İstanbullular"A Su Tasarrufu Çağrısı ( Ayvayı Yedik ) :)
-
İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, kentin, en kurak geçen yılın yarısı kadar yağış alması nedeniyle barajlardaki doluluk oranının 2007 yılının Kasım ayında 75 milyon 51 bin metreküp hacmiyle yüzde 8,69 seviyesine kadar indiği bildirilerek, bu tarihten itibaren başlayan yağışlar ile barajlardaki doluluk oranının 11 Nisan 2008 tarihinde yüzde 43,94 seviyesine ulaştığı kaydedildi.
Daha sonra yağışların kesilmesi ile doluluk oranı ve su seviyesinin azalmaya başladığı ifade edilen açıklamada, kentteki barajlarda bugün itibarıyla 376 milyon 55 bin metreküp su bulunduğu bildirildi.
İstanbulluların geçen yıl aldığı tasarruf tedbirleri sonucu günlük su tüketiminin yüzde 10 oranında azaldığı ve su kaynaklarının tükenmemesi için büyük bir katkı sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
''Son günlerde yağışların kesilmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile günlük su tüketiminde artış gözlemlenmektedir. Yılbaşından itibaren günlük olarak 1 milyon 800 bin ile 1 milyon 850 bin metre küp aralığında seyreden su tüketimi, 21-22 Nisan 2008 tarihlerinde 2 milyon metre küp seviyesine ulaşmıştır.Musluklarımızdan suyun kesintisiz akması için hayata geçirdiğimiz yeni içme suyu temin çalışmaları yanında İstanbullular'ın mevcut su rezervimizi tasarruflu kullanmaları önemini korumaktadır''
ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
Açıklamada, su tasarrufunun sağlanması için alınması gereken tedbirler şöyle sıralandı:
''Damlayan muslukların onarılarak tesisatların kontrol edilmesi, tıraş olurken, diş fırçalarken, temizlik yaparken suyun boşa akıtılmaması; rezervuarların kapasitelerinin küçültülmesi, duş alırken, banyo yaparken ihtiyaçtan fazla su tüketilmemesi, araçların hortum yerine kova ile su kullanılarak yıkanması, halı ve balkon yıkama alışkanlıklarına son verip su tüketimi daha az olan temizlik yöntemlerinin tercih edilmesi, çocukların su tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi, su israfı yapan kişilerin bu konuda uyarılması ve su arızalarının 'Alo 185' hattına bildirilmesi.''
AAYazın Ortasında Başımıza Ne geleceğini Şimdiden Görür Gibi oluyorum.. :)
-
bunların belediyecilik anlayışı bu kadar işte madem ki soyundun bu işe vatandaşını mağdur etmiyeceksin yok yapamıyosan eğer bırak yapan bulunur elbet.
-
bnce hiç bişe glmz başımıza
-
lan melen çayına ne oldu?
-
devlet artık yalancı cobana döndü.Sürekli susuz kaldık kalıcaz diyor ama kalmıyoruz.Belli bir zaman sonra barajlar gercekden kuruyacak gene susuz kaldık dicekler ama inanmıcaz ve kazıklara gelces :)
-
İstanbul'undaaa belediyesinindeee İskinindeee.....
Ne bu bee..Gün aşırı kesiyolar suları şerefsizler.almıyorum önlem falan abi.zamanında düşünselermiş susuzluğu.her bişey için tahmin yapıyolar bunuda tahmin etselerdi.dişlerimi fırçalarken suyu açıkta bırakırım, duşta uzunda kalırım, suyuda istediğim gibi kullanırım..
melen çayıymış pehh.o proje içn harcanan parayla su ithal edilirdi beee :D :P
kuruycaz yakındaaa..kokucaz yaz ortasındaaa.sora birbirimizi yicez.su savaşları çıkıcak.evinde su olanlar elit tabaka sayılcak.insanların refah seviyesi su seviyesine göre belirlencek.günde bi bardaktan çok su içmemize izin vermicekler.suyu ziyan edenler hapse atılcak.en önemlisideeee artık eylemlerde polisler su saldırısı yapamıycaklaarr :D
-
çişinizi tutun beyler
-
Bir Düzce li olarak kaca Melen Çayı suyunu tahsis ettik şu istanbulu hala suya doyuramadık. Az banyo edin leyyynnn :) :)
-
istanbul neyse,dibinde deniz var gene bi şekilde arıtım olur en azından kullanmak için!
Ya Ankara :D
Kızıl ırmak suyuyla onlar g.tünü yıkamaz amk ! -
kızılırmak benim memleketi 2 ye bölüyodu şimdide ankarada eryamanı 2 ye bölüyor :D lan her tarafta karşıma çıkıyo :D zaten k.ırmakda kuruyomuş. salak aski nereye elini atsa kurutuyo :/
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------kızılırmak benim memleketi 2 ye bölüyodu şimdide ankarada eryamanı 2 ye bölüyor :D lan her tarafta karşıma çıkıyo :D zaten k.ırmakda kuruyomuş. salak aski nereye elini atsa kurutuyo :/
-----------------------------
yok hocam kurumadan değil,çorum'da havza dolumu var-barajın rogarlarını dolduruyolar ondan temmuzdan beri su salımı azaltldı ondandır...