Istanbul'da Iyi Telefon Tamircisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaslar

Elimizde bir tane iphone 7 var, yere düsmüs ve ekrani parcalandi ancak dokunmatik vs calisiyor sadece ön caminin degismesi lazim.

Bir de iphone 13 var, o da yere düsmüs ve sag alttaki kameranin cami kirilmis, resim cekerken vs sorun yok ama cam kirik.. Apple servisine gittik, adamlar arka kasanin, bataryanin vs degismesi gerektigini söylediler, telefon fiyatinin yari fiyati kadar para istedi. Sonra dedi ki, gidin kamera icin bir glass koruyucu alin (cizilmeye karsi olan yapiskanli camlari bahsediyor) , kameranin disindaki cami da söküp o koruyucu yapistirin...

Neyse youtube'da fppro isimli bir kanala denk geldim, gayet iyi is yapiyor görünüyor. Türkiye'ye gelince onlara gidip bu tamir islerini vereyim dedim. Sikayet var'a baktim baya bir sikayet var haklarinda

https://www.sikayetvar.com/fotoparca

youtube'da gayet iyi calisiyor görünüyorlar da.. Neyse tavisye edebileceginiz istanbul taraflarinda bir yer var mi?

Hem iphone 7 ön cam degisimi, hem iphone 13 arka kameranin birinin cam degisimi yaptirilacak.

Not: benim elim pek yatkin degil tamir etmeye :) o yüzden iyice kötü yapmadan, profesyonel birine götürmekte fayda var

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Apple için batarya ve ekran hasarı harici tüm sorunlar diğer hasar olarak geçiyor. Telefonun yarı parasını istiyorlar çünkü sıfırıyla değişim yapıyorlar. Yani arka cam kırılırsa Apple için o telefon artık pert.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Apple için batarya ve ekran hasarı harici tüm sorunlar diğer hasar olarak geçiyor. Telefonun yarı parasını istiyorlar çünkü sıfırıyla değişim yapıyorlar. Yani arka cam kırılırsa Apple için o telefon artık pert.

telefonu alirken, sigortayi sececegime gidip garantiyi 3 yil daha uzattim :) haliyle bu garanti bir ise yaramiyor. Sigorta olsaydi ücretsiz yaptirabilirdim ama yok maalesef. Kücük bir cam parcasi icin de telefon parasinin yarisini vermek de sacma. O yüzden garantisi gitmeden disarda bir sekilde kamera cami taktirabilirsek süper olur. 

bu fp pro ile baya bir sikayet var, youtube'da videolarin altinda da sürekli cok pahali yapiyorlar vs yorumlari var. Nasil bir firmaymis böyle

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Küçük bir cam parçası değil işte o kamera camı. Safirden üretiliyor. Hani şu İsviçreli pahalı saatlerde kullanıldığı gibi. Tutup zımpara kağıdıyla zımparalamadıktan sonra normal kullanımda iPhoneların kamera camını çizmek aşırı zor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Küçük bir cam parçası değil işte o kamera camı. Safirden üretiliyor. Hani şu İsviçreli pahalı saatlerde kullanıldığı gibi. Tutup zımpara kağıdıyla zımparalamadıktan sonra normal kullanımda iPhoneların kamera camını çizmek aşırı zor.

anladim hocam, yani safir cam sart degil normal cama da raziyiz. Hadi neyse tamam safir cami taksinlar ama adam diyor kasa degisecek, batarya degisecek. Kamera camiyla bataryanin ne alakasi var? Adamlar kasitli olarak böyle bir ekosistem gelistiriyor. Hem arka kismi tamamen camdan yapiyorlar, hos görünsün diye. Ama elinden düsünce de paramparca oluyor, o zaman da kilif kullan diyorlar :) ee o zaman neden öyle sükseli telefon yapiyorsun madem kilif kullanacagiz.. 

Apple'i severim, macbook'larindan cok memnunum aslinda iphone kalitesi de iyi ancak bu arkasi camli olanlar cok hassas. Ve kamera cami icin kamerayi da bataryayi da kasayi da degistirecegiz demeleri sacma geliyor bana

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kamera camının veya arka camının değişmesi cihazın su ve toza dayanıklılığını etkiliyor. O yüzden Apple hiç uğraşmadan yarı parasını verin sıfırını verelim diyor. 14 serisinde bunu halletmişler ama onunda arka camlarının parası 17-18 bin liraydı yanlış görmediysem.

Kaldı kim sana kamera camı değişince kasa ve bataryada değişecek demişse halt etmiş. Fiyatı şişirmek için sallamışlar.

Piyasada orjinal iPhone kasası yok bir kere. Yan sanayi kasalar ise asla orjinalin kalitesini veremez. iPhone kasalarında cerrahların ameliyatta kullandığı sınıfta paslanmaz çelik kullanılıyor. 

Kılıfsız kullanma meselesine gelecek olursam bir hayat kadınıyla prezervatifsiz seks yapmak gibi. Zevkli mi ? Evet zevkli. Ama aynı zamanda da riskli.

iPhone 12'den itibaren Ceramic Shield ismini verdikleri cam teknolojisine geçtiler. Kırılmaya ve çizilmeye daha dayanıklı. 

Bu arada kamerayla pek uğraşmayın OIS mekanizmasına zarar verirsiniz. Üstünü bantlayın içine toz almasın kalsın öyle.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Kamera camının veya arka camının değişmesi cihazın su ve toza dayanıklılığını etkiliyor. O yüzden Apple hiç uğraşmadan yarı parasını verin sıfırını verelim diyor. 14 serisinde bunu halletmişler ama onunda arka camlarının parası 17-18 bin liraydı yanlış görmediysem.

Kaldı kim sana kamera camı değişince kasa ve bataryada değişecek demişse halt etmiş. Fiyatı şişirmek için sallamışlar.

Piyasada orjinal iPhone kasası yok bir kere. Yan sanayi kasalar ise asla orjinalin kalitesini veremez. iPhone kasalarında cerrahların ameliyatta kullandığı sınıfta paslanmaz çelik kullanılıyor. 

Kılıfsız kullanma meselesine gelecek olursam bir hayat kadınıyla prezervatifsiz seks yapmak gibi. Zevkli mi ? Evet zevkli. Ama aynı zamanda da riskli.

iPhone 12'den itibaren Ceramic Shield ismini verdikleri cam teknolojisine geçtiler. Kırılmaya ve çizilmeye daha dayanıklı. 

Bu arada kamerayla pek uğraşmayın OIS mekanizmasına zarar verirsiniz. Üstünü bantlayın içine toz almasın kalsın öyle.

bilgiler icin tesekkürler hocam

kamera koruma icin su üründen siparis verdim simdilik  https://www.amazon.de/gp/product/B0B3MP8LB5 

Valla telefonu ben kullansam kilifla kullanirdim ama ben kullanmiyordum.. yapacak bir sey yok artik.

Bu arada apple store'a gitmistik, ordaki eleman tabletinden yazdi bir seyler, degisecek parcalar vs cikti. 346 frank gibi bir sey cikti. Telefonu ekstra 3 yil garantili 1000 frankâ almistik. Sanirim garantisiz 800 frankti, yani yaklasik yari fiyatini istiyorlar iste tamir icin.

türkiye'ye gelince, bu kirik cam sökülüp yenisini yaptirsak yeterli. Safir falan cok önemli degil artik. 

unbalanced tarafından 28/Eyl/22 00:43 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kadıköy'de Teknoway ve GSM İletişim var. Ayrıca Kayseri'de Nar servis var. Onlardan Whatsapp üstünden fiyat teklifi al derim. 

Kadıköy Cep Dünyası var birde. Elden teslimde gözünün önünde tamir ediyorlar. Onu öneririm. 

mkyb tarafından 28/Eyl/22 01:19 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Kadıköy'de Teknoway ve GSM İletişim var. Ayrıca Kayseri'de Nar servis var. Onlardan Whatsapp üstünden fiyat teklifi al derim. 

Kadıköy Cep Dünyası var birde. Elden teslimde gözünün önünde tamir ediyorlar. Onu öneririm. 

cok tesekkürler hocam. Teknoway ile ilgili bir video gördüm, elemanlar baya sicak kanli hosuma gitti 

https://www.youtube.com/watch?v=Cn6VMzq6gvI

kadiköy cep dünyasi da iyi gibi 

https://www.youtube.com/watch?v=hDvhOrBkPF4

bunlari biraz daha arastirip birine giderim artik. Insallah cam icin iphone 13'ün icini acip da garantiyi bozmazlar, onu da sorup ögrenmek gerek. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

kadıköy gsm iletişimde fena değil. evlendirme dairesinin karşısında

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

hatunun iphone X inin ekran nanay olmaya aday bi arayım fiyat sorayım dedim

teknoway 1300 yan sanayi - 2000 tl orjinal diyor. apple dışarıya orjinal parça vermiyor diye biliyorum nasıl orjinal anlamadım.

kadıköy cep dünyasını aradım 3 seçenek sundu 750 - 1100 - 1450. adam delikanlı ama hepsi sanayi ürünü ama en iyi performans 1450 olanda diye :W

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
Toplam Hit: 2841 Toplam Mesaj: 26
telefon tamiri