İyilik Saklanmalı Mı?
-
arkadaşlar şu aralar kafama takılan bi soru var.iyilik sizce saklı mı olmalı,yoksa açık mı?
bununla ilgili karşılaştığınız olayları paylaşırmısınız..
mesela bi dilenci yolda para istiyor ben kırk şey düşünüyorum..bazen veriyorum, bazen vermiyorum.bazen daha fazlasını yapmak geliyor içimden,bazen kızıyorum, bazen acıyorum, bazen tepkisiz kalıyorum,bilmiyorum.
tabi dilenciye para vermeyi iyilik gördüğüm anlaşılmasın.isteyene vermek dayanışmadır.biz iyiliği tartışalım..
-
onu bilmemde bu devirde "iyi niyetli" olduğunu belli etmiceksin ki iyi niyetliysen bu imkansız :)
-
içinde kalması içine sıkıntı yaratıyosa söle baktın ki söleyince daha büyük sıkıntı yaratıyor senin için birdaha söylemezsin
-
Saklanmamalı ama bildirilmemelide :)
-
ikisi içinde çaba sarfedilmemeli .
iyiliğini yapıcaksın gerisini oluruna bırakıcaksın -
iyiliği yap denize at. Umarım birşeyler anlamışsındır hocam. (:
belli olmayacak.
-
Yerine göre saklanır yerine göre açık açık söylenir .
-
iyiliği saklayamayacak kadar az iyilik yapıyoruz hatta yapmıyoruz ki yapıncada hehe ben iyilik yaptım herkes duysun diyoruz
-
herşey insanın içindedir iyilikte kötülükte bir insan gerçekten kötüyse iyilik yapamaz kendini kandırır yani içinden fesatlık geçer ama dıştan bakınca iyilik yapıyo gibi görünür herkes onu iyi sanar herkesi kandırabilir ama kendini asla yani bence söylenmemeli yapılan hiç bişey içinden ne geliyosa onu yapmak lazım
-
Kesinlikle Saklanmalı. Söylencekse bile bunu iyiliği gören kişinin söylemesi lazım. O zaman tadına doyum olmuyor. O zaman değerleniyor.
-
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------
Kesinlikle Saklanmalı. Söylencekse bile bunu iyiliği gören kişinin söylemesi lazım. O zaman tadına doyum olmuyor. O zaman değerleniyor.
-----------------------------