Java Öğrenmek İstiyorum Artıları Nelerdir ?
-
Selam müritler şu an iyi derecede php ve mysql bilgim var buna ek olarakta java öğrenmek niyetindeyim java'nın artıları nelerdir nerelerde kullanmam yarar sağlar java ile ilgili önerebileceğiniz bir kaynak+ders sitesi var mı ? ve hangi compiler ı kullanmamı önerirsiniz.
-
Her platformda çalışması en büyük artısıdır.
Belirli IDE'ler kullanman gerekecek. şu an NetBeans indir ve biraz kurcala ısındıktan sonra Eclipse de bir bakarsın. -
Javanın artısı en gelişmiş dillerden biri olması ve javayı iyi bilenin Türkiye'de aç kalmaması. Merak ettiğin buysa tabi.
-
Ramazandan sonra yayına başlayacak www.jeviz.com isimli bir online eğitim sitesi yapıyoruz. Eğitimler ücretsiz, java planlanan ilk eğitim, ücretsiz olarak eğitim alabilirsin. Php ve mysql de iyi olduğunu söylemişsin ders vermek istersen memnun oluruz.
-
Java büyü programlama ama vb kolaylığı ve java geniç kütüphanesi c# da var.c#`a bir bak derim
-
Peki mesela Java ile DB bağlantısı var mı ? (saçma bir soru muhtemelen vardır ama bilmediğimden soruyorum :D) yani orta derece java öğrendiğimde neler yapabilirim PHP den farkı nedir ?
-
kulaksiz bunu yazdı:
-----------------------------
Ramazandan sonra yayına başlayacak www.jeviz.com isimli bir online eğitim sitesi yapıyoruz. Eğitimler ücretsiz, java planlanan ilk eğitim, ücretsiz olarak eğitim alabilirsin. Php ve mysql de iyi olduğunu söylemişsin ders vermek istersen memnun oluruz.
-----------------------------PHP , Mysql , Javascript ile ilgili derslerde yardımcı olabilirim teklifin için sağol :)
-
sokoban bunu yazdı:
Peki mesela Java ile DB bağlantısı var mı ? (saçma bir soru muhtemelen vardır ama bilmediğimden soruyorum :D) yani orta derece java öğrendiğimde neler yapabilirim PHP den farkı nedir ?
-----------------------------Javada daha farklı, JDBC var. PHP den farkı masaüstü uygulamalar yapabilirsin, daha sağlık server-client uygulamaları, konsol uygulamaları, ilerlersen ORACLE la çalışıp, telefonlara program vs yazabilirsin, gibi gibi...
-
VBDream bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Javada daha farklı, JDBC var. PHP den farkı masaüstü uygulamalar yapabilirsin, daha sağlık server-client uygulamaları, konsol uygulamaları, ilerlersen ORACLE la çalışıp, telefonlara program vs yazabilirsin, gibi gibi...
-----------------------------Peki mesela yaptığım uygulamayı derlediğimde ve siteye yerleştireceğim zaman illaki applet olarak mı koymak zorundayım yani benim yazdığım sistemleri kullanmak isteyenlerin java mı kurması gerek yoksa php gibi direk olarak çalışacak şekilde yapma şansımda var mı ?
-
omerelili bunu yazdı:
Java büyü programlama ama vb kolaylığı ve java geniç kütüphanesi c# da var.c#`a bir bak derim
-----------------------------++ javayla yazarsan her yerde çalışır. (konuyu sadece pc olarak düşünmeyin bilimum cihazlarada bile java çalışıyor çok karşılaşıyorum ve ihtiyacımız oluyor.)
C# sadce dotnet yükliye bildiklerinde çalışır. win98 de dahi çalışmaz linuxta çalışmaz onda çalışmaz bunda çalışmaz yani çalışmayacağı varsa çalışmaz. dot net durduk yere hatalar verir.
mono sayesinde linux ta çalışır diyolar ama bilmiyorum. takıl kafana göre.
-
sokoban bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Peki mesela yaptığım uygulamayı derlediğimde ve siteye yerleştireceğim zaman illaki applet olarak mı koymak zorundayım yani benim yazdığım sistemleri kullanmak isteyenlerin java mı kurması gerek yoksa php gibi direk olarak çalışacak şekilde yapma şansımda var mı ?
-----------------------------JVM kurması gerekiyor ama artık java kurmayan veya kurulu olmayan makina yok, bu component gibi birşey değil yani, ister istemez herkes bir kerede olsa java projeyle münasebeti oluyor ve kuruyor. Ayrıca tabi ki yazarken ayrılıyor. Örneğin masaüstü uygulama yazarken JForm kütüphanesini kullanıyorsun, applet yazarken JApplet gibi.