folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İşte Ortadoğu"Nun Yeni Lideri



İşte Ortadoğu"Nun Yeni Lideri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda Ortadoğu'da lider ülke olacağı iddiaları son dönemde sürekli gündeme taşınırken, ABD istihbarat raporu, Ortadoğu'nun yeni lider ülkesini açıkladı. ABD'ye göre Ortadoğu'da liderlik rolü Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçiyor.

    Ulusal Amerikan İstihbarat Konseyi'nin raporunda, Mısır'ın Arap ülkeleri arasındaki üstün statüsünü kaybetmekte, Orta Doğu bölgesinde liderlik rolünün, pek istekli olmasa da Suudi Arabistan'a geçmekte olduğu belirtildi.

    İsrail gazetesi Haaretz'te yayımlanan habere göre, bu görüşe, kendisini, Amerikan istihbaratında orta ve uzun vadeli strateji politikaları oluşturma merkezi olarak tanımlayan istihbarat konseyinin "Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün: Bölgesel Meseleler Politikaları ve ABD'nin Orta Doğu'daki Amaçlarını Destek" adı altında yürütülen çalışmasında yer verildi.

    MISIR'IN LİDERLİĞİ
    Uzmanlar, Mısır'ın on yıllardır olduğu gibi artık bölgenin tartışmasız lideri olmadığını, liderlik meşalesinin Suudi Arabistan'a geçtiğini bildirdi.

    Suudi Arabistan'ın, bu görevi, İran'ın Arap dünyasına teşkil ettiği tehdidin giderek arttığı izlenimleri yüzünden üstlenmek istemediği de belirtildi.

    MÜBAREK YAŞLANDI, ESKİ ENERJİSİ YOK
    Raporda, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in giderek yaşlandığı ve bölgenin idaresinde eskiden olduğu gibi gerekli enerjiyi sarf edemediği görüşü savunuldu.

    Mısır hükümetinde, Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek ve istihbarat şefi Ömer Süleyman'ın, Hüsnü Mübarek'in bölgesel ilişkilerdeki görevini üstlenemediği de ifade edildi.

    Raporda, ABD-Mısır ilişkilerinin hala güçlü olduğu, ancak Kahire'deki bazı yetkililerin artık ABD ile ilişkilerin ülkeye yararıyla ilgili şüphelerinin oluştuğu da kaydedildi.

    SUUDİ DIŞ POLİTİKASI; FİLİSTİN, HAMAS VE HİZBULLAH KONUSUNDA BAŞARISIZ AMA...
    Hükümet kurumu olmasına rağmen, hükümetin dış politika görüşlerinin doğrudan yansıtılmadığının vurgulandığı raporda, Suudi Arabistan'la ilgili olarak da Suudi dış politikasının son yıllarda etkisiz olduğu, Filistinli taraflar; Hamas ve El Fetih'in yanı sıra Lübnan hükümetiyle Hizbullah'ı uzlaştırmada başarısız olduğuna dikkat çekildi.

    KRALLIK İRAN'I ZAYIFLATMAK KONUSUNDA İSTEKLİ
    Ancak Suudi krallığının İran'ı zayıflatmak istediği ve İran'ın etkisinden kurtulmuş istikrarlı ve birleşik bir Irak görmek istediği vurgulandı.

    Suudi Arabistan'ın, İsrail ile krallık arasındaki ilişkiler kurulmasının yolunu açacak bir İsrail-Filistin barış anlaşmasından memnun olacağı da kaydedildi.


    Merhabaaaaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    suudi şeyhleri müslümanları sallıyomuki ?

    ilk önce bunu sormak lazım...

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek
    hobaaa abd nin raporuna göre biz seçilseydik tırsardım zaten.Onların raporlarına neden güveniyoruz ki ? benim basından izlediğim kadarıyla ordadoğuda en çok söz sahibi olan ülke barzani güçlenene kadar ve istemeden hamastan taraf olana kadar bizdik.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Zeitgeist belgeselindeki oyunun aynısı. amerikan kuklası arapların emperyalizmci yakınlarını başa getirmek istedikleri zamanda arabiclerden bir kukla çıkarma peşinde yine abd. düzen hep böyledir. arapları hiçmi hiç sevmiyorum nedense. kendi müslüman kardeşlerinin kanı akarken bile kıt kesilmiş susmalarından görüyoruz...ha ıraktada kan aktı ya neyse...

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    Ortadogunun lideri ortadogudaki hiç bir devlet değildir.Lider olması için birlik olmasıda gerekir ki tarih bire göstermiştir bunlar biririni hemen satar.Bölgede petrol oldugu sürece bölgenin liderini bilmem ama hakimi KARAEMPERYALİZM dir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Temmuz/2008
    Erkek

    ya aradaş. nasıl bizim spakülatif seçim anketleri var buda aynısının uluslarararası tipi..

    tamamen balığa olta atma niyetiyle hazırlanmış spakülatif think thank raporları bu. zaten bu yüzden kamuoya duyuruluyor. spakülasyon yapmak için. bizim medyada sazan gibi atlıyor. yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diye. kimin ne neden niçin nerde nezaman kim olduğu zaten belli. herşey tvler önünde artık. kimin hangi konularda %de kaç lider olduğuda malum..

    yani diyeceğim masonların bu spakülatif raporlarına mikinize dahi takmayın. tek istedikleri kafa karıştırıp.. hedef şaşırtmak. 


    Ayrıca çok şekersin :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2007
    Erkek
    ortadaoğuda tek lider var o da türkiye davos da herkes gördü ağırlığımızı

    Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    azizsenel55 bunu yazdı:
    -----------------------------
    ortadaoğuda tek lider var o da türkiye davos da herkes gördü ağırlığımızı
    -----------------------------

    ===))) 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1eyebandit
    1eyebandit's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2009
    Erkek
    Hikaye bunlar yha arabistan oLsa nolacak mısır olarak kalsa nolacak rolü n bunların bu liderliği hakeden ülke kesinlikle Türkiye Cumhurıyeti Devletidir.!

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    Türkiye'den lider olmaz , olamaz. Bu ekomomiyle bu yönetimle Türkiye'den hiçbişey olmaz. Parası olmayan lidermi olurmuş. Başbakan davosta çıktı konuştu diye lider yaptınız :)  Türkiye' ortadoğunun en önemli ülkesidir ama lideri değildir. Senin elinde çok az ülkede olan kaynaklar olsun , bor olsun , çıkaramadığın petrollerin , doğalgazın olsun sen bunları kullanama sonrada IMF'yle masaya otur . Hangi ortadoğu ülkesini kriz vurdu ya da hangisi IMF'yle görüşmeler yapıyo ? Şöyle bir gerçek varki kişisel ,kurumsal , ulusal ne anlamda olursa olsun paran yoksa sende yoksun. Silah olarak derseniz de, evet Türkiye'nin çok az ülkede olan silahı var. İlk 8'de diye biliyorum ama o silahları nerden alıyo dicek olursak yine Ortadoğudan alıyo.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek
    demekki trilyon $ harcayıpda Türkiye'nin başına atadıkları hükümetlerden memnun değil bu monşerler. Böyle bir açıklama yapma gereği duymuşlar , yani demişlerki bakın suudileri daha çok seviyoruz (!) daha yakın ilişkilerimiz var. RTE nin daha çok çalışması lazım en azından ilk 5 e girmeli , adamlar o kadar beslediler bunları üzerlerinde o kadar emekleri var, tayfasını bile semirttiler beslemekten şimdi haklı olarak karşılık en azından bir güler yüz bekliyorlar .hadi memleketine ihanet ettiler ki memleket dedikleri yer sandığımız ile aynı yer değil onu anladık bari sahiplerini memnun edebilselerdi ...

    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 5398 Toplam Mesaj: 11