folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

yavv ilakki ortalığı karıştıracak videolar yapacaklar ha sabıralrı gelmiyor 10 dakika.

valla siterseler evimin dibine kursunlar santrali zikimde değil.

yeterki kol gibi elektrik faturası gelmesin ucuz olsun kardeşim ucuz.

amk birazda biz rahat edelim asgari maşşı olanlar rahat etsin.

istediğim gibi elektrikli soba yakayım çocuğumun odasında.

birazda rahatlık batsın bana . her bok engellendiği gibi bunuda engellemesinler.

ne var lan avrupa gibi rahat yaşasak bırakın bu ayakları yok tehlikeli filan.

emin olun kondomsuz sikişmek daha tehlikelidir.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    deja-vu bunu yazdı

1- Nükleer zorunlu bir enerji üretim kaynağıdır gelişmekte olan ülkeler için. Olmak zorunda! Diğer güneştir rüzgardır (yenilenebilir enerji kaynakları) vs bunlar pratikte verimli olmayan enerji üretim kaynakları. Gelir-Gider oranı nükleere göre vasat. 

2- Gördüğünüz o rüzgar gülleri kurduk, güneş enerji santralleri kurduk reklamları varya, seçim kampanyasından başka birşey değil. Biz (halk) alıcıyız ve satıcıdan talebimiz (birey zekidir fakat toplum aptal) bize tehlikeli denen enerji kaynağına alternatif temiz ve verimli olduğuna! inandığımız (aptallık burada) enerji kaynaklarını sağlaması. Her ticari firma gibi seçilmek/yükselmek isteyen kişi de göz boyama amaçlı da olsa bunu yapmak zorunda kalır. 

3- Bugün sadece Fransa'da 50'yi aşkın santral mevcut. Siz sanıyormusunuz ki Türkiye çok güvende. Bir santral kurulmuş kurulmamış, Fransa'da bir tanesi patlasa bütün Avrupa bitik.

Bugün Federal Almanya kendi gençliği tarafından alay konusu olmuş durumunda. Yaşlılar Fukuşima olayından sonra isyan çıkartınca Almanya santralleri kapatma kararı aldı güya ama, gençler kararın saçma olduğunun farkında zira ülkenin dört bir yanı zaten nükleer santral dolu ha ülkede olmuş ha komşuda. Nükleer sızıntı sınırda durup pasaport kontrolü mü yaptıracak.

Şu saçmalık artık bir son bulsa iyi olur. Ben Mersinde yaşıyorum, santral burnumuzun dibinde yapılacak ve ben destekliyorum bunu. Enerjide dışa bağımlılık kadar bir ülkeyi köle eden birşey yoktur. Barajlarla, Güneş/Rüzgar santralleriyle çözülecek iş değil bu.

+1

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

Teknoloji üretebilen bir yapıya sahip olmadıkça alternatif enerji kaynakları hep alternatif de kalacaktır bizim için.

der die das
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Komutan
    Komutan's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    deja-vu bunu yazdı

1- Nükleer zorunlu bir enerji üretim kaynağıdır gelişmekte olan ülkeler için. Olmak zorunda! Diğer güneştir rüzgardır (yenilenebilir enerji kaynakları) vs bunlar pratikte verimli olmayan enerji üretim kaynakları. Gelir-Gider oranı nükleere göre vasat. 

2- Gördüğünüz o rüzgar gülleri kurduk, güneş enerji santralleri kurduk reklamları varya, seçim kampanyasından başka birşey değil. Biz (halk) alıcıyız ve satıcıdan talebimiz (birey zekidir fakat toplum aptal) bize tehlikeli denen enerji kaynağına alternatif temiz ve verimli olduğuna! inandığımız (aptallık burada) enerji kaynaklarını sağlaması. Her ticari firma gibi seçilmek/yükselmek isteyen kişi de göz boyama amaçlı da olsa bunu yapmak zorunda kalır. 

3- Bugün sadece Fransa'da 50'yi aşkın santral mevcut. Siz sanıyormusunuz ki Türkiye çok güvende. Bir santral kurulmuş kurulmamış, Fransa'da bir tanesi patlasa bütün Avrupa bitik.

Bugün Federal Almanya kendi gençliği tarafından alay konusu olmuş durumunda. Yaşlılar Fukuşima olayından sonra isyan çıkartınca Almanya santralleri kapatma kararı aldı güya ama, gençler kararın saçma olduğunun farkında zira ülkenin dört bir yanı zaten nükleer santral dolu ha ülkede olmuş ha komşuda. Nükleer sızıntı sınırda durup pasaport kontrolü mü yaptıracak.

Şu saçmalık artık bir son bulsa iyi olur. Ben Mersinde yaşıyorum, santral burnumuzun dibinde yapılacak ve ben destekliyorum bunu. Enerjide dışa bağımlılık kadar bir ülkeyi köle eden birşey yoktur. Barajlarla, Güneş/Rüzgar santralleriyle çözülecek iş değil bu.

+1

adam çok güzel yazmış, tamamına katılıyorum +1.000.000

"Hiç kimse bir başkasını satın alabilecek kadar zengin ve kendisini satmak zorunda kalabilecek kadar fakir olmamalıdır" J. J. Rousseau
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

pek samimi gelmedi video

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

butip videolar olsun gereenpeaceciler falan olsun hep bu ülkeyi geri brakmak içindir, tamam tehlikeli olabilir ama neden tüm dünya kullanırken bize gelince kodumun şeyi tehlikeli oluyor? adam gibi yapılsın adam gibi işletilsin savaş ve saldırı durumları hariç hiçbirşey olmaz.... japonları sevsemde genelinde aptal bir milletlerdir yanlarında amerikancı davranırsan sinir krizi geçirip ağlarlar(defalarca tecrübe ettim) ama ellerinden iphone,ipod amerikan ürünleri hiç düşmez....  nükleer geç kalınmış zorunluluklarımızdan biridir bu tür saçma videoların yayılmasını sağlamayalım lütfen.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek

ne japonu ya tatar bu adam :) banada pek samimi gelmedi video

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

sanayi devrimi anasının amında yapılmış bir dünyada ülkemizin öğretim seviyesini seveyim, nükleer santral değil nükleer bomba paklar bizi bu kafayla, biri gelmiş başka enerji kaynağı mı var diyor öbürü gelmiş gelir-gider tablosuna atık yönetimi ve çevre yönetimini katmıyor.

Nükleer enerji hesapta zararsızdır, hesap kitapta radyoaktivite tanımına aykırı olarak komik duracak ama kontrollüdür. Tek sıkıntı bu kontrolü yapanında, hesaplamayı yapanında insan olmasıdır, iki kat sıkıntı bunun okullarını sevdiğim Türkiyede yapılmasıdır. Videoya baktığında ilk hesapta zeytinburnu çocuğu gömleği olivyumdan kapmış diyebilirsin fakat birincisi öyle kendine bakan, kendine imaj oluşturmuş zeytinburnuğu çocuğuda bulamazsın da konumuz değil.

Konumuz şu, japonlar diyebilecekleri en kibar biçimde biz bile sıçtık siz ortalığın anasını sikersiniz demek istemişler, biz deli gibi eğitimimizle insan kontrollü diye sıçtık siz japonyaya sahte tezleriyle gelip millete bilim adamı olduğunu yutturan insanlar olarak ortalığı darmadağın edersiniz demişler.

Yurt dışından adamda getirsen bir halta yaramaz, nükleer pistir, ekolojiyi hiçe sayan herşey haliyle ucuzdur, mantığı cukka olan bir iktidarda eğer biz ucuzluk sağlarsa enerjide yaptığı tasarrufu kendine alır vatandaşına vermez çünkü sanılanın aksine çoğunuz göt kılı değil göt deliğisiniz onların gözünde.

Tabi ki yazdıklarım otoriteye etki edecek mi ? Hayır.

Tabi ki yazdıklarım otorite seviciye etki edecek mi ? Hayır.

Neye yarar ? Hiçbirşeye.

Neden ? Çünkü bilgi, politika değil.

edit: Bir boka yaramıyor dedik ama söylemeden geçemeyeceğim,

nükleer enerji kontrolü bilimle sağlansa dahi ne yazık ki böyle politize olmuş bir ülkede, marmarayı aynı japonları kanlı imzalarla tedbirsiz kısa sürede bitirtenlere bakılırsa, siyasetin yoğun varlığına bakılırsa,

bilgi yeterli olsa dahi hataya gebe ve onu bastıracak birşey de enerji politakasıdır, bakanı da trafoya kedi girmiş diyecek kadar Gauss'un kankası Maxwell'in abisidir. Felakete enerji politikasıda çok rahat sebebiyet verebilir, santrali kurarız kızışmış rusya veya diğer ülkeler bizi direk santrale güdümlü füzeleriyle tehdit edebilir vs. yazmama gerek yok siz yinede çok sevdiniz bu işi, ne olursa müstahak zaten, kodumun sınıf farklılığı akıl konusunda çıkacakmış, hiç aklıma gelmedi.

kvasir tarafından 17/Nis/14 00:21 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Bazıları boş boş konuşuyor. Yok rusya doğal gazı kesse ne bok yiycez ne yapacaz vs vs. Hiçbirbok bilmeden atıp tutmadan önce biraz araştırma yapın. Kurulacak nükleer santralin sahibi rusya olacak ve sadece 15 senelik elektrik alım garantisi ile. Kendi toprakları üzerine başkasının sahip olacağı nükleer santral kurdurtmak kadar aptallık olabilirmi ? Bide adam gelmiş ooo elektrik ucuzluycak iyi ozaman iyi iyi diyor. Kafanıza sıçam sizin

http://turkish.ruvr.ru/2010/05/13/7761498/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Akkuyu_N%C3%BCkleer_Enerji_Santrali

Herşey biryana nasıl oluyorda nükleer enerjiyi savunabiliyorsunuz anlamış deyilim. 86 daki çernobil reaktörünün patlamasının etkileri hala devam ediyor. Herhangi bir sızıntı halinde, sızıntıyı durdurabilmek çok zor. Bakın japonlara; adamların ellerinden sadece özür dilemek geliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25456459/

manhyak tarafından 17/Nis/14 00:21 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Bazıları boş boş konuşuyor. Yok rusya doğal gazı kesse ne bok yiycez ne yapacaz vs vs. Hiçbirbok bilmeden atıp tutmadan önce biraz araştırma yapın. Kurulacak nükleer santralin sahibi rusya olacak ve sadece 15 senelik elektrik alım garantisi ile. Kendi toprakları üzerine başkasının sahip olacağı nükleer santral kurdurtmak aptallık olabilirmi ? Bide adam gelmiş ooo elektrik ucuzluycak iyi ozaman iyi iyi diyor. Kafanıza sıçam sizin

http://turkish.ruvr.ru/2010/05/13/7761498/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Akkuyu_N%C3%BCkleer_Enerji_Santrali

Herşey biryana nasıl oluyorda nükleer enerjiyi savunabiliyorsunuz anlamış deyilim. 86 daki çernobil reaktörünün patlamasının etkileri hala devam ediyor. Herhangi bir sızıntı halinde, sızıntıyı durdurabilmek çok zor. Bakın japonlara; adamların ellerinden sadece özür dilemek geliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25456459/

Fransadaki yada ermenistandaki santralin patlaması diğer ülkelere dokunduğu kadar bizede dokunacak ama, kendi topraklarımızın ortasında bi patlama, çok daha kötü olacak haberiniz olsun.

Toplam Hit: 4310 Toplam Mesaj: 37