folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java Başlangıç



Java Başlangıç

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Dostlar javaya oturdum okula başlamadan javayı biraz öğreneyim dedim.Netbeansın son sürümü 7.0.1 sanırsam onu kurdum.Ve ekrana merhaba dünya yazısını bile yazdıramıyorum.Netbeans değişik bişey :D bana

    run:
    Error: Could not find or load main class selam.Selam
    Java Result: 1
    BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)

    bu hatayı veriyor.Neden anlamadım. Yardımcı olun lütfen.Daha başlamadan kafayı yedirtecek bu java.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    hocam console ekranında javada birşeyler yazdırmak istiyorsan... aynı c,c++,c# gibi dillerdeki gibi bir main method içersinde olmak zorunda...

     


    public class Deneme1 {
        public static void main(String[] args) {
            System.out.println("Merhaba Dünya");

        }

    }

     

    yukardaki kod satırlarını açtığın bomboş bir java class ına yapıştır... class'ın adı Deneme1 olsun. çalıştır. console ekranına istediğini yazdıracaktır.

     

    # edit : Unutmadan java ile ilgili başka sorun olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.


    Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Eyv. dost. O dediklerini yaptığım halde olmadığı için burdayım :)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    hocam şu yazdığın java dosyasının içeriğini ilk satırdan son satıra kadar kopyalayıp yapıştır bakayım bir neymiş sıkıntısı...


    Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek


    /*
    * To change this template, choose Tools | Templates
    * and open the template in the editor.
     */
    package javamerhaba;

    /**
     *
     * @author x
     */
    public class JavaMerhaba {

        /**
         * @param args the command line arguments
         */
        public static void main(String[] args) {
            System.out.println("merhaba dünya");
        }
    }

    --- Kod Bitti --

     

    run:
    Error: Could not find or load main class javamerhaba.JavaMerhaba
    Java Result: 1
    BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)

    Buda hatası :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    hmm hocam derleme esnasında sıkıntı yaşamıyormuş güya... niye oldu bende tam emin değilim... peki jvm i sistem yoluna ekledin mi? path varya hani?


    Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    hayır. Sadece Netbeans ve jdk kurdum. Birde oluşturduğum project dosyasının içinde class klasörü var onun içerisinde birşey çıkmıyor. hataya göre classı bulamıyor sanırsam

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    tamam işte kurduğun jdk yı sistem yoluna ekledin mi? onu soruyorum...

     

    http://orhanbalci.net/tr/?p=6 şu yazıda aşağıya doğru jdk içersindeki bin klasörünün windows ortam değişkenlerine nasıl ekleneceğini aşağılarda anlatıyor.... bu yapılması gereken önenmli bir konu yoksa bazen sıkıntı çıkarabiliyorum emin olmamakla birlikte senin yaşadığın sıkıntının bu olduğunu tahmin ediyorum.


    Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Yazdıgın main class'ının adıyla projenin adı(dosyanında adı) bir mi? Mesela dosya adı emre.java ise "public class emre" olucak burda dikkat edicegin şey büyük küçük harf uyumu


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Evet hocam o konuda sorun yok.Aynı.Run düğmesine tıkladığımızda class yok diyo ama :S Run configurationstan aynısını elle yaptım yine olmadı

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Peki netbeans içersindeki örnek projelerden biri çalışıyormu


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 3887 Toplam Mesaj: 18