Javascript İle Dosya İndirme
-
Arkadaşlar örneğin ben hebe.php sayfasını hem görüntülemek hemde indirmek istiyorum.
javascript kullanarak bunu yapmak mümkün mü ?
-
up up up..
La böyle birşey mümkün değil mi ?? mümkün abicim mümkün!
-
mümkün tabi ama bilen yok demek ki..
örnek sayfalar var..
-
usta beceremedim;
"Javascript Ile Dosya Indirme"
aynen google a yazıyorum yok rapidden dosya indirme falan abuk sabuk şey çıkarttı.
-
her ikisini aynı andamı yoksa başka türlümü
-
ya abi örneğin bi
sayfa.txt
var içinde birşeyler var yada atıyorum bi html sayfası.Adam indir dediğinde kaydet, aç diye sorsun olay bu.
-
sorun net değil bu işlemi nerde yapmaya çalışıyosun yazılanlardan bişey anlamadım, kabaca javasciriptle bi alakası yok diyebilirim. scriptler istemci tarafında çalışan kodlardır php,asp gibi dosyalar ise sunucu tarafında işlenip kodu değil işlenmiş sonucu gönderilir. Bunu javascriptle değil birbaşka asp yada php dosyasıyla yaptırabilirsin.
-
ne dediğini hala anlayabilmiş değilim hocam :)
-
ya hocam bi tane dosyam var
zumsuk.txt
adama link vericem TIKLA diye.ADam tıkladığında zumsuk.txt yi indirtcek.
site.com/zumsuk.txt olarak gösterirsen adama txt nin içindekiler gözükür.FAkat ben dosyayı kaydet, aç, farklı kaydet şeklinde indirtmeye çalışıyorum
-
Yani adam diyoki ;
Kullanıcı istediği zaman ( txt , php , asp vs. ) dosyaları görüntüleyebilecek , istediği zamanda indirecek hani indirilmiyorya .txt , .html falan uzantılı dosyalar..
Onları diyo indirtebilirmiyiz dio :D:D:D
[Çok açıklayıcı oldum :D] -
Browsera header bilgisi yollayarak dosyayı indirmesi gerektiğini anlatabilirsin, örnek olarak blogger.com bloglarında upload edilmiş bir fotoya tıkladığında urlde fotonun direk adresi gözükmesine rağmen browser sana fotoğrafı indirmeni yada açmanı sormakta. php serverda yine bir php betik ile, htaccess yardımı ile bunu yaptırabilirsin sanırım.
Nasıl yapıldığını mı soruyorsun? bilmiyorum :D ama söylediğim yolu takip et zumsuk :)