folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder IT'ciler, Sizi Beyin Firtinasina Davet Ediyorum. (Bir Sorunu Cozmek Uzere)

IT'ciler, Sizi Beyin Firtinasina Davet Ediyorum. (Bir Sorunu Cozmek Uzere)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek
    mavitutku bunu yazdı

Hocam gerçekten beyin fırtınası, 15 pc lik bir Ağ.. Mahallenin pc cisini çağır :D

onerin icin sagol genc, sen yazana kadar zaten ben cozdum

**EbMaRtEu**
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    ebmarteu bunu yazdı
    mavitutku bunu yazdı

Hocam gerçekten beyin fırtınası, 15 pc lik bir Ağ.. Mahallenin pc cisini çağır :D

Nasil?

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

hocam bazi bilgisayarlarin DNS ayarlari yapilmis ve IP adresleri verilmisti. Bunlarda sorun yok. Ama bazi bilgisyarlarin yapilmadigini farkettim. onlarada dns ayarlarini ve IP lerini verince cozuldu.

**EbMaRtEu**
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam statik ip vermeyince oluyor, bir de modemini havadar bi yere koy :D

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ebmarteu bunu yazdı

hocam bazi bilgisayarlarin DNS ayarlari yapilmis ve IP adresleri verilmisti. Bunlarda sorun yok. Ama bazi bilgisyarlarin yapilmadigini farkettim. onlarada dns ayarlarini ve IP lerini verince cozuldu.

Bu yinede doğru değil, dhcp sunucusu ne ise, ki muhtemelen o networkte modemdir. Ona bir bak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    ebmarteu bunu yazdı
    mavitutku bunu yazdı

mailto:destek@tahribat.com toplaşın mail atıp hıyarlık madalyası almasını sağlayalım. 

Çok sıkılıyom
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Akla gelmisken soyleyeyim o switch e 2 tane internet kablosu bagli olabilir. Onu kontrol et basima gelmisti

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek
    ebmarteu bunu yazdı

bu sağlıklı bir çözüm değil hocam statik ip olmasın clientların dhcp ne işe yarıo statik ip alıosa. senin ortamında biri evden modem getirip çalışıp calısmadıgını denemiş olabilir die düşünüyorum 2 dhcp cakısıo yada modemin dnslerinde bi skntı var gibime gelio bana yine diorum...

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    RETRET bunu yazdı

Öncelikle orada firewall varsa onu aradan çıkar, firewalldanmış demezsin.

kablo kontrol cihazıyla tek tek tüm kabloları ölç, malın biri switch'e kablonun 2 ucunu birden sokmuş olabilir mi kontrol et ışıklar deli gibi yanıp sönüyorsa ondandır,

tüm cihazlara ttnet dns'i gir, modeme de ttnet dns i gir.

Bunları yaptın hala ibnelik varsa modemi kontrol et,

sonra switch ve hubları kontrol et nasıl ip alıyorlar genelde modemi accesspoint olarak yapılandırırken hata yaparlar,

bir diğer salakça durum farklı volt amper değerinde adaptör kullanımına bağlı cihaz saçmalamasıdır.

ozellik ile uzun zamandir kullanilan adaptorlerde skinti cikartiyor. (malum havalarda isiniyor) daha pazartesi turnike calismiyor diye gittim bir musteriye. Swichin adaptorunu degistirdim sorun cozuldu. cok sacma geldi ilk once ama adaptor yuke bindiginde 9 v den 4.3 v'ye kadar dusuyor. bu yuzden cihazda sacmaliyor

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Öncelikle orada firewall varsa onu aradan çıkar, firewalldanmış demezsin.

kablo kontrol cihazıyla tek tek tüm kabloları ölç, malın biri switch'e kablonun 2 ucunu birden sokmuş olabilir mi kontrol et ışıklar deli gibi yanıp sönüyorsa ondandır,

tüm cihazlara ttnet dns'i gir, modeme de ttnet dns i gir.

Bunları yaptın hala ibnelik varsa modemi kontrol et,

sonra switch ve hubları kontrol et nasıl ip alıyorlar genelde modemi accesspoint olarak yapılandırırken hata yaparlar,

bir diğer salakça durum farklı volt amper değerinde adaptör kullanımına bağlı cihaz saçmalamasıdır.

ozellik ile uzun zamandir kullanilan adaptorlerde skinti cikartiyor. (malum havalarda isiniyor) daha pazartesi turnike calismiyor diye gittim bir musteriye. Swichin adaptorunu degistirdim sorun cozuldu. cok sacma geldi ilk once ama adaptor yuke bindiginde 9 v den 4.3 v'ye kadar dusuyor. bu yuzden cihazda sacmaliyor

Yanlardan hava alan büyük adaptörler satılıyor, bunlar nispeten daha az ısınma sorunu yaşatır, benim daha çok güvendiğim eski tip primer ve sekonder sargıdan oluşan trafolu adaptörler; ebatları büyük olsa da bunlar yanma noktasına bile gelse değerde bir düşme olmuyor. Airties ve Asus ürün olarak iyi fakat berbat adaptörleri yüzünden saçmaladıkları oluyor. Geçen ay cimri bir müşterime sunucuyu kurarkek verdiğim airties 5760 modemde internet gidip geliyor, akşam üstü gittim sorun yok, sabah gittim su kesintisi gibi, ttneti arıyorum problem yok diyor hattı ölçüyorum sıkıntı görünmüyor başka modem taktım sorunsuz çalıştı, başka adaptör taktım yine sorunsuz çalıştı :) adamlar 2 usd ye adaptör yaptırmış üst seri diye sattıkları modemin yanına koymuşlar. Ne kadar üst seri dense de bu ürünler ev tipi - küçük büro tipi ürünler.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 3049 Toplam Mesaj: 22