folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Javascript Kütüphaneleri Kıyaslama - Hangisini Kullanıyorsunuz ?

Javascript Kütüphaneleri Kıyaslama - Hangisini Kullanıyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Uzun süredir, jQuery'den şaşmadım. Hazır bir çok şeyi kullanmayı reddetsem bile ; jQuery'nin yeri başkadır.

bunun yanı sıra son zamanlarda  scriptaculous denedim bir kaç projede (kenarından giriş yaptım). http://script.aculo.us/

jQueryUI kullanmıyorum.  jQueryUI yerine KendoUI daha avantajlı gibi duruyor.

--

Bu arada YUI (yahoo) baya yol katetmiş. Geliştiriciler son zamanlarda baya övüyor.

Başkaları hakkında fikrim olmadığı için kullananlara danışayım dedim. Kullansamda, deneme için bir kaç işlevini görebiliyorum. Bir kaç projede derinlemesine kullanmadıktan sonra kıyaslama yapamam.

Aranızda

- Scriptaculous,
    - YUI,
    - KendoUI,
    - Spry,
    - DOJO

kullanan var mı ? Prototypes'ı saymıyorum bile kusurabakmayın. Benim için zaman kaybından başka birşeyi ifade etmiyor. 

--

Bunlara ihtiyacım olmadı. Çünkü soldan ortaya geçiş, tıklandığında yanıp sönme, drag-drop (bu biraz zorlayıcı), MacOs'ta docktaki şeylere tıklayınca zıplama (bounce) gibi efektlere ihtiyaç duydum ama kendi fonksiyonlarımı yazdım ve jQuery ile birleştirdim. Yeterli geldi.

Fakat özellikle scriptaculous, YUI ve DOJO'dan sık sık bahsediyorlar. Kullanan var mı ? Durumları nedir ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

http://api.jquery.com

Ötesi yalan. Üstelik Visual Studio'nun jQuery için otomatik tamamlayıcı özelliği artı bir tercih sebebi.

ontedi tarafından 31/Mar/13 20:31 tarihinde düzenlenmiştir

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

performans gerektiren yerler dışında jquery en iyisi. performans lazım diyorsan hiçbir kütüphaneyi kullanmayacaksın.

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

scriptaculous ve jquery kullandım/kullanıyorum.

ama jquery kaynak avantajı ve visual studio zımbırtılarından dolayı +1 önde..

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

jQuery kullanıyorum. Genellikle ajax işlemlerinde.

Server-Side javascript kütüphanesi var node.js duydum ama kullanmadım. Belki kullanan vardır bilgi verir. :)

İmza...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

ben henüz newbie olduğum için yorum yapamam ama,

bi arkadaşım mootools ile windows masaüstü gibi arayüz yapıyodu admin paneline.

bi de geçen bi iş görüşmesinde adam garip bi framework kullanıyodu site içinde tab açma olayı yapıyolardı unuttum adını.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Bahsettiğin şeyler hep UI ile ilgili kavramlar, efektler vs. 

Bu açıdan frameworkleri karşılaştırmak anlamsız olur, çünkü her framework'ün amacı aslında farklıdır. UI ile ilgili iş yapıyorsan YUI iyidir aslında ama Kendo UI o konuda favorim.

Bunlar dışında jQuery aslında average olarak çok iyi bir library, desteği de oldukça güzel, rutin işlerimde genellikle jQuery, KnockoutJS ve Kendo UI kullanıyorum/tavsiye ediyorum.

Ehl-i Byte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Genel dom işlemleri-ajax için filan jQuery kullanıyorum. Bunun ilk sebebi 1)Alışmış olmam, 2)zibil gibi plugin olması. UI konusunda KendoUI'yi gördüm ancak ücretli, şimdilik öyle UI'lik birşeyler olduğunda önce jquery pluginleri bakıyorum. Effect-drag-drop filan gibi şeylerde JqueryUI devam.ü

Mootools konusunda joomla'da çok güzel örnekler var. 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Bahsettiğin şeyler hep UI ile ilgili kavramlar, efektler vs. 

Bu açıdan frameworkleri karşılaştırmak anlamsız olur, çünkü her framework'ün amacı aslında farklıdır. UI ile ilgili iş yapıyorsan YUI iyidir aslında ama Kendo UI o konuda favorim.

Bunlar dışında jQuery aslında average olarak çok iyi bir library, desteği de oldukça güzel, rutin işlerimde genellikle jQuery, KnockoutJS ve Kendo UI kullanıyorum/tavsiye ediyorum.

YUI bana çok karışık geldi. JqueryUI kadar basit ve dökümantasyonu kuvvetli değildi. Kendo UI ücretli değilmi (telerik geliştiriyor diye biliyorum)?

Bu arada eğer Jquery'de Grid kullanacaksanız mutlaka jqGrid'e göz atın beyler. Elime para geçsin direk bağış yapıcam adama çok güzel bir plugin.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

Jquery candır.

-
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

js framework olarak jquery güzel gibi yani ihtiyaçlarımı karşılıyor diğerlerini denemedim hiç ama kendo ui'yi burada gördüm ve jquery ui den baya baya iyi gibi geldi, kendo ui tam olarak jquery ile uyumlumu acaba birde http://www.kendoui.com/download.aspx burada download free trial falan demiş ücretlimi kendo ui?

Toplam Hit: 4086 Toplam Mesaj: 22