Java İlginç Class Adı
-
MhmdAlmz bunu yazdıSkynetX bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Bir elazığ ata sözü der ki ; "Beğenmisiz kullanmayın zorla kullandirmik"
Ben kullanmiyorum zaten. bi ara denedim sonra nalet girsin dedim sildim herseyini.
Vallaha zevkler ve renkler tartışılmaz :D Ben JAVA hayranıyım bence çok güçlü bi dil
anlatsana nasıl güçlü bir dil :D
-
0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıSkynetX bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Ben kullanmiyorum zaten. bi ara denedim sonra nalet girsin dedim sildim herseyini.
Vallaha zevkler ve renkler tartışılmaz :D Ben JAVA hayranıyım bence çok güçlü bi dil
Model olarak C++ dan daha kolay
OOP bi kere. bir nesnenin yapılması da kolay bir yere aktarılması ve kullanımı da kolay.
1 Kere yaz her yerde çalıştır. (Bu tartışılır makina koduna çevirdiği için yavaşlık söz konusu olabilir. Buda eksiği . Fakat Trade off işte ödünleşim..)
Neden Devlet kurumlarında ve bir çok üst düzey şirkette JSP kullanılıyor düşündün mü ?
Istisna yönetimi hakkında JAVA nın üstüne yok.
Hiçbir java programına virüs bulaşamaz. JAVA programlama diliyle de virüs yapılamaz. Buda bu dili güvenilir kılar.
JAVA ile yazılan programları her makina için farklı farklı yazmaya gerek yok. Örneğin bazı bilgisayarlarda tam say eksi iki üzeri 15 ile artı iki üzeri 15 arasında değişir bazıları da üzeri 31 olarak değişir. Ama Java ile yazarken bunu kafana takmıyorsun ?
Java yorumlanabilir bir dil. JAVA makinanın anlayacağı dile çevirir. Yani JVM üzerinde çalışır
JAVA Multi Thread'ing i destekliyor C++ da öyle mi ? Hayır farklı kütüphaneler ekleyerek tabi bu sorunun üstesinden gelebilirsin fakat C++ ın gücü buna yetmiyor mesela...
Hocam Ütünün bile JAVA'yı desteklediği bu dönemde bana JAVA'yı kötüleme be:D
Tabiki senin yeteneklerin , bilgin , tecrüben benden fazla ama :) Şuan gördüğüm kadarıyla JAVA gayet de güçlü ve güvenilir bir dil. Pyhton Go Lua Ada vs kullanmadım bilmiyorum fakat kullandığım diller arasnda en cazip ve her düşündüğümü yapabildiğim tek dil diyebilirim...
Örneğin Ada da çok muhteşem bir dil hatta Savunma sanayiinde Hitler'in bu kadar çok istemesi nedendir diye bi sormak gerekir.
Hatta ABD'nin Ada'yı kullandıktan sonra Adanın popülerliğini yitirip hatta günümüzde neredeyse adını bile bilmeyen yazılımcıların olduğunu hiç saymıyorum bile :) Acaba neden diye düşünmek lazım
JAVA nın kötü yanı bence sadece yavaş olması başka eksiklerini bilmiyorum varsa söyler misin bende öğreneyim ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Anca fıstik ata bu mostralar. =)
-
MhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıSkynetX bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
OOP bi kere. bir nesnenin yapılması da kolay bir yere aktarılması ve kullanımı da kolay.
1 Kere yaz her yerde çalıştır. (Bu tartışılır makina koduna çevirdiği için yavaşlık söz konusu olabilir. Buda eksiği . Fakat Trade off işte ödünleşim..)
Neden Devlet kurumlarında ve bir çok üst düzey şirkette JSP kullanılıyor düşündün mü ?
Hiçbir java programına virüs bulaşamaz. JAVA programlama diliyle de virüs yapılamaz. Buda bu dili güvenilir kılar.
JAVA ile yazılan programları her makina için farklı farklı yazmaya gerek yok. Örneğin bazı bilgisayarlarda tam say eksi iki üzeri 15 ile artı iki üzeri 15 arasında değişir bazıları da üzeri 31 olarak değişir. Ama Java ile yazarken bunu kafana takmıyorsun ?
Java yorumlanabilir bir dil. JAVA makinanın anlayacağı dile çevirir. Yani JVM üzerinde çalışır
JAVA Multi Thread'ing i destekliyor C++ da öyle mi ? Hayır farklı kütüphaneler ekleyerek tabi bu sorunun üstesinden gelebilirsin fakat C++ ın gücü buna yetmiyor mesela...
Tabiki senin yeteneklerin , bilgin , tecrüben benden fazla ama :) Şuan gördüğüm kadarıyla JAVA gayet de güçlü ve güvenilir bir dil. Pyhton Go Lua Ada vs kullanmadım bilmiyorum fakat kullandığım diller arasnda en cazip ve her düşündüğümü yapabildiğim tek dil diyebilirim...
Örneğin Ada da çok muhteşem bir dil hatta Savunma sanayiinde Hitler'in bu kadar çok istemesi nedendir diye bi sormak gerekir.
Hatta ABD'nin Ada'yı kullandıktan sonra Adanın popülerliğini yitirip hatta günümüzde neredeyse adını bile bilmeyen yazılımcıların olduğunu hiç saymıyorum bile :) Acaba neden diye düşünmek lazım
JAVA nın kötü yanı bence sadece yavaş olması başka eksiklerini bilmiyorum varsa söyler misin bende öğreneyim ?
Kaç dilde istisna yönetimi yaptın ? Bir çok şirketin JSP kullanması onun iyi olduğu anlamına gelmez.OOP asla bir artı olamaz hatta yanlış hatırlamıyorsam usta bir yazılımcı oop un dezavantajlarından bahsediyordu.1 kere yaz sonra her makinede jdk veya jre kur modülü kur çalıştır.Hayatında kaç kere maven la ant ile java projesi derledin ? Zaten programlara virüs bulaşmaz.Programlarda Buffer Overflow gibi açıklar bulunur bu zaten dilin kötülüğünü göstermez bu yazılımcının kötülüğünü gösterir bunu geçiyorum.
Örneğin bazı bilgisayarlarda tam say eksi iki üzeri 15 ile artı iki üzeri 15 arasında değişir bazıları da üzeri 31 olarak değişir. Ama Java ile yazarken bunu kafana takmıyorsun ?
WTF ? Matematiksel ifadeler değişiyor mu ? Lütfen cidden gerçekten böyle birşeye rastlamadım gösterir misin
https://www.tutorialspoint.com/cplusplus/cpp_multithreading.htm
Bir çok oyun C++ ile yazılıyor ve bu şekilde performans gösteriyorken sen bana bunu mu diyorsun hocam :/ C++ nın gücü yetmiyor ne demek asdhasdas hocam manyak mısın kafan mı güzel :D Ulan java yazdığın distro işletim sistemi C++ ile yazılyıro lan asdhasdsa:D istediğin çoğu şeyi her dilde yaparsın yapamıyorsan senin beceriksizliğin ( benimde yapamadığım oldu cidden benim beceriksizliğim ) Phyton değil Python bu arada
Aşağıda kiler için birşey yazamıyorum ADA nedir ne değildir bilmiyorum bile JAVANIn kötü yanı var demedim fakat evet yavaş, prototipleme yapamıyorsun text to integer için 10 satır kod yazmak zorundasın kod yazabilmek ve çalıştırabilmek için minimum 200 mb yorumlayıcının ram yemesi lazım.Vsvsvs güvenilir bi yanı yok hocam herkesin onu kullanması onun iyi olduğu anlamına gelmez.Hatta ABD'nin Ada'yı kullandıktan sonra Adanın popülerliğini yitirip hatta günümüzde neredeyse adını bile bilmeyen yazılımcıların olduğunu hiç saymıyorum bile :) Acaba neden diye düşünmek lazım
-
@Mhmd;
Canım sıkılıyor bir iki şey yazyım konuşak :)))
Not: İşe göre dil kullanmak gerek. Tek bir dil her şeye yeterli olsaydı bu kadar dil yazılmazdı. Ne java mükemmel tek dil ne de C++ ne de python.
Saydıklarının hiçbiri Java yı tek seçilebilir dil yapmıyor. Java nın yaptıklarının aynısını yapan birçok dil var.
Qt framework ile C++ ile multithreading yapabilirsin.
Java gömülü sistemlerde ciddi kaç tane projede kullanılıyor? genelde hobi projelerinde.
Android hariç tabi ki ama onun da durumu belli. Başta Google, Samsung hepsi sanal makineden kurtulmayı istiyor. Google Fuşya çekirdeğini o yüzden geliştiriyor diyenler var. Samsung zaten Tizen e geçmek istiyor ama cesaret edemiyor.
Real Time gömülü sistemlerin hiçbirinde Java nın kullanıldığını sanmıyorum.
Ütü de bile kullanıldığını sanmıyorum pek. Ütü için atıyorum 5 dolarlık C ile programlayacağın işlemci yeterliyken sırf JVM çalışsın diye hangi mühendis gider 20 dolara işlemci alır.
Gömülü sistemlerde %99 C/C++/Asm/Ada kullanılır. hobi projelerine bakıp aldanma. Milyar dolarlık elektronik sistemler dediğim diller ile kodlanıyor.
bi de son olarak Ada/Hitler bağıntısını çözemedim. ABD savunma bakanlığı 70 lerin sonuna doğru geliştiriyor.
ha bi de aklıma geldi java c# python gibi dillerle virüs yazmaya çalışan cahilin önde gidenidir.
-
MhmdAlmz bunu yazdı0x656e bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıSkynetX bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
neye göre kime göre?OOP bi kere. bir nesnenin yapılması da kolay bir yere aktarılması ve kullanımı da kolay.
Bir dil sadece OOP olduğu için güçlü diyebilir miyiz? OOP de çeşitli çevrelerce karmaşıklığı dolayısıyla oldukça eleştirilen bir paradigmayken sadece OOP diye güçlü demek ne kadar makul?
Devlet kurumları çok başarılı uygulamalar yapıyor heralde, o yüzden açıktan ve hantallıktan geçilmiyor. Ona bakarsan Facebook, Google da Python kullanıyor o da OOP. Ayrıca "üst düzey şirketler"in kendini tek bir dile tâbi kaldığını sanmıyorum.
Bu neden bir avantaj? Derlenen diller compiler tarafından, yorumlananlar interpreter tarafından zaten makinenin anlayacağı hale geliyor. JVM, Javanın geldiği süreçte yavaş çalışmasının (bu durumun son zamanlarda ortadan kalktığı söyleniyor) en büyük sebeplerinden biri olarak görülürken neden bir avantaj olsun?
http://stackoverflow.com/questions/22817804/does-c-provide-built-in-multi-threading-support
Burda söylenene göre C++ 11 'de standart libraryde thread desteği varmış.JAVA nın kötü yanı bence sadece yavaş olması başka eksiklerini bilmiyorum varsa söyler misin bende öğreneyim ?
Bunun eskiden böyle olduğu artık durumun değiştiği söyleniyor. Şuraya bakabilirsin: http://stackoverflow.com/questions/2163411/is-java-really-slow
Peki Javanın eleştirilen yanları nedir?
- Basit ve açık değil. @SkynetX in verdiği örnek gibi birçok örnek verilebilir, class ismi gereksiz uzun ve çok da anlaşılır olduğu söylenemez.
- Class merkezli olması, mesela Python'da OOP ancak sadece fonksiyon kullanarak da bir şeyler yapabiliyorsun seni class kullanmaya zorlamıyor.
- camelCase kullanılması, OOP olması da eleştirilen yanları. Bunlar genel olarak eleştirilen konseptler ancak Java'da bu konseptleri içine alan bir dil olduğu için bunları da ekleyebiliriz.
Daha fazlası için: http://tech.jonathangardner.net/wiki/Why_Java_SucksBunları Java çok kötüdür veya çok iyidir demek için yazmadım. Javanın neden dolayı eleştirildiği hakkında bilgi verdim biraz. Şahsi fikrim bir dil için "güçlü bir dil" diyebilmek için gerçekten hangi yanlarının güçlü olduğunu bilmek, eleştiri hedefi olan yanlarını bilmek ve makul kıstaslar koymak gerekir.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
- Model olarak C++'dan üstün değil sadece daha katı. O da hataların önüne geçebilmek için.
- O bir yerde derle her yerde çalıştır olayı o kadar da şirin değil. Çoğu zaman platforma özgü bir olanağı kullanmak zorunda kalıyorsun.
- Hangi devlet kurumu? O olay şöyle gerçekleşiyor: İhaleye sen şu dil kullan demiyorsun da şu şu işleri yapacak yazılım diyorsun. İhaleyi alan firma ne kullanıyorsa o oluyor çoğu zaman. Birçok devlet kurumu daha önce java ile yazılmış olan uygulamaları baştan .net ile tekrar yazdırıyor.
- Javanın istisna mekanizmasını bilmem ama o yöntemin de sorunları olduğunu yazan makaleler okumuştum.
- JVM'deki güvenlik açığı canına okur.
- Ona yorumlanan demeyelim. Yorumlama ayrı, JIT ayrı, AOT ayrı...
- Python da destekliyor, hatta go'da bilmem ne eşzamanlı özellikleri var. Sadece Threading javayı seçmek için yeterli bir sebep değil. C++11'de gömülü olarak threading olayı olmalı. http://www.bogotobogo.com/cplusplus/C11/3_C11_Threading_Lambda_Functions.php http://en.cppreference.com/w/cpp/thread
- J2ME vardı bir ara? O ne oldu:) Neredeyse her cihaz için Python veya Lua interpreterları var.
...gibi gibi...
- İşaretsiz sayılar yok.
- Referans ile primitif tipleri yollama olanağı yok.
- Function Pointerları yok.
- Projenin organizasyonunda dosya sistemine bağımlısın...
- Öyle özgür değil. Oracle benim diyor. icedtea falan bak...
- Operator overloading yok. Yani senin nesnelerin, doğal gibi olmuyor hiçbir zaman.
Neyse, mükemmel dil diye bir şey yok genç dostum. Lisp için de en überi en güçlüsü der ama ortada Lisp ile yazılmış bir uygulama göremezsin:D
YeniHarman tarafından 10/Ara/16 21:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Şunu iddia ediyorum; 2016 yılında Java popülerse (SO, Quora gibi yerlerde sorulan soru sayısını baz aldım) tek sebebi Android 'tir.. Android SDK sı yarın başka bir dile geçsin, ertesi gün Java COBOL gibi olur.
Devlet kurumlarının işini Python MySQL ve ilişkili teknolojiler hayli hayli görür. .NET e para verilmesinin de manası yok. Hiçbir devlet kurumu Reddit ten daha fazla sorgu almıyordur herhalde.
-
Benim anlamadigim konunjn javayla ne alakasi var ? Class ismi uzun o kadar. Tarrakda yazsan oraya calisir o kod.
-
hı tabi tabi