Istanbuldaki Konut Fiyatlarinin Artmasi
-
Benim fikrimce faiz oranının düşük olması. Siyasete çekmeyin demişsiniz ama, millet ister istemez oraya çekiyor. Ooo ak parti olmasaydi sen nasıl ev alacaksın. (Sanki o ödüyor parami)
Hâl böyle olunca millet hücum etti gayrimenkule. Evet eskiye nazaran faizler düştü, ama gel gelelim fiyatlar haddinden fazla katlandı. İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum. Şuanda kendim ev kredisi ödeyen biri olarak, evi normal değerinden fazla paraya aldım.
Bence faiz oranların düşük olması, birçok büyük firmanın işine yarıyor. Eski faiz oranlarında yüksek ödeme yapılıyordu ama, ev fiyatı ile kıyaslandığında belki şimdiki kadar zarar da değildik.
Ama şu var; İstanbul'da yaşayıp ta kira da oturan arkadaslara Allah yardım etsin. İnşallah kısa zamanda onları da ev sahibi yapsın. Halk arasında bir tabir var.
Kümes olsun, senin olsun.
cenk88 tarafından 01/Haz/15 12:15 tarihinde düzenlenmiştir -
cenk88 bunu yazdı
Benim fikrimce faiz oranının düşük olması. Siyasete çekmeyin demişsiniz ama, millet ister istemez oraya çekiyor. Ooo ak parti olmasaydi sen nasıl ev alacaksın. (Sanki o ödüyor parami)
Hâl böyle olunca millet hücum etti gayrimenkule. Evet eskiye nazaran faizler düştü, ama gel gelelim fiyatlar haddinden fazla katlandı. İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum. Şuanda kendim ev kredisi ödeyen biri olarak, evi normal değerinden fazla paraya aldım.
Bence faiz oranların düşük olması, birçok büyük firmanın işine yarıyor. Eski faiz oranlarında yüksek ödeme yapılıyordu ama, ev fiyatı ile kıyaslandığında belki şimdiki kadar zarar da değildik.
Ama şu var; İstanbul'da yaşayıp ta kira da oturan arkadaslara Allah yardım etsin. İnşallah kısa zamanda onları da ev sahibi yapsın. Halk arasında bir tabir var.
Kümes olsun, senin olsun.
faiz oranlari eskiye gore dusuk olabilir ama 0.90 nerdeyse oran neresi dusuk 2 katini veriorsun abi :D
ayrica anlamadigim olay kumes olsun senin olsun mantigi ev sahibi kiraciya nabiorki abi sozlesmeni yapiorsun duzenli kirani faturani oduor adam gibi oturuorsun evinde hangi ev sahibi bisi dior ozaman ? 4 kiracimiz var 2 tanesi nerdeyse 15 senelik kiracimiz adamlar babasinin mali gibi oturuor valla hic sorun yasamiyoruz
olaya donersek ish akp yada suriyeli vs degil hocam bu kadar yuksek fiyatlara bu kadar talebin olmasi asil ilginc olan
-
Hocam 0.90, 1.30 lara göre düşük bence :) Ha şurası da var, eskiden bankalar herkese kredi vermiyordu. Kamu Personeli yada işyeri sahibi kefil olacak ki anca bir ihtimal.
Ayrıca kümes lafına dönelim. Sen ev sahibi olarak haklısın. Zengin olan sensin. Olan kiracı ya oluyor. Ama kredi çekip ev alsa maksimum 10 sene sonra ev kendisinin.
-
İhtiyacın artması ve arsaların değerlenmeleri illaki arttıracaktır.
-
Ekerci bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
Amerikan morgıç sistemi..amerika krize bole girdi.millet cekti kredileri aldilar evleri sonra odemeye gelince tikandilar.e bankada evlere haciz getirdi.evleri alan banka satmaya kalktida kimse odeyemeyince ev alanda olmadi.sonra hop bankalar batti.
Bizde de herkes eve cikmaya calisior krediler cekilior bi odenmezse....
Sahsen 10 yil kredi odeyecegime kirada oturmak daha mantikli gelio bana.tabi yanlista olabilirim fakat 10 yil kole gibi calisacaksin ac ac gezeceksin bi evim olsun diye sonra bi bakmissin geclik gitmis.ha bide isten cikarilmadigini varsayiyorum
Genel hatlarıyla haklısın hocam lakin kaçırdığın bir nokta var. 10 yıl kredi ödemiyorsun sürünmüyorsun. Planını programını adam gibi yaparsan ve ilk 1-2 yıl harcamalarından kısarak tutumlu olup işten eve evden işe gidersen bu iş çok karlı ve mantıklı bir yatırım ..
Neden diyeceksin bende sana cebinde 0 tl para ile nasıl ev alınır anlatacağım:)
Bir haneye ortalama 3000tl girdiğini düşünerek. yıllık alınan zamları hesaba katmadan ev alınabilir.
edit: fazla detaya girmişim kaldırıyorum..
Söylemek istediğim isteyince ve hesabını yapınca ülkenin sokulduğu zor duruma rağmen tüketim ürünlerinin fahiş fiyatlarda satıldığı günlere rağmen birşeyler yapılabiliyor. ama dediğim gibi ben 3 yıl sıktım şimdi 7 yıl kafa rahat takılma kaldı.
Umarım anlatabilmişimdir.
rappermcs tarafından 02/Haz/15 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdıEkerci bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
hocam dogru diorsunda sen 82 bin tl krediye basvurmussun suan deger kazanmis olay zaten orada kopuor 82 bin tl olan ev ne olduda nerdeyse %200 prim yapti sokak ortasindan helikopter falan mi kalkior ise gidenlere bu neyin artisi metro ise heryerde var metrobus heryerde baska bu devletin yaptigi benim goremedigim ne gibi bir hizmet varki bu ak evleri 80 den 200 e cikior 3 yilda bukadar faish fiyat artisi nasil oluyor
82 ufak bir meblag kredi icin millet 400-500 bin falan gomuyor bunu nasil yapiorlar ve amaclari ney onu anlamak istiyorum yani bu ak kayasehrine helikopter seferi olmicaksa yada kayasehire bogaz manzarasi gelmicekse bu ev fiyati nedir
500 e aldigin ev daha ne akdar degerlenicek ki abi zaten fahis fiyattan almis oluorsun kim kalkipda ulan dur ben buraya 700 bin verim alim der ? bu millet bu kadarmi manyak bu kadarmi balon piyasa olur
merkezi bolgelerde rezidanslarda yada cok guzel sitelerde 500-800 arasi kral gibi evler varken neden bu paralar gomuluyor
-
bu dediğini bende çok düşündüm ama örneklerini çok görmeye başlayınca kesin tanıyı koydum.
bu cehennemin dibindeki evleri genelde yeni evliler alıyor (sıfır olsunda ne olursa olsun) yer konuma bakmıyor. genelde bu insanların aileleride orada yaşıyor ve yakın olmak istiyorlar bu yüzden siktirik yerlerdeki 500 bin - 800 bin arasındaki evlere gidip para bayılabiliyorlar.
yada hayatında dostları olan eve haftasonları karı atmak için daire alan adamlar tercih ediyor özellikle uzak yerlerdeki rezidans dairelerini. gören duyan olmasın diye.
mesela stüdyo dairelere gidip bakalım %90 ikinci şıktaki insanları görebilirsin.
bu kadar kredinin altına nasıl giripte alıyorlar diyorsan deli cesareti, bir arkadaş vardı adamın ailesi kışın kombiyi açmazdı babası çalıştığı yerde biraz yükselince ha bize bundan sonra bir şey olmaz diyerek 1 trilyon kredi çekti beş yüz biniyle yazlık aldı üst segmentte bir araba kaldı kalanınıda ne yaptı bilinmez. ama gel gelelim bu adam sokakta kalp krizi geçirse bir şey olsa kalanlar bir ömür boyu aç kalır ödeyemez.
herkes yastığa başını kredi taksiti var ne yapıcam diye koymuyor, inan bana sırf mercedes almak için bmw almak için 200 bin tl kredi çekenlerini gördüm ve bu adamlar orta direk adamlar. herkes götünün deliğini bilmiyor malesef.
hatta istanbulun varoş bir yerinde oturan eski kız arkadaşımla aramızda geçen bir diyaloğu anlatayım (2-3 sene önce)
kız: ya görüyomusun tokileri, burada resmen başka bir hayat var param olsun buradan ev alırım
ben: bıraksana allahın aşkına çevreyi görmüyormusun her tarafı süper olsa ne olur buranın
kız: ama içeride her şey var dışarı çıkmanı gerektirecek bir durum yokki
kafa yani bu, neymiş efendim içerde herşey var. görende başka bir ülke var zanneder içerde.
nmce tarafından 01/Haz/15 18:11 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi olay şu.
1. krediler oranları çok düştü. ortalama bir aile ortalama bir ödemeyle ev satın alabiliyor.
2. istanbul sürekli dışardan göç alan bir şehir. herkez ev sahibi olmak istiyor ve kısıtlı olan ev sayısıda fiyatları artıyor.
3. nereden geliyor bu para en çok merak ettiğim konuda bu? 2 kişi memur toplam maaş 5 bin. 350 ve 500 binlik evdelerin kredilerini ödüyorlar. 2 arabaya biniyorlar. günde ortalam 150 km iş ev arası yol yapıyorlar. eksi bakiyeye pek düşmüyorlar.
4. parası olan bu evleri almıyor. uzun süreli yatırım deyip daha ucuza veya topraktan girdiği evleri satın alıyorlar sonra satıyorlar. çalışmaya başladığım sene 1+1 fiyatı 150 bin civarındaydı. şuan 300 bine 1 aya satılıyor. 3 yılda yüzde yüz kar. site aidat ortalama 300 tl civarında.5. belkide orta vadede akp hükümetinin yaptığı en doğru şey belkide bu. ekonomiyi bir şekilde kaldırmak gerekiyordu. inşaat sektörünü ayağa kaldırdılar. orta vade bakıldığı zaman ortalama bir sitenin yapım süresi 3 ile 5 yıl arasında değişiyor. toplam çalışan sayısı bin ile iki bin arasında bu işsizlik oranını düşürüyor. ekonomi hareketleniyor.
6. inşaat sektörü devlet tarafından bizzat destekleniyor. her türlü sermaye beton yığınında tutulmuş oluyor.
7.bu duruma bakınca ekonomi teközlemeye başlarsa sorunda başlıyacak. şeyhin bahsettiği domino etkisi başlıyacak.
8. istanbulda beklenen deprem korkusuda inşaat sektörünü büyük etkisi oldu. çalıştığım sitenin beton yolunu kırmak için 2 saat kepçe çalışıyor çok zor kırıyor. duvarda kullanılan betonun gücünü siz düşünün.
yukarda sıraladığım maddeler göz önüne tutulunca konut fiyatlarının artması zaten kaçınılmaz olan şeydi. herkez kabını doldurmaya çalışıyor.
-
Absolut bunu yazdırappermcs bunu yazdıEkerci bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
hocam dogru diorsunda sen 82 bin tl krediye basvurmussun suan deger kazanmis olay zaten orada kopuor 82 bin tl olan ev ne olduda nerdeyse %200 prim yapti sokak ortasindan helikopter falan mi kalkior ise gidenlere bu neyin artisi metro ise heryerde var metrobus heryerde baska bu devletin yaptigi benim goremedigim ne gibi bir hizmet varki bu ak evleri 80 den 200 e cikior 3 yilda bukadar faish fiyat artisi nasil oluyor
82 ufak bir meblag kredi icin millet 400-500 bin falan gomuyor bunu nasil yapiorlar ve amaclari ney onu anlamak istiyorum yani bu ak kayasehrine helikopter seferi olmicaksa yada kayasehire bogaz manzarasi gelmicekse bu ev fiyati nedir
500 e aldigin ev daha ne akdar degerlenicek ki abi zaten fahis fiyattan almis oluorsun kim kalkipda ulan dur ben buraya 700 bin verim alim der ? bu millet bu kadarmi manyak bu kadarmi balon piyasa olur
merkezi bolgelerde rezidanslarda yada cok guzel sitelerde 500-800 arasi kral gibi evler varken neden bu paralar gomuluyor
Eyv. haklısın kesinlikle şişirme bir ekonomi yarattı bu adi pezevenkler ona katılıyorum. Ama bir müridin de dediği gibi istanbul haddinden fazla göç alıyor üstüne yetmiyormuş gibi suriyelisi oralısı buralısı doluyor memlekete dengeler şaşıyor. Bakmayın suriyeliler bu ülkenin başına 2. sorun olacak.
ev yaptıkça göç artıyor göç arttıkça ev yapılıyor. dediğin gibi dağın başına 500binlik ev de yapılıyor ve satılıyor. lakin şöyle düşün 82 bin şuan az o zaman bulunduğum bölgeye fazlaydı:) şimdi ne oldu dört bir tarafımız merkez oldu. yani şöyle diyim sana bulunduğum bölgeden hakkaten helikopterler kalkacak ama bu ak it lerin icraatt değil tabi kide..
-
Biryerde rant baslayinca herseyin dengesi bozuluyor .bugun kirsalda da var malin biri gidiyor degerinin 100 lira ettigi donume bin lira veriyor snra oradan donumu yuz e tarla alamiyorsun falanca bin e verdi ben binyuz e veriyomcular basliyor