Java Ne Kadar Özgür ??
-
Takıldığım bir konu var cevabını bulamadım.
Örnek:
Java programlama dili kullanarak bir program yazdık, bunu ücretli olarak satmak istediğimizde java’ya lisans ücreti ödemek zorunda mıyız?
-
java ile orta ölçekte uygulama geliştirme ücretsizdir
kurumsal ve yüksek bütçeli uygulamalarda lisans isteniyor.. veritabanı bağlantıları ve mesajlaşma gibi
işin içinde MS olmayınca herşey beleş :))
-
teşekkür ederim :))
-
C# kullan abü kendine eziyet etme =)
Java gibi birçok open source platform büyük bir işe girdiğinde sana pahalıya geliyor
neden dersen dokumantasyon ve ornegi istedigin kadar bulamiorsun, IDE si deli ediyor, yeterli destek alamıyorsun
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------C# kullan abü kendine eziyet etme =)
Java gibi birçok open source platform büyük bir işe girdiğinde sana pahalıya geliyor
neden dersen dokumantasyon ve ornegi istedigin kadar bulamiorsun, IDE si deli ediyor, yeterli destek alamıyorsun
-----------------------------şeyh+1 =) c#tan ötesi yalan...niye dersen;
elbette c ya da c++ daha kapsamlı ancak bu düşük seviye dillerin guileri için qt ile uğraşıyorsun fazladan...öğrenme süreci çok çok daha uzun sürüyor vs...
java desen neredeyse tüm mobil cihazlar için aşağı yukarı ortak bir dil,web için jspler jsfler falan var,masaüstü uygulamalar bilmemneler herşey iyi hoş güzel...hatta javada ilerlemek istiyordum ama;
-android için birsürü ekran boyutu birsürü versiyon var uygulama geliştirmek sıkıntılı..ki şimdi windows phone7 geliyor c# daha bi gazlanır tahminimce
-web için en yaygın iki dil phpdir asp.nettir.javayı ancak gamyun gibi sitelerde applet olarak kullanıyolar,yani çok yaygın kullanılmıyor.
-jvm olmadan çalışmaması java için büyük eksiklik. tamam dotnetframework gerekiyo c# için de ama neredeyse her makinanın win kullandığı düşünülürse bu büyük bi eksiklik olmuyor.
bu sebeplerden ötürü vazgeçtim javadan.
-
Hocam özgür ne demek bu arada ya =) diğerlerini kullanınca hapse mi atıyorlar?
Böyle elle tutulmayan şeylerle gaza gelmeyin. Bir programlama dilinin başarısının ölçüsü hedeflediğin projeyi adam/zaman olarak en düşük sürede en kaliteli yapmasıdır.
Açık kaynak kod da boş bir gaz. neden dersen, mysql açık kaynak kodlu, php açık kaynak kodlu, openssl açık kaynak kodlu.
iyi güzelde hayatında hiç bu projelerin kaynak kodunu açıp ek yapıp tekrar compile ettinmi diye sorunca afallıyor bunları savunanlar =) Madem koduna ek yapmıyorsun açık kaynağın sana faydası ne?
Bir ürünün açık kaynak kodlu olması sadece ürünün geliştirilmesinin daha ucuza bitmesini sağlar. Kalitesini arttıran bir etken değildir.
Ben altı boş laflara değil özelliğe bakarım hoca, Microsoftun Intellisense kadar akıllı bir özellik bugün hiçbir IDE de yok. Microsoftun apilerindeki dökümantasyon bugün hiçbir dilde yok. Microsoft'un kullanıcısı kadar kullanıcı hicbir diğer platformda yok. Beğenmediğim özellikleri elbette var ama verilen parayı fazlasyıyla hakediyor ms ürünleri genellikle
-
bence java sırf her platforum için olduğundan bir adım önde başka hiç bir özelliği ile ireli değil
visual studio gibi İDE yok.şeyh sonuna kadar haklı.c# her bilgini sora biliyor öğrene biliyorum ama java için zor uğraşdırır hani derler ya:
c#: visal basic kadar kolay,java kada geniş bir dildir.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------C# kullan abü kendine eziyet etme =)
-----------------------------şeyh
Malum mobil uygulamalar atağa geçti bunun için önderin nedir?
İkinci bir soru yeni başlayan okullu arkadaşlara hangi dili öğrenmelerini önerirsin?
-
python'a nası bakıyonuz bu konuda? gideri var mı?
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------python'a nası bakıyonuz bu konuda? gideri var mı?
-----------------------------Programlama dilleri hocamın verdiği cevabı yazayım sana hocam, aynı soruyu sormuştum ona. "Dili çok eskiden öğrendiysen ve gerçekten her yönüyle kullanabiliyorum diyorsan, istediğin her iş için kolaylıkla kullanabileceğin bir programlama dili, ama sıfırdan başlayıp da hadi Python öğrenelim dersen, adama gülerler bu devirde."
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------nessaj bunu yazdı:
-----------------------------python'a nası bakıyonuz bu konuda? gideri var mı?
-----------------------------Programlama dilleri hocamın verdiği cevabı yazayım sana hocam, aynı soruyu sormuştum ona. "Dili çok eskiden öğrendiysen ve gerçekten her yönüyle kullanabiliyorum diyorsan, istediğin her iş için kolaylıkla kullanabileceğin bir programlama dili, ama sıfırdan başlayıp da hadi Python öğrenelim dersen, adama gülerler bu devirde."
-----------------------------aynen öyle. phyton script dili,derleyip exe olarak kullanamıyorsun...ben de düşündüm phytonu ama gereksiz yani...
öğrenecek göt varsa c'den sağlamı yok,ama c'yi öğrenecek göt çoğu kişide yok, ben de dahil(döküman yok kütüphaneleriyle ilgili yahu)..
@ran: mobil uygulama diyosunda android sıkıntılı bişey yukardada yazdığım gibi,mobil uygulamada ios için objective c kullanılıyor. java ve androidin gelişmesine daha var...windows phone 7 sağlam diyolar,nokia ile işbirliği yapması sayesinde gelişir,çünkü çoğu insan nokia kullanıyor haala. ve bu da c#a bi artı.
yeni başlayacak olanlara dil önermek isteyen önerebilir. Ben yeni başlayanlara algoritma öneriyorum :) dil çalışıp çalışıp birşey yapamıyor sonra da "ben çalışıyom ama olmuyo" diyo çoğu kişi... programlama mantığı tam oturmadan istediğiniz kadar ezberleyin kütüphaneleri,yinede bi halta yaramaz... bütün programlama dillerinde standart olan şeyler vardır, mesela döngüler,tip isimleri falan, öncelikle bunları öğrenin. Programlama diline başlayacağınız zaman da dili kendiniz seçin,çünkü ben özellikleri ve yazımı yönünden c#'ı seviyorum bi başkası visual basic ile çalışmayı sever diğeri c ile vs.
o yüzden ;
1) İyice öğrenin algoritmaları ve temel şeyleri
2) Hangi alana yöneleceğinizi belirleyin ve yöneldiğiniz alanda hangi diller kullanılıyor ona bakın.
3) Listenizdeki her dilin neler yapabildiğini araştırın, nasıl kodlandığına bakın(yazarken gözünüze hoş görünüyormu,çalışırken canınızı sıkıyormu).
4) Seçiminizi yapın ve sadece o dil ile ilerleyin iyice öğrenene kadar.
Bence c# (=