İtü İng. Mimarlık Vs Bahçeşehir Üni İng. Mimarlık ?
-
arkadaşlar, şöyle bir konu açmıştım: http://tahribat.com/Forum-4-Dil-Cizim-Yetenegi-Olan-Birisi-Hangi-Bolumu-Secse-174145/
üniversiteleri ve bölümleri de biraz gezince, hatun nihayi kararını şu cümleler ile belirledi: "dil benim için hobi, her zaman her yerde yaparım, çizim-mimarlık meslek olarak daha güzel"
dolayısıyla hedefimiz "ingilizce mimarlık" oldu. ben hedefin tepe noktasına itü ingilizce mimarlık yazmıştım.
itü'nün prestiji söz konusu iken bahçeşehir üni ile kıyaslamak aklımın ucundan bile geçmezdi ama, bir arkadaşım, "abi diğer bölümler için demiyorum ama mimarlık bölümü için bahçeşehir çok iyi, hocaları, yurtdışı imkanları vs açık ara fark atar, eğer iki üniye de girme ihtimalin olursa bahçeşehir önceliğin olsun" dedi.
kendim itü işletme müh mezunuyum, özel üniversitelere karşı düşüncem ne yalan söyliim, içten içe hep, lan parayı veren kafası basmayan zengin veletler gidiyor işte gibisindendi (doğrudur demiyorum, yanlıştır ama öyle bir hissiyat işte).
arkadaşımın belirttiklerinin gerçeklik payı varsa, itü ve devlet üniversitesi milliyetçiliği damarıma dokunsa da ona göre bir öncelik belirlemek isterim :)
velhasıl istanbul'da okunabilek en iyi ingilizce mimarlık eğitimini veren bölüm öncelikli hedefimiz olacak. sizce hangisidir ?
(benim gibi kuru milliyetçilik ile "şudur" demek yerine, bilgisi olanlar farkları/sebepleri ile açıklarsa sevinirim)
-
bundan önce bir sınava girmesi gerekmiyor muydu?
-
ingilizce mimarlık?
ytü mimarlık öğrencisi olarak sana tavsiyem hiç gerek yok. okulla beraber mesleki ingilizceni geliştir. yok ben çalışmıycam benim işim değil fantezi peşindeyim diyorsan tavsiyemi geri alıyorum.
arkitera.com burda baya baya deşmişlerdi sanırım bu konuyu. mimarlık yapıcaksan etme eyleme 2 gün sonra sıva denildiğinde anlamazsın randle deyince haa tamam dersin. iş yapıcan yerde veya yerle sorun yaşama.
ha 2si arasında kaldıysam itü. vizyon sahibi olursun. konsept, fikir geliştirme vs daha iyi görürsün.
ama ben sende inek öğrenci tipi gördüm mimarlığa girip dersleri sadece çalışarak geçeceğini sanıyorsan :D :D :D
çizim yeteneği de bir yere kadar çizimini sen anla yeter (kişisel görüşüm) artık sunumlar el çizimi ile çok az yapılıyor. -
-
cem-engine bunu yazdı
bundan önce bir sınava girmesi gerekmiyor muydu?
öğrenci yabancı, lise not ortalaması, sat, ya da yös yapan üniversitelerin kendi sınavları ile girebiliyor. 12 nisan'da toefl'a 4 mayıs'ta sat'ye girecek, lise not ortalaması da mülakat için talep edilenin üzerinde zaten. ama bu demek değil ki %100 kabul edecekler.. o yüzden ne kadar sınav varsa girsin elinde bulunsun istedik.
muaythaist tarafından 05/Nis/13 00:47 tarihinde düzenlenmiştir -
kroo bunu yazdı
ingilizce mimarlık?
ytü mimarlık öğrencisi olarak sana tavsiyem hiç gerek yok. okulla beraber mesleki ingilizceni geliştir. yok ben çalışmıycam benim işim değil fantezi peşindeyim diyorsan tavsiyemi geri alıyorum.
arkitera.com burda baya baya deşmişlerdi sanırım bu konuyu. mimarlık yapıcaksan etme eyleme 2 gün sonra sıva denildiğinde anlamazsın randle deyince haa tamam dersin. iş yapıcan yerde veya yerle sorun yaşama.
ha 2si arasında kaldıysam itü. vizyon sahibi olursun. konsept, fikir geliştirme vs daha iyi görürsün.
ama ben sende inek öğrenci tipi gördüm mimarlığa girip dersleri sadece çalışarak geçeceğini sanıyorsan :D :D :D
çizim yeteneği de bir yere kadar çizimini sen anla yeter (kişisel görüşüm) artık sunumlar el çizimi ile çok az yapılıyor.hocam yabancı öğrenci, akademik ingilizcesi türkçe'sinden daha iyi, dolayısıyla ingilizce bir bölümü daha rahat bitirebileceğini düşünüyor, o yüzden o şekilde istiyor.
halihazırda kemerburgaz üniversitesi ingilizce mimarlığa kaydı var, bu dönem bölüm derslerine başladı ve bölüm hoşuna gitmiş,
hocaları da ödevlerinde projelerinde üretken zihin yapısını biraz takdir edince gaza gelmiş, ama genel olarak üniversite hoşuna gitmemiş :)
bu arada üniversite ebesinin örekesinde, ben olsam üniversitenin hoşuma gitmeyeceğini anlayabilecek kadar derslere bile gitmezdim orası ayrı.
bölümü okurken fransa'da 6 ay ya da bir yıl erasmus düşünüyor, orada akrabaları var, aynı zamanda mimarlık eğitimi fransa ve italya da biraz üst düzeymiş sanırım.. kemerburgaz üni de erasmus imkanı yokmuş.
bu arada şu cümleyi belirli sebepler dahilinde mi söyledin: "ha 2si arasında kaldıysam itü. vizyon sahibi olursun. konsept, fikir geliştirme vs daha iyi görürsün." Bahçeşehir üni'nin mimarlığı daha iyi diyen arkadaş hikaye mi okumuş? yoksa kıyastan öte sen de benim gibi itü'dür, vizyondur, konsepttir gibi genel geçer bir mantık ile mi bu şekilde düşünüyorsun :)
-
Hocam Mimar Sinan - Mimarlık düşündün mü hiç ?
-
ndmylmz bunu yazdı
hocam düşündüm de, hatun ingilizce diyince türkçeleri bi anda rafa kaldırdık.
acaba kaldırmasa mıydık ?!
-
muaythaist bunu yazdındmylmz bunu yazdı
Yani bende orayı istiyorum sadece düşünüp araştırdın mı gibisinden sordum hocam, aslında ikinci mesajda arkadaş yazmış, mesleki ingilizce geliştirilip tr mimarlıkta okunabilir
-
hocam ben beykent'te yazılım mühendisligindeyim.
ilk geldigimde de söyleniyordu, yine söyleniyor, hic detaylı arastırmadım ama buranın mimarlıgını övüyorlar sürekli, bazen sitede denk geliyorum yarısmalara katılıp ödül alıyorlar filan.
bir secenek olarak düsünebilirsiniz.
http://www.beykent.edu.tr/WebProjects/Web/Mimarlik.php?CategoryId=273
buradan akademik kadroya da bakabilirsiniz.
tabii ki ilk olarak itü derim ki sen itü mezunuymussun, artısını eksisini daha iyi bilirsin.
hayırlısı neyse o olsun.
-
ndmylmz bunu yazdımuaythaist bunu yazdındmylmz bunu yazdı
Yani bende orayı istiyorum sadece düşünüp araştırdın mı gibisinden sordum hocam, aslında ikinci mesajda arkadaş yazmış, mesleki ingilizce geliştirilip tr mimarlıkta okunabilir
bana kalsa elbet okunur, hatta türkçe'si varken ingilizcesini niye okuyayım muhag oyim :)
ama hatun türkçe'yi ingilizce kadar iyi bilmiyor. aslında her geçen gün geliştiriyor, 3-5 ayda aştı kendini de derslerin türkçesi ile günlük hayatın türkçesi pek aynı değil malum. O da akademik ingilizcem akademik türkçem'den daha iyi, daha başarılı olurum diye, ingilizce eğitim yanlısı...
benim ise "lan zaten gayet güzel öğreniyorsun, türkçe'yi de yaparsın" diyip alternatifi itü ve bahçeşehirle sınırlı tutmayıp ytü ve mimarsinan'ı da eklememe ramak kaldı.
bi yandan da daraldım, bi de onları mı araştıracaz, gidip ziyaret edeces derdindeyim.
velhasıl danışıyoruz işte. girse bi yere rahatlayacaz birader de, ihtimal varsa en iyisine girsin derdindeyiz.
yurtdışı imkanları ve eğitim kalitesini, profesörlerini-öğretim görevlilerini falan hesaba kattığımızda, hangisi la o en iyisi.
ösym'nin taban puanı sıralaması her zaman eğitim kalitesi ile paralel değil malum.