Istanbulda Niye Hic Cesme Yok?
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam bende aynısını düşünmüştüm. ben hayrat yaptırmayı düşünüyorum ama nasıl izin ve yer alabileceğimi bilmiyorum.
bide su parasını ödemem yani. çeşmeyi yapar bırakırım:) nasıl yaptırılıyor bilen var mı? bide istediğimiz ismi koyabiliozmu
soyle bisey mumkunmudur seyhim o_0
gorenler hayrat desin .)) -
Allura bunu yazdı
istanbulda çeşmeden su içmek zilyon tane bakteri almak demek
+10000
-
Çeşmelerin başında kuyrukl olabilir , çeşmenin başı pirinçten yapılırsa çalınabilir , büyük ve ağır ise çalınabilir kullanan kapatmaz boşa akar , gören kapatmaz boşa akar , temizliği yapılmaz b...k götürür.
Ne çeşmesi a.k gir kahveye 1 bardak su iste versinler. Her yerde kahve var.
-
bizim bura kaynıo
üstteki emirgan
alttaki boyacıköy
Bu çeşmede apaçi yuvası oldu :D
Genki tarafından 16/Ağu/13 17:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Rehberlik yaparken gülhane parkına götürdüğüm her turistin sorduğu soru..
Rezillik, kepazelik, utanç kaynağı...
-
new yorkta, new jerseyde heryerde bunlardan var
-
besiktasta yildiz parkinin asagisi tarafinda varmis, facebooktan bi arkadas soyluyodu bugunde oraya gidiyodum merak edip baktim. turkiye gazetesi yaptirmis faal calisiyo. ordaki amcalara sordum icilirmi diye icilir dediler ictim, suyun tadi gayet bildigin musluk suyu bide soguk degil.
bu turkiye gazetesinin cesmelerinden birkac yerde daha gordum ama hepsi kapaliydi su falan yoktu.
ayrica kodugumun kfc si yildiz parkina siparis getirmiyo :| parkta yatan adam acliktan olecek harbiden ya
@holyone hocam sondaj yaptir kendi cikarsin suyunu, uzerinede bi gunes enerjisi dalgasi yaparsin sen odul modulde verirler sana
-
biz evin önüne yaptırdıydık su parasından nerdeyse evi ipotek ettirecektik :D kapattık sonra napalım? tabi belediyenin yapması lazım. senin benim paramı kullanıyor zaten.
-
köyümde ne çeşmeler vardı lan bildiğin buzdolabının bilmemkaç katı soğukluğunda su verirdi... içen bir daha içerdi içen bir daha içerdi not: hala var
-
eskiden istanbulda çok sayıda çeşme, hayrat vs.. varmış ama zamanla musluklarını sökerek etkisiz hale getirmişler. sonra da her taraftan yol geçince bir çoğu yıkılmış vs..
konu bana eskiden osmanlıda bulunan tramvay biletlerini hatırlattı. ben istanbulu pek bilmem ama sizce de tramvay o zamanlarda çok gelişmiş bir ulaşım aracı değil miymiş.