folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İstanbul'da Gene Depremmi Bekleniyor?

İstanbul'da Gene Depremmi Bekleniyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen korkunç depreminin yıldönümüne bir gün kala İstanbul için şok uyarı, en yetkili isimlerden birinden geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem beklendiğini duyurdu.

Sadece depremin şiddetini vermekle kalmayan Erdik, felaket sonrası olası zarar bilançosunu da açıkladı: "20 bin bina yıkılacak, 20-30 bin kişi ölecek."

http://www.internethaber.com/istanbul-icin-korkunc-deprem-tahmini-283086h.htm

Acıma Yetime Döner Koyar Gö....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

yıllardır beklendiği söyleniyo. böyle belli günlerde haber yapıyolar işte

All is well
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

bekliyoruz

Allah Türktür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicoo
    Cicoo's avatar
    Erkek

Bu sıcaklar hayra alamet değil ztn 97' de de böle bi sıcak vardı sora neler oldu biliyoruz doğrudur :/

Zor günler geçirdi ama hala ayakta. :/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek

Gerçi %2'lik risk var diyorlar olaki oldu.Son Istanbul depreminde çoğu bina Orta Hasarlıya çıktı.
    Acaba bir 7.0 şidetindeki depreme maruz kalırsa Istanbul durum nolcak.
    Niye bununla ilgili çalışma yapılmış gibi bu kadar milyar dolar bütçe ayırdık denilmesine rağmen bir çözüm bulunmuyor.
    Binlerce insan ölse bunun hesabını kim vericek merak ediyorum...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türkiyede sanki istanbuldan başka il yok..

Uyuz oluyorum ota boka istanbul şöyle istanbul böyle kat kat daha fazla tehlikesi olan bölgeler var..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

17 agustos ve 12 kasımda cıkan klasık soylentıler neden ıstanbul baba neden yanı adapazarında kocaelınde yasan ınsan degılde hayvanmı olası ıstanbul deperemıymıs.. yıkılsın gebersın hepsı bı sehırde 2o mılyon kısı olurmu ya :W

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Uyarsınlar her sene. Abuk sabuk evleri yapıyorlar, satıyorlar, oturuyorlar. Ancak bizim millet böyle yola gelir.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

Türkiyede sanki istanbuldan başka il yok..

Uyuz oluyorum ota boka istanbul şöyle istanbul böyle kat kat daha fazla tehlikesi olan bölgeler var..

Doğru diyorsun ama Istanbul Türkiye'nin en büyük illerinden birisi.En son depremde en büyük yarayı alan Istanbul olduğu için bu kadar üstünde duruluyor ki.Istanbulda yapılaşmada çok büyük şerefsizlikler dönüyor.

Bu arada nerede en son deprem olmuş merak eden arkadaşlar için http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst5.asp gerçi verilmişti ama daha önce...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

İstanbulda deprem olucak diyorlar ve bütün binalara izalasyon yaptırma zorunluluğu getiriyolar bu ne yaman bir çelişkidir ? örneğin şuanda mantolama sistemi yasal olarak mecbur kılındı.Devletin binaların güçlendirilmesi yerine karar çıkarcağına mantolama sistemi yapılmasını istiyor ne iştir ben anlamadım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek

Notorious bunu yazdı:

İstanbulda deprem olucak diyorlar ve bütün binalara izalasyon yaptırma zorunluluğu getiriyolar bu ne yaman bir çelişkidir ? örneğin şuanda mantolama sistemi yasal olarak mecbur kılındı.Devletin binaların güçlendirilmesi yerine karar çıkarcağına mantolama sistemi yapılmasını istiyor ne iştir ben anlamadım.

O konu çok salakça ya anlamadığım izalasyon mantolama zorunluluğu getiriyoarlar niye deprem görmüş hasarlı binanın çirkin görüntüsünü örtmek için olsa gerek bu.Halbuki onun yerine yeni ve sağlam binalar için devlet bir çalışma yapsa.Ama nerde.Böle bir şey olsa o kadar insanın evi canı gidecek yazık günah tedbir alınması gerek bence deprem riski olsada olmasada....

Toplam Hit: 2506 Toplam Mesaj: 19