Jailbreak Önerirmisiniz?
-
Beyler Iphone 5 im geliyor 1 haftaya.
Uzun zamandir ipad kullanıyorum, birçok satın alınmış programım var aynısını telefonda da kullanabilirim.
Kullananlara jailbreaki sorayım dedim.
Iphonun tüm nimetlerinden faydalanmak için en güzeli diyorlar.
Sorularım
1) memnunmusunuz?
2) orjinale geri çevirmem mümkünmü bunu yaparken sıkıntı çıkıyormu?
3) Cihazın stabilitesini fln bozuyormu?
4) Ios updateleri alabiliozmu? yada her ios updateinde yeniden jailbreak mi yapmalı?
Ayrıca itunesdan nefret ediyorum, Telefonu takınca usb disk gibi görsün, mp3 falan atabileyim. jailbreak bunların da önünü açıyor mu?
-
1 saat olmuş kimse şeyhe cevap vermemiş!
-
sanane bunu yazdı
1 saat olmuş kimse şeyhe cevap vermemiş!
Şeyhi kimse Tınlamiyo :D demekki okadar özgür özgün bir forum. Vallahi süper :D
-
Her yeni ios sürümünde jb'yi yeniden yapman gerek diye biliyorum hocam diğer soruların hakkında bir fikrim yok :D
-
Ben daha yeni yeni jailbreak kullanmaya başladım.
İngiltereden akrabam geldi hatta o kurdu bana.
Güncelleme konusunda sanırım kendimiz mi yapıyoruz demişti tam hatırlamıyorum.
Ama uzun süredir jailbreak olayını kullanıyor. Akşama eve gidince detaylı olarak sorarım.
Ben telefonu usb ile bağladığımda direk bana içeriği geliyor. Resimleri falan direk çekebiliyor itunes ile uğraşmadan.
Telefona jailbreak uyguladıktan sonra telefona bakış açım değişti.
Ben tavsiye ederim.
Branxian tarafından 22/Mar/13 10:49 tarihinde düzenlenmiştir -
karısık cevaplıyayım :)
jaılbreak surum yukseltmeye engel degıl
ama her surumun daha dogrusu yenı surumlerın jaılbreak anlık cıkmayabılıyor (sürüm cıkar jaılbreak cıkar ondan sonra guncellersın)
jailbreak ın eskı cazıbesı kalmadı cunku appcake tarzı bır ton program var artık ve ucretlı uygulamalara ucretsız ulasabılıyorsun
cydıa nın bır olumsuzlugu var telefona telefon da yuklu ıse canım sıkıldı fabrıka ayarlara menuden doneyım dıyemessın
sıyah ekran da kalır (buyuk bır sorun degıl ama olmadık bır yerde yaparsan 2 gun telefonsuz kalabılıyon :)
illa ıtunes le versıyon atacaksın
ıtunes e alternatıf olamaz ama
itools.hk
http://www.i-funbox.com/ bu 2 sı muhakkak ıs gorur
-
jp öneririm her ios güncellemesinde jb şart ama eger güncelleme için jb yoksa yapmamalısın
usb olarak kullanmak istiyorsan jb yapıp cydia dan pwn tunes satın alabilirsin mp3leri direk içine kopyalayabilirsin artı olarak stabilitesini bozmuyor fazla karıştırmamak lazım uyumlu olmayan tweak lar var ondan uzak durmak lazım :)
appstordan aldıgınız tüm uygulamaları eger iphone içinde uygunsa kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. bu arada bir çok tweak ın cracklı hali mevcut repo adresleri ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.
-
Sende mi brütüs :/
ama jailbreaksiz iphone steve jobs'ın esaretinden başka bişey değildir gibi görünüyor gözüme
-
Jb tarih oldu, devir 25pp devri google 25pp yaz yeterli, ayrıca garanti dışı kalmıyor, ios istediğin kadar güncelle vs... Sorunsuzca 25pp kullan ben kullanıyorum çokta memnunmum, itunes çok boktan bende katılıyorum itols kullan resim ekleme dosya silme vs... İçin,
Robinson_Crusoe tarafından 22/Mar/13 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
ben de bir IOS'cu olarak aramıza hoşgeldin,
soruları cevaplıyım tek tek
1-) Memnuniyetin ötesinde, Jailbreaksiz bir iphone düşünülemez çünkü her türlü hack işlemini JB'den sonra Cydia'dan yapabiliyorsun, 25pp uygulamasıyla da appstore önüne diziliyor. JB'yi sakın paralı uygulamaları ücretsiz yükleyeceğiz kadar basit düşünmeyin JB olmadan iphone'u hack yapamazsınız her türlü sistem hacki yapılabiliyor Cydia ile JB den sonra.
2-) Orjinale geri çevirmek JB'yi kaldırmaktan geçiyor bu da problemsiz yapılabiliyor.
3-) Cihaz daha bi stabilize oluyor bozulmak ne kelime :)
4-) JB'den sonra telefon üzerinden updatelere blok konuluyor doğrusu da bu zaten, her çıkan updatede JB açıkları kapanıyor ama hackerlar çalışıyor :)
Yeni versiyonlara güncellemek için önce JB'nin çıkmasını bekleyin o versiyon için daha sonra en sağlıklı olan iTools programı ile komple yedek alıp, iTunes'dan Restore yani tele format çekip yeni versiyon yüklemektir. Sonra yine JB yapılabilir.
Teli JB yapınca tüm dosya sistemi önüne dökülüyor zaten, her türlü kullanabiliyorsun teli.
iPhone 5'e dikkat et, kullanılan malzemeden dolayı telefon yamuluyor haju
umarım 6.1.2 yüklü gelir, 6.1.3 yüklemeyin JB açıkları kapanmış diyolar.
bu da JB sitesi http://evasi0n.com/
nolanded tarafından 22/Mar/13 11:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Cevaplarım
1) Ben memnunum tweaklar çok rahatlık saglıyor. İnstallous kapandı bu arada fakat alternatif başka programlar mevcut.
2) Orjinale istedigin zaman geri çevirebilirsin shift + restoreye bakar hiç bir sıkıntı çıkmıyor.
3) Cihazın stabilitesi bozulmuyor , orjinal hali ne ise o şekilde çalışıyor
4) Ios update alabiliyorsun fakat üst sürüme çıktıgın zaman jb gidiyor haliyle , eğer o sürümdede jb kullanmak istiyorsan o sürüm için çıkan jb yi beklemen gerekiyor.
5) Görünebiliyor mp3 ü zil sesinden tut , kendine ait temalar kısaca herşeyle oynayabiliyorsun.
Telefon gelince ios sürümüne bak eğer 6.1.2 ise güncelleme çünkü 6.1.3 e henüz jb çıkmadı. 6.1.2 yi de jb yaparda hoşuna gitmesse mecbur 6.1.3 e yükselterek restore atman gerekicek ondan dolayı geri dönüşü shsh kaydı alarak olabilir .
Sanalcaptan tarafından 22/Mar/13 11:21 tarihinde düzenlenmiştir