folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İzale-İ Şuyu Davası Mı Anlaşmak Mı Mantıklı ?

İzale-İ Şuyu Davası Mı Anlaşmak Mı Mantıklı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

Ablaya istediğini verin gitsin. Bu iki açıdan mantıklı;

1. izale giderseniz daha büyük sıçarsınız.

2. Kadın, sizin anneniz olmasada abinin karısı. Dolayısıyla öyle yada böyle hakkı var. Ayrıca zannediyorum ki yaşı 50 üstüdür. Bu saatten sonra ya bir evde oturacak 1 kira ile geçinecek yada 2 kira ile. ona da göz dikmeye gerek yok bence.

Tabii her şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Bir şey diyemem.

FrodoTheYuzuksuz tarafından 04/Haz/26 16:48 tarihinde düzenlenmiştir

Acı Çekene Saygı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Sorum Şudur: Sizce bu şartlar altında her şeyi sineye çekip, masrafları da üstlenip üvey annenin istediği mülkleri vererek anlaşmak mı mantıklıdır? 

Üvey annenin yasal hakkı %25 (yaklaşık 16,9 milyon TL). Çocukları olarak siz %75'i aranızda pay edeceksiniz. ~13milyon / kişi başı

Sizin teklifinizde ona ne teklif ediyorsunuz, toplam tutar / 5 şeklinde eşit mi olsun diyorsunuz orayı tam anlamadım. Ankaradaki evi + İstanbuldaki dükkanın toplam değeri nedir? Bu değer 16,9 milyon TL'yi ne kadar aşıyor?

Kimi zaman sevmektir dünya...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Şu anki yasada açık var satılmasını istemeyen sürekli en yüksek teklifi verip sabote edebilir. 

Yeni yasa geçtikten sonra açmanız daha mantıklı olacaktır.

Kendine İyi Bak ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

izale işi çok boktan ama anlaşamazsanız da başka secenek kalmıyor. bizim de başımıza geldi, bize mahkemeden başka seçenek kalmamıştı 5 yıl bekledik baktık sikine takan yok açtık davayı ama o da ayrı boktan iş, mahkemesi bilir kişisi vırtı zırtı 1 sene sürdü. karşı taraf çıkan fiyatlara itiraz etti 1 yıl da öyle gitti. daha hala sürüyor. ortalama 2.5-3 sene rahat gözden çıkar.

ben pişman değilim ama bu kayıp süreyi de göz önünde bulundur. ayrıca öyle dendiği kadar da ölü fiyatına gitmiyor. ilk çıkan rakamlar piyasadan %15 - 20 filan ucuzdu. o da açık arttırma olduğundan yükselme ihtimali var. internetten herkes rahatlıkla katılabiliyor. mal iyiyse fiyatını bulur. öyle eskisi gibi değil sistem.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    darkroques61 bunu yazdı

Şu anki yasada açık var satılmasını istemeyen sürekli en yüksek teklifi verip sabote edebilir. 

Yeni yasa geçtikten sonra açmanız daha mantıklı olacaktır.

Açar mısın bunu

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    the_ilkay bunu yazdı

Sorum Şudur: Sizce bu şartlar altında her şeyi sineye çekip, masrafları da üstlenip üvey annenin istediği mülkleri vererek anlaşmak mı mantıklıdır? 

Üvey annenin yasal hakkı %25 (yaklaşık 16,9 milyon TL). Çocukları olarak siz %75'i aranızda pay edeceksiniz. ~13milyon / kişi başı

Sizin teklifinizde ona ne teklif ediyorsunuz, toplam tutar / 5 şeklinde eşit mi olsun diyorsunuz orayı tam anlamadım. Ankaradaki evi + İstanbuldaki dükkanın toplam değeri nedir? Bu değer 16,9 milyon TL'yi ne kadar aşıyor?

Bende bunu merak ediyorum.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

Benim anlamadığım herkes borç harç içinde babanın ölmesinimi bekliyordu rahata ermek için. Eğer öyle değilse zaten bir planınız vardı , anladağım kadarıyla genellikle irat var o kadar dardaysanız kredi çekip kiralardan gelirle tolare edin davayı açın.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Ev ve iş yerinin getirisi ile size kalanların getirisini karşılaştır hocam. Sözlü anlaşın. Bir süre sonra resmiyette bölün. Sonra geriye dönük parasını alıp size paylaşmadığı kira için dava açın :) Tabi sizin elde ettiğiniz ondan az olmalı ki size borçlu olsun. Siz evin o da ev+dükkanın gelirini alıyorsa dükkandan kazandığını size bölüştürmek zorunda. Resmiyette bölüştürdükten sonra olmaz o yüzden bir süre resmi olarak bölmeyin .

Liquid tarafından 05/Haz/26 09:12 tarihinde düzenlenmiştir

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

En kötü aranızda anlaşma bile mahkemeden daha iyidir demişti zamanında şehrin en iyi avukatı bana,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Hakkı yüzde 25 diyelim.

Kanunda şöyle bir şey yok muydu, ihaleyle satıştan önce hissedar benim malımı degerinde siz alın yada ben sizin malınızı ederinde alayım.

Benim yıllar öncesinden hatırladığım bu.

Yani dört hissedar 57 milyonluk payınız olsun. Üvey anneniz 19 milyon olsun. 

4 hissedar 19 milyon paranız varsa buradan yürüyebilirsiniz yada 57 milyon veremeyecekse karşı taraf, gidin bir avukatla anlasın o konuşsun yada tanıdığı sevdiği biri, bak sor soruştur  mahkemeye verirsek 57 milyon vermezsen istediginin yarısını bırak 4 te birini 5 te birini alma riskin var, işin hakkı budur deyip anlaşmaya zorlayın.

Tabi bir de manevi olarak Babanızın bir vasiyeti falan var mıydı resmi olarak oda bir faktör.

AnaMuhalefet tarafından 05/Haz/26 10:06 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 1099 Toplam Mesaj: 27
i̇zale-i şuyu