folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder İyibu!Portal:PHP V1.0 * Beta Sürümü Çıktı

İyibu!Portal:PHP V1.0 * Beta Sürümü Çıktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

iyibu!Portal:PHP v1.0 * Beta

ASP olarak yazmaya başladığım hazır portalı PHP ile devam ettiriyorum.
    Üstelik daha kararlı daha özgün ve daha özgür.
    Çok yorgun olduğumdan çok fazla detaya giremeyeceğim.

Özellikler

• iyibu!Tema ile şablon motoru (template engine) Dolayısıyla sınırsız esneklik
    • tek dosyada iyibu.js ve iyibu.css'de birliştirme özelliği ile gtmetrix ve site speed raporlarında %100ü bulan sonuçlar
    • Yönetim paneli üzerinden site ayarları, sistem bilgisi, blok yönetimi, menü yönetimi, anasayfa düzen, yeni modül oluşturma, modül düzenleme, modül blok düzenleme, içerik ekleme/düzenleme, kategori ekleme/düzenleme, yorum onaylayıp silme, tema özel ayarları düzenleyebilme (temadan temaya değişiklik gösterir) üye düzenleme üye ekleme yetki sistemi ile sınırsız yetki (yönetim panelindeki herşeyi tek tek ayarlayabilme)
    • En üst seviyede dinamiklik
    • En üst seviyede hız ve performans
    • Henüz test aşamasında bir takım güvenlik önlemleri
    • Ve çok daha fazlası tıpkı ASP'de olan dinamiklik anlayışı PHP özgürlüğüyle iyibu!Portalda.

Daha fazla detaya inmek gerekirse:
    Öncelikle söylemeliyim ki ezberleri bozan bir hazır portal diyebilirim. Wordpress joomla gibi ultra profesyonel hazır sistemlerle kıyaslamak şu aşamada mümkün olmasa da kendi web sitemin en iyi en üst düzey şekilde nasıl yönetimi ve işleyişi gerekiyorsa herşeyi yaptım.
    iyibu:Tema özelliği sayesinde tıpkı php smarty template engineye benzer bir şablon motoru var bu sayede sınırsız farklılıkta temalar yazılabilir üstelik hiç uğraşmadan
    #bir_değişken# 
    #bir[dizi]# 
    [array_count('bir fonksiyon')]
    {if $i == #değişken} deneme {/if}
    gibi devam edip giden pek çok özelliğiyle şablon motorunun en önemli özelliği ise veritabanından veya herhangi bir include sisteminden alınan değişkenleri parse edebilmesi. yani siz değişken içinde değişken tanımlayabilirsiniz. hatta ve hatta değişken içinde include komutu verip bunu veritabanına atıp include edilen dosyadaki methodları çalıştırabilirsiniz.
    İsterseniz güvenlik amacıyla çalışmamasını sağlayabilirsiniz.
    Tüm bunların dışında yine yönetim panelinde çıkan görüntüyü gzip yapabilirsiniz hatta tüm resim js css nevarsa tümünü gzipe çevirebilirsiniz hatta html kodlarını da tek bir satıra sıkıştırabilirsiniz.
    Döküman galeri müzik video blog ve daha pek çok sayfa yönetim panelinden temanızın esnekliğine göre oluşturup silebilirsiniz.
    Her tema için farklı iskelet sistemi yapabilirsiniz
    İstediğiniz menü grubunu oluşturup düzenleyebilirsiniz
    Söylenilecek pek çok şey var ama en önemlisi iyibu!Portal zordur ve diğer hazır sistemlere benzemez.
    Bu yüzden ilk önce sistemi kurmanızı içine gömülüp kurcalayıp bozmanızı daha sonra özelliklerini bir bir keşfetmenizi öneriyorum

Resmi web site: http://www.iyibu.org

Basit bir kurulum: http://www.iyibu.org/Kullanim-Kilavuzu/iyibu-Portal-v1-0-Kurulum.html

Hazırlanmakta olan kullanım kılavuzu: http://www.iyibu.org/Kullanim-Kilavuzu.html

Hazırlanmakta olan geliştiriciler için detay özellikler: http://www.iyibu.org/Gelistirici.html

ve nihayet indirme adresi

(GitHub *aynı zamanda resmi depo) https://github.com/iyibu/iyibu-Portal

(GoogleDrive *salt zip) goo.gl/AFjOHF

Yalnızca 723~kb

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Burayı da ben alıyorum :)

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ahahah adam kendi template engine ini yazmis lan :D 

hocam bunu rahatlikla wordpress le kiyaslayabilirsin. en azindan bir template motorun var :)

edit: kodlarina biraz baktimda php yi yeni ogrendin sanirim ?

yolbulucu tarafından 15/Eyl/13 02:11 tarihinde düzenlenmiştir

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

ahahah adam kendi template engine ini yazmis lan :D 

hocam bunu rahatlikla wordpress le kiyaslayabilirsin. en azindan bir template motorun var :)

Hocam beni mazur gör gülmeni pek anlayamadım ama :) Sıfırdan yazmamdaki sebep değişken içi değişken veritabanından değişken çekmek gibi şeylerde mevcut template engineleri verimsiz gördüm belki bir ayarı falan vardır ama hoşuma gitmedi üstelik yavaştı smarty falan bu genel olarak biliniyor zaten. Ben de oturdum yazdım işin garibi basit oldu sonuçta 1,5 ay gibi bir sürede sonuçlanmış bir portal yani yeniliğe çok çok açık wordpressle ben yazarı olarak kıyaslayamam açıkcası

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackingo
    hackingo's avatar
    Erkek

responsive degil :/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

emeğine sağlık bağışta yaptım küçük bir rakam ;)

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    hackingo bunu yazdı

responsive degil :/

olmasın responsive ipad le giriyorum siteler sik gibi oluyor sonra millet tutturmuş gidiyor bir responsive diye telefonda ekran var zıbıl gıbı sıteye gırıyorum sık gıbı kalıyor sonra 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Adam sonunda PHP'ye de el attı.

Frameworklere bak derim.

Zend frameworklerde üst sıralarda sanırım.

CodeIgniter var ona bakabilirsin.

İmza...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

Bayağı başaralı gözüküyor helal olsun gece eve geçince kodlafına bakayım :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Helal hocam :)

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Dostum scripti biraz inceledim.

Şu an gördüğüm en büyük sıkıntı değişken ve fonksiyon isimlerinin bazılarının içerisinde Türkçe karakter var. Biliyorsun değişken, fonksiyon, class isimleri tr karakter olamaz. Genellikle function.php dosyası içerisinde var. 

11. satır dil�evir

39. satır $blok_i�erik gibi

Bir de sayfa kodlamasını utf-8 yap bence. Yazılarda sıkıntı olmasın

Bir de kodlamayı sınıflar la yaparsan bence daha iyi olur.

Emek vermişsin. Yine de eline sağlık. 

Toplam Hit: 2995 Toplam Mesaj: 19