İTÜ Mühendislik - Doğuda Tıp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:
    -----------------------------

g2k bunu yazdı:

zeratul bunu yazdı:

O değilde off topic olarak;

amma çok itülü varmışız ya bi itü buluşması yapalım avm de falan 

olmadı kulüp kurarız tahribat kulübü :D

onu yapalım bak harbiden biz ivy ile buluşacağız ne zamandır denk getirip de buluşamadık belki birbirimizi görüyoruz da tanımıyoruz, tanışalım okul açılınca :)

güz dönemi başı itü buluşması konusu açmayan, organizasyonunu yapmayan vadide çıplak gezsin :I

Güz döneminden öncesinde de ben yaz okulundayım varsa yaz okulunda bir ekip mini zirve yapar sonrasında büyüğe dönüştürürüz :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Yok parası için değil çok daha öte bir durum. Yıllardır tıp istiyordum ben. Ama hiç Ankaranın ötesine geçeceğimi düşünmemiştim. Ya istanbul ya istanbul ayakları yapıyordum. Fakat şimdi işler değişti. Bilmiyorum istanbuldan çıkıp yıllarca anadoluda yapabilir miyim. 

Para kazanma iş bulma sıkıntı değil. Sonuçta kendini yetiştiren adam her şekilde ön plandadır. Doktorlar da yata yata para kazanmıyor. Çalışma şartları nöbetleri vs vs. 

Sanırım bir de ailelerin oğlumuz kızımız yeğenimiz doktor oldu demeleri var. İnsanlar doktora bir farklı bakıyorlar. Yani daha yüksek puanlı bir mühendis olsanız da bir doktor doktordur her şeyden önce. 

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    konpi bunu yazdı:

Yok parası için değil çok daha öte bir durum. Yıllardır tıp istiyordum ben. Ama hiç Ankaranın ötesine geçeceğimi düşünmemiştim. Ya istanbul ya istanbul ayakları yapıyordum. Fakat şimdi işler değişti. Bilmiyorum istanbuldan çıkıp yıllarca anadoluda yapabilir miyim. 

Para kazanma iş bulma sıkıntı değil. Sonuçta kendini yetiştiren adam her şekilde ön plandadır. Doktorlar da yata yata para kazanmıyor. Çalışma şartları nöbetleri vs vs. 

Sanırım bir de ailelerin oğlumuz kızımız yeğenimiz doktor oldu demeleri var. İnsanlar doktora bir farklı bakıyorlar. Yani daha yüksek puanlı bir mühendis olsanız da bir doktor doktordur her şeyden önce. 

Bir insan once ypcagi meslegi sonra okulunu secmeli abi tip oku git nereler tutuyosa bi yaz buraya

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

kardes tek cevap hedef koy kendine hedefsiz yasanmaz , ve mesleği ona göre sec hayatın o meslekle gececek...

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

bana gel tıp oku deselerdi de ben mesela tıp okuyamazdım.çünkü bi insanı kesebilmek bana göre bişey değil :-) sen de burdan yola çıkmalısın. doktorlar her türlü paranın mına kor iş bulurmuyum diye kaygın da olmaz hiç bi zaman.askerde de her türlü astek olarak yaparsın askerliği :-) doğuda tıp okuduğun için aayrıca az biraz da elin yüzün düzgünse o kampüs sana her türlü rahat gelir sonuçta tıp okuyosun amk boru mu :-) küçük illerin mecburiyet caddeleri vardır orda takılırsın van mı kars mı dersen ben sana her türlü kars derim :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Doğuya git tıp oku derim mühendis olacağına. İtibarı bile kalmadı. Gerçi İtü diyorsun ama Doktorluk daha iyidir doğu da olsa alışırsın.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Malatyada elazığda okunur, ama van kars bitlis buralardan uzakta durmaya bak, yazılanları okumadım ama öğrencilik önemli.

Sen sürekli olarak ders çalışmayacağın gibi evde de sürekli durmayacaksın, eğlenmeye ve dışarıyı öğrenmeye ihtiyacın olacak. Ben Tuncelide okuyorum ve gece hayatı denilen kavram oturup okey oynamak, ben de doğma büyüme istanbulluyum ve inanılmaz derece problemler çekiyorum. Gezmeden görmeden olmaz, eğer kaldıramacaksan gitme, çünkü hayatında bir kere öğrenci olacaksın ve geri kalan zamanı iş iş iş iş iş ve daha çok iş olacak, tadını çıkartmaya bak. çok tıp istiyorsan da tekrar hazırlan ve tekrar gir sınava.

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

bilgisayara gelmek istiyorsanız, seviyorsanız bu işi ve birşeyler yapmaya da hevesliyseniz hiç düşünmeyin. kazanadınız diyelim istediğiniz üniversiteyi, başka bölüm seçmek yerine daha alt kalite bir üniversite seçin. bu hayatta zevk alacağınız şeyi yapmadıktan sonra bi yaşamanın bir anlamı yok beyler. parayı da dert etmeyin, gerçekten hevesliyseniz ve kendinizi satabiliyorsanız her türlü istediğiniz yere gidersiniz. marmara'dan mezun olup da 5binle işe başlayan da gördüm, itü'den mezun olup da 1.5bin'e talim eden, kpss'ye çalışan adam da. kariyerinizin 3. 4. yılından sonra üniversitenin bi boka yaramadığını söylemeye gerek duymuyorum bile.

. . .. . ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

ivy bunu yazdı:

Ben olsam İtü işletme mühendisliği [bknz: g2k] , endüstri mühendisliği, yada bogaziçine giderdim. makina elektronik elektrik filan okuma bence, bölüme giderken arge mühendisi olup dünyayı kurtacağım sanıyorsun ama yok öyle bir dünya, anlayacağın amele olmak istemiyorsan sosyal bölümlere git

boğaziçi elektrik-elektronikteyim. eğer mühendislik yazıcaksan elektronik, telekomünikasyon en yüksek başlangıç maaşlı sektörler. bi de en zorları o ayrı. amele falan olan yok açıkçası :) hatta işletmeki,endüstrideki insanlardan çok daha prestijli işlere giriyorlar. işletme-endüstricilerde gördüğüm kadarıyla genellikle marketing falan yapılıyor (tabii ki fabrikada çalışanı da var ama genel durum bu. boğaziçi endüstriyi bu grubun dışında tutuyorum.)

benim tavsiyem, fazla teknik konu içermeyen bir mühendislik yazıcaksan, düz işletme-ekonomi bölümlerinin ders programlarıyla bu mühendisliğinkini karşılaştır. arada pek bi fark olmadığını göreceksin.

zamanında tıp yazmadığım için henüz pişman değilim ama ilgin varsa tıp kulağa çok zevkli geliyor. çok uzun süresi o ayrı, seven yapar. anadoludaki tıpla yüksek puanlı tıpların çok çok farklı olmadığını duyuyorum arkadaşlarımdan, sonuçta hastane ortamında okuyorsun. kaldı ki türkiyede tıp eğitimi çok gelişmiş durumda. bide devamı TUSa bağlı büyük ölçüde.

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Son post undan itü olduğunu çıkarıyorum ,

Hadi hayırlı olsun. Sonunda tıp sevdasından bir aday daha kurtuldu :)

Toplam Hit: 7228 Toplam Mesaj: 71