IT'ciler, Sizi Beyin Firtinasina Davet Ediyorum. (Bir Sorunu Cozmek Uzere)
-
mavitutku bunu yazdı
Hocam gerçekten beyin fırtınası, 15 pc lik bir Ağ.. Mahallenin pc cisini çağır :D
onerin icin sagol genc, sen yazana kadar zaten ben cozdum
-
ebmarteu bunu yazdımavitutku bunu yazdı
Hocam gerçekten beyin fırtınası, 15 pc lik bir Ağ.. Mahallenin pc cisini çağır :D
Nasil?
-
hocam bazi bilgisayarlarin DNS ayarlari yapilmis ve IP adresleri verilmisti. Bunlarda sorun yok. Ama bazi bilgisyarlarin yapilmadigini farkettim. onlarada dns ayarlarini ve IP lerini verince cozuldu.
-
hocam statik ip vermeyince oluyor, bir de modemini havadar bi yere koy :D
-
ebmarteu bunu yazdı
hocam bazi bilgisayarlarin DNS ayarlari yapilmis ve IP adresleri verilmisti. Bunlarda sorun yok. Ama bazi bilgisyarlarin yapilmadigini farkettim. onlarada dns ayarlarini ve IP lerini verince cozuldu.
Bu yinede doğru değil, dhcp sunucusu ne ise, ki muhtemelen o networkte modemdir. Ona bir bak.
-
ebmarteu bunu yazdımavitutku bunu yazdı
mailto:destek@tahribat.com toplaşın mail atıp hıyarlık madalyası almasını sağlayalım.
-
Akla gelmisken soyleyeyim o switch e 2 tane internet kablosu bagli olabilir. Onu kontrol et basima gelmisti
-
ebmarteu bunu yazdı
bu sağlıklı bir çözüm değil hocam statik ip olmasın clientların dhcp ne işe yarıo statik ip alıosa. senin ortamında biri evden modem getirip çalışıp calısmadıgını denemiş olabilir die düşünüyorum 2 dhcp cakısıo yada modemin dnslerinde bi skntı var gibime gelio bana yine diorum...
-
RETRET bunu yazdı
Öncelikle orada firewall varsa onu aradan çıkar, firewalldanmış demezsin.
kablo kontrol cihazıyla tek tek tüm kabloları ölç, malın biri switch'e kablonun 2 ucunu birden sokmuş olabilir mi kontrol et ışıklar deli gibi yanıp sönüyorsa ondandır,
tüm cihazlara ttnet dns'i gir, modeme de ttnet dns i gir.
Bunları yaptın hala ibnelik varsa modemi kontrol et,
sonra switch ve hubları kontrol et nasıl ip alıyorlar genelde modemi accesspoint olarak yapılandırırken hata yaparlar,
bir diğer salakça durum farklı volt amper değerinde adaptör kullanımına bağlı cihaz saçmalamasıdır.
ozellik ile uzun zamandir kullanilan adaptorlerde skinti cikartiyor. (malum havalarda isiniyor) daha pazartesi turnike calismiyor diye gittim bir musteriye. Swichin adaptorunu degistirdim sorun cozuldu. cok sacma geldi ilk once ama adaptor yuke bindiginde 9 v den 4.3 v'ye kadar dusuyor. bu yuzden cihazda sacmaliyor
-
rakkoc bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Öncelikle orada firewall varsa onu aradan çıkar, firewalldanmış demezsin.
kablo kontrol cihazıyla tek tek tüm kabloları ölç, malın biri switch'e kablonun 2 ucunu birden sokmuş olabilir mi kontrol et ışıklar deli gibi yanıp sönüyorsa ondandır,
tüm cihazlara ttnet dns'i gir, modeme de ttnet dns i gir.
Bunları yaptın hala ibnelik varsa modemi kontrol et,
sonra switch ve hubları kontrol et nasıl ip alıyorlar genelde modemi accesspoint olarak yapılandırırken hata yaparlar,
bir diğer salakça durum farklı volt amper değerinde adaptör kullanımına bağlı cihaz saçmalamasıdır.
ozellik ile uzun zamandir kullanilan adaptorlerde skinti cikartiyor. (malum havalarda isiniyor) daha pazartesi turnike calismiyor diye gittim bir musteriye. Swichin adaptorunu degistirdim sorun cozuldu. cok sacma geldi ilk once ama adaptor yuke bindiginde 9 v den 4.3 v'ye kadar dusuyor. bu yuzden cihazda sacmaliyor
Yanlardan hava alan büyük adaptörler satılıyor, bunlar nispeten daha az ısınma sorunu yaşatır, benim daha çok güvendiğim eski tip primer ve sekonder sargıdan oluşan trafolu adaptörler; ebatları büyük olsa da bunlar yanma noktasına bile gelse değerde bir düşme olmuyor. Airties ve Asus ürün olarak iyi fakat berbat adaptörleri yüzünden saçmaladıkları oluyor. Geçen ay cimri bir müşterime sunucuyu kurarkek verdiğim airties 5760 modemde internet gidip geliyor, akşam üstü gittim sorun yok, sabah gittim su kesintisi gibi, ttneti arıyorum problem yok diyor hattı ölçüyorum sıkıntı görünmüyor başka modem taktım sorunsuz çalıştı, başka adaptör taktım yine sorunsuz çalıştı :) adamlar 2 usd ye adaptör yaptırmış üst seri diye sattıkları modemin yanına koymuşlar. Ne kadar üst seri dense de bu ürünler ev tipi - küçük büro tipi ürünler.