize tahammül sınızrımız yok neden hiç saygı göstermiyoruz ? otobüse minibüse binerken neden bu kadar ayılaşıyoruz ? birinin sizi durdurup bişi sorması çok mu garip. adama uzunçayır metrobüsün orda metroyu tarif ediyorum üst geçidi takip ed direk oraya çıkıcaksın zaten diyorum biliyorum ki ordan daha yakın başka bir kişi hemen atlıyor şurdan dümdüz yrüse daha yakın değil mi ? ulan orası yakın olsa bizde orayı derdik herhalde tutturdu yok burası daha ykın illa haklı çıkacak peqi dedim orası daha yakınmış abi tarif etsin sana sen ona gidersin yürüyüp uzaklaştım. ama burdaki insanlara öyle yaklaşanlar olmuş ki zamınnda demekki, artık her şehirde karşılaştığımız tipler sizi yolda durdurup abi açım bea ye gelen cümleler gibi :| düşünün bilader b yardım et falan ? neyse laa konu uzuyor. 

normalde vardiya usulü çalışıyorum gece - gündüz şeklinde 2 gün çalışıp 2 gün izinliyim. bugünde izin günlerimden biri geceye geçeceğim için geç yattım ki gece vardiyasına alışayım ondan biraz geç kaktım 16:00 civarı bir kahvaltı ettim 15 dk mı falan aldı daha sonra bilgisayaırımın başına geçip biraz Splinter Cell Conviction onadım canım sıkılıyordu açıkcası napsam ki diye düşünürken kalkayım da bi dışarı yüzü göreyim dedim geldiğimden beri abartısız nerdeyse doru dürüst hiç çıkmamıştım. saat 17:30 civarı evden çıktım. yanıma sırt çantamı ve dün başladığım ve az önce bitirdiğim Markus Zusak ın "Hiç kimse sıradan değildir" kitabını mp3 player ımı sigaramı aldım otobüste kitap okuyan tiplerden değilimdir ilk kez böyle bir şey yapıyorum. otobüs durağına doğru yürüken bir cigara yaktım yawaş yawş yürüyordum 129T yi bekliyorum iş çıkış saati olacağı için dolu gelmesini umuyorum her zamnki gibi. durağa vardığımda sigaramı atmş otobüsü bekledim bekledim baktım gelceği yok bi tane daha cigara çakıp içmeye başladım yarısına geldiğimde otobüs gözüktü bir iki fırt daha çektikten sonra nihayet gelen otobüse binebilmiştim. tahminim dğru çıktı otobüs doluydu ama çok fazla değil. bir kaç durak sonra insanlar inmeye başlayınca bence en arkadakinin bir önndeki soldan cam kenarı son koltuğa (arka koltuklara bakan) oturdum kitabımı çıkarttım. 194. sayfada kaldığım yerden okumaya başladım. otobüs durakları bir bir geçmeye başladı tabi bu süre zarfında traik brz yoğun olduğu için anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. taksime geldğimizde ben kitabın 264.sayfasına gelebilmiştim. kitabı tkrr ait olduğu yere koyup çantamı sırtladım otobüsten inip ilerlemeye başladım. eskiden yürümeyi çok severdim fırsat buldukçada hala daha yürürüm istiklalde yapacağım şey buydu. Yürümek Düşünmek Kitapçıları Dolaşıp ardığım kitabı bulmaya çalışmak vs vs ilk durağım D&R oldu tabii her zamnki gibi aradığım kitap burdada yoktu neyse sağlık olsun deyip çıktım yürümeye devam ettim. zihnimde düşüncelerimde geride bıraktığım arkadaşlarım vardı telefonla görüşüyorduk genelde ben arıyordum ama şikayet ettiğimi söyleyemiyeceğim. eskiden fiiii zaman evveli aşık olduğum bir kız vardı onuda düşünürdüm ama uzun zamandır kimseyle birlikte olamadığım gerçeğide ayrı bir burukluk veriyordu. evet yakışıklı biri değilim iletişimim berbat, bir kadınla konuşmayı utangaçlığımın kurbanı olarak es geçmek :) işim var birazda param var artık çalışyorum nede olsa ama para benim için en son faktör. kısaca bir kadın bende ne arasınki bulsun? daha sonra mephisto ya girdim birazz dolaştıktan sonra görevli arkadaşa kitabı sordum oda maalesef dedi (Sözüm ona bu kitabı burdan biri tavsiye etmişti sağolsun kitabı bulamıyorum Ramazan Varol Yaşam Pusulası!). ordanda çıktım yürümeye devam taa ki bişiler içmeye karar verene kadar. Galata kulasinin yan sokağında aşağı inerkene galata sağda kalıyor orada küçük sevimli bi yer var neden se daha öncede gitmiştim mekan hoşuma gitmişti çünkü çok kalabalık olmuyordu. bende sesiz sakin bir yer arıyordum saten. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151411162498609&set=a.10150679252898609.416714.630778608&type=1&theater içeri girdim bi yer seçip oturdum daha sonra elma çayı istedim geldi elime telefonu alıp bir kaç arkadaşımı aradım ilkine ulaşamadım. burayada üye olan diğer arkadaşımı kardeşimi aradım sesi her zamanki gibi canlı ve düzgün çıkıyordu göremesemde iyi olduğunu anlamıştım ehhh tamda örenmeye çalıştığım şeydi. daha sonra 3.sünü aradım onun durumu pek iyi değildi telefonda biraz konuştuk, tabi sitem etsem yeridir borçlarından dolayı banka maaşına el koymuştu ve yarın kız arkadaşını evleneceği kızı ıspartaya dişçiye götürmesi gerektiğini söylüyordu arabayla. buyrun burdan yakın demek çok doğru olur. içimden geçirdim olm madem aran yok ne bok yemeye oraya gidiyorsun kız salak mı atlasın gitsin bi otobüse hem koca afyonda dişçi mi kalmadı amk tea oraya gidionuz ? tabi bunları söylemedm sorununa eğildik biraz tabi uzakta olduğum için bişi yapmazdım üstelik benimde ödemelerim vardı :| biz erkek milletinin huyudur çoğumuzun en azından kız arkadaşlarımızla ilgileniriz bokunu çıkarark hiç düşünmeden sonunu hemde. neyse sonra kitabımı çıkarp okumaya devam ettim biraz okuduktan sonra bir çay daha aldım saat yawaş yawaş ilerliyordu saten hal böle oluşun bende kitabı yawaş okudum öteki çay gelmeden evvel dışarıda bir sigara daha içtim. içeri geçip bir yandan çayımı yudumladım bir yandan kitabımı okudum. arkadaşıma nasıl yardım edebilirim diye düşünmedim bu sefer. bu sefer gün sadece benim olsun istedim çünkü 1 kereliğine bile olsa. bu anlattığım arkadaşa sürekli kol kanatta gererdim ama bu sefer yapmak istemiyordum çünkü artık hem uzaktaydım hemde biraz burnunun sürtülmesini istiyordum açıkcası.bu kadar açılmasına kızardım anlatırdım her zmanki gibi havaya bazen elinde olmayan sebeplerden borçlanırdı bazense bu şekilde zorlanırdı ödemelerinde. ailesinede bakıyordu bi taraftan elektrik su doğalgaz faturaları falan filan allahtan ev kira değil. ama be kardeşim insan brazda olsa düşünmezmi sonrasını azıcık lan! hep aynı lafa odaklanıyoruz sona gelmeden önce "sikerim lan battı balık yan gider amk". aha bak balık yan değil amuda kalkıyo bazen falla. 

Asıl tema dönüş; kalktım hesabımı ödedim 8 tl. tuttu. çayı getiren ve hesabı alan arkadaşa teşekkür edip eline sağlık dedikten sonra mekandan ayrıldım. caddeyi tırmanıp karnımın birazda aç olduğunu hissettikten sonra yemek yemeye kaarar verdim sonraki durağım istiklalin orta yerlerinde bir yerlerde sinema salonunun olduğu binaya gidip KFC ye girdim. normalde oradan 2. yemek yiyişim ilk yediğimde tavuk hoşuma gitmişti mcdonalds felakatinden sonra bi daha töbe dışarıdan tavuk yemem demiştim ama üzerinden fii zaman geçmişti. neyse orda bir güzel karnımı doyurduktan sonra mp3 playerımda sırayla çalan metallica slayer dimmu borgir eluviette delain nightwish in flames children of bodom vs vs dinleye dinleye yürüdüm bir müddet biraz daha düşündüm. normalde hissizlik denen lanet bir durumdan muzdaribimdir evet duygularımı çok yoğun yaşayamıyorum yaşamakta istediğimi söyleyemeyeceğim açıkcası geçmişi unutmuş olmanın verdiği o salkça durumumda olsa yinede hafızamdan her zaman şikayetçiyimdir :S ama bu halimi sevmiyor değilim. sonra ewe dönmem gerekiyordu daha erken bile olsa anahtarımı ewde unutmuştum maalesef :S abimde 12 olunca yatardı yarın işe gidicekti çünkü. saate baktım 22:30 olmuştu. bu kadarıda kafiydi. otobüs duraklarına doğru yürüdüm yawaş yawaş etraftaki insanlara bakındım herkese bir göz gezdirdim onalrın gözlerinin içine baktım. burada her tarzdan insanla karşılaşmanız mümkündür ondan dolayı gözlem yapmak isterseniz burası sizin iiçin biçilmez kaftan diyebilirim. daha sonra durağa vardığımda kalkıcak otobüsün dolu olduğunu gördüm ve es geçip binmedim çünkü dönüş yolundada kitap okumayı planlıyordum gerçekten zevk almıştım bu işten :) bi sigara daha yaktım dönüş yolunda içtiğim 2 sigaranın üzerine buda son sigaram olucaktı.

Sigarayı atıp sonraki otobüse bindim gene aynı koltuğa yönelip oturdum. İşte işler burada ilginçleşmeye başlayacaktı. otobüs dolamaya başladı daha sonra birden biri fazla akbil istedi en arkada olmama rağmen el kaldırıp uzatmak istedim ama yanımdaki arkadaşta aynı tepkiyi verip ön tarafa doru gidicekken ordan biri akbilini verdi artık. daha sonra aynı şekilde biridaha istedi ve kızın biri hiç çekinmeden uzattı kartını ve daha sonra alan kız tam para uzatıcakken kız gerek yok dedi sizde lütfen başkası için bunu yapın o zaman ödeşiriz dedi.(tam cümleyi anımsıyamıyom şuan) Ve aklıma birden şimşek çakıldı. Belki hatırlarsınız bizim müridlerden birinin projesi vardı Faili Meçhul Kıyak aklıma geldi ("myblackword",nda vardı dediğim o, sanırsam : İyilik yap İyilik Bul (Buda noldu onuda bilmiyoz bi içerik verse iyi olur)), biraz durdum düşündüm kafamı sola doğru yalpaladım hafif gülümsedim daha sonra aynı şey tekrar ladı bu sefer bir başkası daha sonra otobüse binmesine rağmen bir başkasına yaptı. Bu güzel şeydi! küçük bile olsa karşılık istemeden yardım etmek. ewe gideken artık yüzümde aptalcada olsa bir tebessüm vardı tam günden yararlanamasamda bu son zamanlarda geçirdiğim en güzel günlerden biriydi bee denemenizi  tavsiye ederim kendinize ayıracağınz güzel bir gün.İşte o zman dedim kendi kendime hayat bazen anlamsızlaşsada yanlızda olsanız yaşamak güzel şeydir hissetmeninse değeri paha biçilemez bana göre. Ruhunuzda gedikler varsa eğer kapanmayacak kadar büyük yaralar onları kapatmaya çalışmak yerine unutmak en güzeliymiş. evet geçmişimden nefret ettiğim için hatırlamak istemiyorum evet hafızamı ben sildim geçmişimi hatırlamamak için  evet insanları insan olduğu için seviyorum onlara güvenmiyorum ama ağızlarından çıkan sözlere inanıyorum inadına da olsa belki diyorum. Bu şehir belki bi gün düzelir belki insnlarda birbirine inanıp daha güçlü bağ kurarlar birbirlerine kazık atmadan birbirlerini kandırma yoluna gitmeden birbirlerine saygı duyarak yaşamayı öğrenirler...

Bu yazıyı saat 05.00 dan beri yazıyorum kitabıda bitirdim. güzel bir romandı orda bile bu duruma uyan müthiş bir hikaye okudum diyebilirm :) bu yazyıyı yazdım sadece okumanızı istedim. amaç her zamanki gibi yok tabiki derste çıkarın diye yazmadım okuyan olursa fikirlerini düşüncelerinide merak ederim yazzın çekinmeyin ve en önemlisi kendinize iyi davranın lan. seviorum hepinizi...  

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Özet: Birileri başkasına bedava Akbil basmış, sonuç olarak da "Faith in humanity restored" gibi bi şeyler olmuş :)

Metallica Rules
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek

la direk akbil konusuna gireydinya ne diye bukadar uzattın :)

metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek

Yazıyı çok beğendim hiç sıkılmadan okudum bana çok anlamlı geldi.

#hayat bir sifreleme algoritmasından ibaret.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Ara sıra iyi oluyor böyle şeyler okumak:)

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam işin özünden çok gün boyu ne düşündün ne yaptın onu anlatmışsın. Okudum hepsini. Ama keşke işin biraz özüne gireydin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Erkek

hocam gerçekten güzel bir yazı olmuş heleki o son akbil olayi benim yüzümdede gülümseme oluşturdu.

Break Dance Bboy MaxeL
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Okumaya değer mi? okuyanlar tavsiye ediyor mu? =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam

"-Asıl tema dönüş; kalktım hesabımı ödedim 8 tl"

Kısmından sonrası okunabilir buldum. Diğer kısımlar yazarın düşünsel yanlarının edebiyata dökümünden ve yazarın bir psikoÇığlıklarından başka birşey değil.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Baştan sona okudum. Yazının sonuna kadar basında kovulana kadar yazdıgı ıcın gıttıgın gun kovuldun fılan sandım kafa ıyı bıraz :D

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Pek derin anlamı olan bişey değil hocam.2 paragrafda bitecek yazıyı çok uzatmış kendi gezi yazısına dönüştürmüş :D

Özet:Otobüsde millet birbirine karşılıksız akbil veriyormus.Sonuc olarak şehrimiz hala güzel iyi insanlar var falan filan.

Toplam Hit: 3164 Toplam Mesaj: 27