İsviçre Hakkında Her Şey
-
visualeffects bunu yazdı
maaşları soran olmuş ,
öğrenciler için stajyer maaşları 700CHF'den başlıyor her sene artıyor,
normal çalışan için asgari ücret 3000CHF diye hatırlıyorum yanlışım yoksa.
ama orda kazanıp orda harcayacaksanız burayla aynı kafaya denk geliyor orda kazanıp burda harcanması gerekiyor ki buda mümkün değilTürk beyin fonksiyonları devreye girer:
lan şimdi 2 yıl çalışsam aylık hoop ordan öyle falan filan ooh amuha sonra gelir burda bi yer açarız zengin olduk :)
-
hocam isviçre çakısı getirirmisin bana kaç tl eder
-
hocam ben kendime alamadım parasızlıktan epey pahalıydı. ufak pek işe yaramayacak bir çakı 59CHF idi, hala aklımdadır:)
mart ayında tekrar gideceğim. belki o zaman alabilirim.
-
visualeffects bunu yazdı
iğrenç bi yer, yazılanın aksine insanların birbirine güveni 0 polise güveni 100.
1 frang borç para vermezler, hız limiti 60 olan yerde 65le gitsen direk şikayet ederler v.s örnekleri çoğaltabilirsin dediğim gibi insanlar birbirine güvenmiyor sisteme güveniyor.
öğrencilerin tek eğlencesi ormanda içip sevişmek bol bol yaparlar orman partilerini.
aşırı pahalı istanbulda döner 2 tl orda 25 tl, su öyle ekmek öyle herşey öyle.
onun dışında insan hakları konusunda çok gelişmiş bi ülkedir özellikle çalışanların hakları çok fazla ve patronlar bundan asla şikayet etmez türkiyedeki gibi değil.
akşamları sokakta insan göremezsiniz zaten konuyu açanda yazmış bunu akşamları dışarı çıktığınız barlardan başka hiç bişey açık değil hayat biter adeta akşamları. ülkenin eğlencesi yoktur hiç çalışmak için 10 üzerinden 10, yaşamak için 10 üzerinden 2.
ayrıca sokakları yazıldığı gibi gerçekten çok temizdir çıplak ayakla dolaşın sokaklarda ayağınız altı kirlenmez hiçşimdilik yazıcaklarım bu kadar benim gözlemlerimde bu isviçre için
Turkiye'de olunca insana tuhaf geliyor ama oralarda yasayinca cok normal birsey.
Japona'da feristahin oglu bile hiz sinirini gecemez. Gectigi anda onu goren ilk kisi polise plaka nosunu gonderir.
135 milyon luk ulkede yillik trafik kazalarinda olen kisi sayisi sadece ve sadece 4200 kisi ve her yil bu rakam daha da asagi dusuyor.
Turkiye'deki gibi davarlar burada yok mesela, eger bir serit emniyet seridi ise isterse 50km kuyruk olsun tek bir kisi dahi o seride girmez.
Ben, birbirine 2000tl borc verip sonrada odeyemeyen arkadasina bir sarjor mermi bosaltan, 50km sinirli yolda 130 ile gidip onune gelen 5 kisiyi altina alan bir yer yerine kimsenin kimseye borc vermedigi 50km olan yerde 45km ile giden bir yeri tercih ederim.
-
bu memlekette herkes magandalardan, saygısızlıktan, şerit ihlal edenlerden vs.. bilmem neyden şikayetçi. bu kadar şikayetçinin olduğu ortamda bir tane suçlu göremezsiniz. bence en büyük sorunumuz kendi mallıklarımızı görmezden gelip sorumluların başka insanlar olduğunu zannetmektir. insanlar şapkayıp önüne koyup hizaya gelmedikten sonra istersen sokakları polis, zabıta doldur gene bu ülkeden bir bk olmaz. avrupa'nın bir çok yerinde sokakta polis, zabıta'yı geçtim bizdeki kadar çöpçü göremezsiniz. bizde görülüyor niye?
-
Triumph bunu yazdı
bu memlekette herkes magandalardan, saygısızlıktan, şerit ihlal edenlerden vs.. bilmem neyden şikayetçi. bu kadar şikayetçinin olduğu ortamda bir tane suçlu göremezsiniz. bence en büyük sorunumuz kendi mallıklarımızı görmezden gelip sorumluların başka insanlar olduğunu zannetmektir. insanlar şapkayıp önüne koyup hizaya gelmedikten sonra istersen sokakları polis, zabıta doldur gene bu ülkeden bir bk olmaz. avrupa'nın bir çok yerinde sokakta polis, zabıta'yı geçtim bizdeki kadar çöpçü göremezsiniz. bizde görülüyor niye?
Kelimesi kelimesine dogru.
-
isviçre arnavuttur :D
-
schwarzseherisch bunu yazdı
hocam ben kendime alamadım parasızlıktan epey pahalıydı. ufak pek işe yaramayacak bir çakı 59CHF idi, hala aklımdadır:)
mart ayında tekrar gideceğim. belki o zaman alabilirim.
şimdi baktımda çok paraymış be hocam boşver alma burda 20 tl ye alırım bi çakma çakı :D
-
cenevre'ye gittim 10 ay önce. 2 gün falan kaldım. güzel yer ama cok pahalı amına koim ya.
ama gidin görün, pek bisi yok. cenevre cesmesi var, gerisi alpler falan.
sokakta ingilizce bilen genc nufus yok. yaslilara sarkın, onların alayı ingilizce biliyor.
ama kızları cok sükela.
-
isviçreye gittin mi yada ordamı yaşıyorsun ?