Jailbreak Li Android İçindeki Virüs
-
merhaba müritler.
arkadaşta galaxy note 2 telefon var. kendisinin demesiyle telefon içinde android 2.5 sürümü yüklüymüş ve jailbreak yapılmış. ben 7 senedir hala sonyericsson w800i kullandığım için bu akıllı telefonlardan, işletim sistemlerinden pek anlamıyorum. size şöyle bir sorum olacak. arkadaş bu telefonda bir casus yazılım olduğundan şüphe ediyor. çünkü başka birisi telefonu vasıtasıyla yerini tespit ettiğini buna söylüyormuş ve hep de biliyormuş. artık ne şekilde yaptığını bilemiyorum ama mesele şu ki, android ile çalışan bir telefona arkaplanda çalışan bir casus yazılım atıldığında bunu ne şekilde açığa çıkarabiliriz ve ne şekilde bundan kurtulabiliriz?
-
hocam casus yazılım kullanıyormu bilmem ama nerde olduğunu bilme olayı latitude uygulaması sayesinde olur cihaz internete bağlı olduğu sürelerde latitude kendini haritadaki o an bulunduğunuz konuma göre günceller. Çok arkadaşım kız arkadaşını takip ediyor bu yolla.
-
hocam ilk mesajda da belirttiğim gibi pek anlamıyorum bu yeni telefonlardaki teknolojilerden, daha açık anlatabilir misin rica etsem?
-
note 2 bi defa 4.x.x ile başlıyor
jailbreak yapmak ? blackmarkt filan mı kurmuş , root mu yapmış ?
öyle programlar var evet çok fazla sayıda , en temizi yeniden işletim sistemini kurmaktır.
kies ile yapabilir odin ile yapabilir , komple cache/flash/sd formatlayıp yapsın.
-
andoridden anlamadığın belli oluyor hocam yanlıs terimler kullanmışsın. bu bir kusur değil tabiki. jailbreakli demişssin sanırım orda rootlu demek istedin. kendisi bir uygulama yazıp arkadasının telefonuna bi şekilde yuklemiş olabilir, yada üstteki yorumdaki olabilir.
-
warmup sürümü gibi bişi demişti hatırladığım kadarıyla. bu arada telefon vasıtasıyla ortam dinlemesinin de yapıldığını iddia ediyor. bu mümkün müdür?
dediğim gibi arkaplanda çalışan tüm programları görebilmek ve bunlara müdahale edebilmek nasıl mümkün hale gelir?
-
RotKerim bunu yazdı
andoridden anlamadığın belli oluyor hocam yanlıs terimler kullanmışsın. bu bir kusur değil tabiki. jailbreakli demişssin sanırım orda rootlu demek istedin. kendisi bir uygulama yazıp arkadasının telefonuna bi şekilde yuklemiş olabilir, yada üstteki yorumdaki olabilir.
hocam dediğin gibi anlamıyorum pek, arkadaşın bana dediği bu şekilde jailbreak yaptırdım, android 2.5 sürümü var dedi. alıp da telefonunu kurcalamadım açıkçası. dediğin şekilde arkadaşın telefona yüklenmiş yazılım var ise onu ne şekilde tespit edebiliriz?
-
Google Latitude, Gmail listenizdeki kişilerin nerede olduklarını Google Maps üzerinde enlem ve boylamlarıyla birlikte görmenizi sağlayanlokasyon bazlı mobil servistir. Mobil bir servis olmasına rağmen Google Latitude’un, kullanıcıların konumlarını web üzerinden manuel düzenleme ve görüntüleme özellikleri de bulunur.
Google Latitude, Google Maps’in 3.0+ sürümüne sahip Android destekli tüm cihazlarda ve iOS cihazlarda (iPhone 3G, 3GS, iPhone 4, iPad ve 3./4. nesil iPod touch) kullanılabilir.
Google Latitude’u kullanmaya başlamak için bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdanhttps://www.google.com/latitude adresine gitmeniz ve Gmail bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra, Gmail hesabı olan kontaklarınıza davet göndermeniz yeterlidir. Daveti kabul eden kontağınızın sizin nerede olduğunuzu görüp görmemesini güvenlik ayarlarınızdan kendiniz belirleyebilirsiniz.
Güvenlik ayarlarınızla Latitude’un konumunuzu otomatik olarak belirlemesini sağlayabilir, konumunuzu manuel olarak kendiniz belirleyebilir veya konumunuzu tüm arkadaş listenizden gizleyebilirsiniz. Bu ayarları tüm arkadaş listeniz için genel olarak kullanabildiğiniz gibi her bir arkadaşınıza özel gizlilik ayarı da yapmanız mümkündür. Örneğin en yakın arkadaşlarınızın gizlilik ayarlarını konumunuzu görecekleri şekilde düzenlerken, daha az samimi olduklarınızdan konumunuzu tamamen gizleyebilirsiniz.
Genel gizlilik ayarlarınıza, mobil cihazınıza yüklediğiniz Latitude’un “Gizlilik” menüsünden ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızın gizlilik ayarlarını, genel gizlilik ayarlarından farklılaştırarak kişiye özel hale getirmek niyetindeyseniz, Latitude arkadaş listesindeki düzenleme yapmak istediğiniz arkadaşınızın profiline girmeniz ve buradaki “Paylaşım Seçenekleri” menüsünden o arkaşınıza özel gizlilik ayarını kaydetmeniz gerekir.
Kişiye özel gizlilik ayarının yanı sıra Latitude listesindeki herhangi bir arkadaşınızın profiline girdiğinizde:
- Google Talk (Gtalk) üzerinden o arkadaşınızla konuşma yapma,
- Gmail ile e-posta gönderme,
- O anda sizin bulunduğunuz konumdan arkadaşınızın bulunduğu konuma yaya, araç veya toplu taşıma ile nasıl gideceğinize dair Google Maps üzerinden yol tarifi alma
seçenekleriniz de bulunuyor.
Son olarak Google Latitude’u nasıl kullanacağınıza dair ekran görüntüleriyle adım adım detaylı anlatım içeren videoyu aşağıda paylaşıyorum. Eğer Latitude kullanmayı severseniz, önümüzdeki günlerde bu servis hakkında yeni yazılar sizi bekliyor olacak.
ALINTIDIR...
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
warmup sürümü gibi bişi demişti hatırladığım kadarıyla. bu arada telefon vasıtasıyla ortam dinlemesinin de yapıldığını iddia ediyor. bu mümkün müdür?
dediğim gibi arkaplanda çalışan tüm programları görebilmek ve bunlara müdahale edebilmek nasıl mümkün hale gelir?
cmw yi öylemi okudu acaba :P
ortam zibille farklı amaçlar için programlar var kameradan resim çekip yollayanda yer bildirende.
arkaplan işlerini vs. görmek aşıcaktır sizi , yeniden kurun en mantıklısı budur. başıma geldi ordan biliyorum.
uğraşmayın hangi program gönderiyo nereye gödneriyo vs. rom'a gömer su disable eder hiç bişi yapamazsınız.
ilk postumu uygulayın bişeycikler kalmaz.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
android lost kurmuş olabilir arkadasının telefonuna google hesabınıda kendi hesabına cevirmiştir yada arkadasının google hesabının şifresini biliyordur. yakın arkadas mı bu ikisi? arkada planda calısan uygulamalar için google playden all in one tools indir. üstteki seceneklerden progress'a tıkla. AndroidLost yada PersonelNotes diye birşey çalışıyor mu baksın. yada hiç biri yoksa orda calısan uygulamaları yaz bi bakalım
-
rebelpower bunu yazdı
Google Latitude, Gmail listenizdeki kişilerin nerede olduklarını Google Maps üzerinde enlem ve boylamlarıyla birlikte görmenizi sağlayanlokasyon bazlı mobil servistir. Mobil bir servis olmasına rağmen Google Latitude’un, kullanıcıların konumlarını web üzerinden manuel düzenleme ve görüntüleme özellikleri de bulunur.
Google Latitude, Google Maps’in 3.0+ sürümüne sahip Android destekli tüm cihazlarda ve iOS cihazlarda (iPhone 3G, 3GS, iPhone 4, iPad ve 3./4. nesil iPod touch) kullanılabilir.
Google Latitude’u kullanmaya başlamak için bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdanhttps://www.google.com/latitude adresine gitmeniz ve Gmail bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra, Gmail hesabı olan kontaklarınıza davet göndermeniz yeterlidir. Daveti kabul eden kontağınızın sizin nerede olduğunuzu görüp görmemesini güvenlik ayarlarınızdan kendiniz belirleyebilirsiniz.
Güvenlik ayarlarınızla Latitude’un konumunuzu otomatik olarak belirlemesini sağlayabilir, konumunuzu manuel olarak kendiniz belirleyebilir veya konumunuzu tüm arkadaş listenizden gizleyebilirsiniz. Bu ayarları tüm arkadaş listeniz için genel olarak kullanabildiğiniz gibi her bir arkadaşınıza özel gizlilik ayarı da yapmanız mümkündür. Örneğin en yakın arkadaşlarınızın gizlilik ayarlarını konumunuzu görecekleri şekilde düzenlerken, daha az samimi olduklarınızdan konumunuzu tamamen gizleyebilirsiniz.
Genel gizlilik ayarlarınıza, mobil cihazınıza yüklediğiniz Latitude’un “Gizlilik” menüsünden ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızın gizlilik ayarlarını, genel gizlilik ayarlarından farklılaştırarak kişiye özel hale getirmek niyetindeyseniz, Latitude arkadaş listesindeki düzenleme yapmak istediğiniz arkadaşınızın profiline girmeniz ve buradaki “Paylaşım Seçenekleri” menüsünden o arkaşınıza özel gizlilik ayarını kaydetmeniz gerekir.
Kişiye özel gizlilik ayarının yanı sıra Latitude listesindeki herhangi bir arkadaşınızın profiline girdiğinizde:
- Google Talk (Gtalk) üzerinden o arkadaşınızla konuşma yapma,
- Gmail ile e-posta gönderme,
- O anda sizin bulunduğunuz konumdan arkadaşınızın bulunduğu konuma yaya, araç veya toplu taşıma ile nasıl gideceğinize dair Google Maps üzerinden yol tarifi alma
seçenekleriniz de bulunuyor.
Son olarak Google Latitude’u nasıl kullanacağınıza dair ekran görüntüleriyle adım adım detaylı anlatım içeren videoyu aşağıda paylaşıyorum. Eğer Latitude kullanmayı severseniz, önümüzdeki günlerde bu servis hakkında yeni yazılar sizi bekliyor olacak.
ALINTIDIR...
teşekkür ederim hocam. diğer sorumla ilgili bir yorumun var mı?