İyiki Genelkurmay Başkanı Onlarla Değildi...
-
Peter Berger'e (sosyolog) göre toplumsal istekler insanı yöndenrir ve yaşamını etkiler. Bir başka değişle bir insanın yaşadığı topluma bakılarak; söz konusu insanın kişiliği öğrenilir...
.
.
.
Önce "laiklik elden gidiyor" diye naralar attırıldı. Sonra " Atatürk unutturuluyor" diye feryadlar yaktırıldı. "Ekonomi kötüye gidiyor" diye neler neler yaptırıldı...
Ben olayları şaşkınlıkla izliyordum... Çünkü laiklik çok güzel işlemeye devam ediyordu. Ekonomi kötüye gidiyor? Ocak ayında herşey yolundayken borsanın 54.000'in üzerinde bir puanla günü kapattığını hatırlıyorum(bunu hayal bile edemezdim).
Bundan sonra kapatma davaları, ambargolar... Hepsi bizi dibe vurdu!
O zaman birileri bir çıkar peşinde diye düşündüm.
Ergenekon...
Acaba bütün bu olayların perde arkası bu çete miydi?
Süleyman Demirel'e yıllar önca(başkanken) bir suikast girişiminde olmuştu. Suikasti araştıran Demirel sustu. Ve kendisine soru soram gazetecilere; " Bir örgüte geldim, çarptım!" oldu.
Ve bir evde bomba düzenekleri bulundu...
Sonra bir subayın günlüğünün yayınlanması... İşte bu olay her şeyi açıklıyordu:
- Ergenekon. Belkide gerekli bir müdahale yapılmasa bugünlerde darbe olacak.
Neyseki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt bu oluşuma katılmamıştır. Paşam onların kapanına takılmamıştır. Gerçekten hayran olduğum bir insan...
İdda'ya göre;
7 Temmuz'da başlanarak;
Birçok ilde "sözde cumhuriyet mitingi" gerçekleşecektir. Örgütteki gazeteciler, halkı galyana getirecektir.

Sahte yeşil (Osman Güler), 12 Eylül'deki Abdullah Çatlının görevini üstlenecektir. Tarihi bilmeyenler için Abdullah Çatlı; İstanbul Üniversitesini bombalamış, kıraathane taramış, gazeteciyi öldürmüş darbeye ortam hazırlamıştır. Ve bu adam nasıl oldusa 4 idam cezasından(suçlu bulunduğu halde) beraat kararıyla kurtulmuştur.
ATO başkanı Aygün ekonominin kötüye gittiğini açıklayacaktır : ) Ve ne hikmetse Atatürk'ü seven bu adamın evinde, Atatürk resmi olayan 2,5 çuval para bulundu(2,5 milyon € ) Bir vatandaşta(bilinen) 2,5 milyon avro varsa ekonomi iyi demektir : )

Ve son olarak ordu devreye girecektir...
Çok iyi bir plan değil mi?
Bizi 28 yıl geriye taşıyacak; dışarıya barbar, medeniyetsiz, pis bir millet olarak gösterecek... Burasını ben anlatmayayım. Tarihteki diğer darbelere bakıp sonrasını görebiliriz zaten!
.
.
.
Makalemi Peter Berger ile açtım. Ve şimdi bu sosyolog ile kapatacağım. P.Berger'ün dediği gibi bizi toplum yönlendiriyor. Artık böyle olmamalı!
" Bir generel nasıl tutuklanırmış?"
Bende bu haberi duyduğumda toplum piskolojisine göre çok şaşırıp, ürperdim. Artık ürpermeyeceğim. Bu olayın üzerine gidilsin! Hep beraber gidelim.
Susurluk'ta aydınlanmadı ama umarım şimdi aydınlarınır...
-
Memleketin iç meselelerini,yabancı adamların değerlendirmesine bırakacak kadar şşurunuzu ve milli onurunuzu kaybetmişsiniz,yazıklar olsun hepinize.
-
Antim bu benim yazım : )
Direk düzmantık şartlanmışsın sen... Okumadan karar biçtin. 30 sn...
Biraz objektif olayı dene. Haklıda olabilirim haksızda... Ama kendimce haklıyım.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Antim bu benim yazım : )
Direk düzmantık şartlanmışsın sen... Okumadan karar biçtin. 30 sn...
Biraz objektif olayı dene. Haklıda olabilirim haksızda... Ama kendimce haklıyım.
-----------------------------
Okudum,çok hızlı okuma yeteneğim var merak etme,her kelimesini okudum.
54.oo dediğiniz borsanın yabancı firmaların kontrolünde olduğunu ve ülke siyasi anlamda baş kaldırmaya çalıştığı anda tüm parayı altımızdan çekeceklerin biliyorsun değil mi?
bankaların yüzde 5ogibi bir oranda yabancılarda olduğunu?avrupa veya abd de bunun böyle olmadığını,rekabeti zayıflattığını biliyorsun di mi?düz mantık senin ki borsa 54.ooo oleey,ne denebilir ki size. -
Üzüldüğüm tek nokta : Laikliğin,Cumhuriyetin ve Atatürk'ün kullanılması ! (Türkiyeyi 28 sene geri götürmeyi başaran bu şerefsizler tarafından)
-
hoca borç parayla ekonomi ancak buraya kadar gelebilirdi ergenokon filan olayı tayyip için kılıf oldu devletin onlarca şirketi satıldı hani bir kuruş var mı ortada geç bunları
-
Darbeden iidir a.q Herşey hallolacak bak gröeceksiniz...
-
iyi teori gerçeklik payı olma olasılıgı var..ama gerçek olamama olasılıgı daha fazla(komplolar komplo teorileriyle kapanır)
-
bu teorilerin hepsi mantıklı.bunu dile getiren yabancı adamların söylediklerini dikkate almanın milli onur ve şuurla ne alakası var.açıkça olmasa da bu yorumda ismi geçen taraflara yapılan eleştriler hoşuna gitmemiş.belli oluyor.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------.açıkça olmasa da bu yorumda ismi geçen taraflara yapılan eleştriler hoşuna gitmemiş.belli oluyor.
yeni mi anladın :) -
AntiOksidan bunu yazdı:
Okudum,çok hızlı okuma yeteneğim var merak etme,her kelimesini okudum.
54.oo dediğiniz borsanın yabancı firmaların kontrolünde olduğunu ve ülke siyasi anlamda baş kaldırmaya çalıştığı anda tüm parayı altımızdan çekeceklerin biliyorsun değil mi?
bankaların yüzde 5ogibi bir oranda yabancılarda olduğunu?avrupa veya abd de bunun böyle olmadığını,rekabeti zayıflattığını biliyorsun di mi?düz mantık senin ki borsa 54.ooo oleey,ne denebilir ki size.
-----------------------------Öyle mi hoca : )
Peki enflasyonun bu ay düşmesine ne demeli? Hem hızlı okudunsada olay üzerinde bayağı hızlı düşündün :) Helal.
Neyse dayı ya... Enflasyon düşer, rekorlar kırar... Biz yine, ekonomik olarak çökeceğiz diye savunun siz.