Javascript Kütüphaneleri Kıyaslama - Hangisini Kullanıyorsunuz ?
-
Uzun süredir, jQuery'den şaşmadım. Hazır bir çok şeyi kullanmayı reddetsem bile ; jQuery'nin yeri başkadır.
bunun yanı sıra son zamanlarda scriptaculous denedim bir kaç projede (kenarından giriş yaptım). http://script.aculo.us/
jQueryUI kullanmıyorum. jQueryUI yerine KendoUI daha avantajlı gibi duruyor.
--
Bu arada YUI (yahoo) baya yol katetmiş. Geliştiriciler son zamanlarda baya övüyor.
Başkaları hakkında fikrim olmadığı için kullananlara danışayım dedim. Kullansamda, deneme için bir kaç işlevini görebiliyorum. Bir kaç projede derinlemesine kullanmadıktan sonra kıyaslama yapamam.
Aranızda
- Scriptaculous,
- YUI,
- KendoUI,
- Spry,
- DOJOkullanan var mı ? Prototypes'ı saymıyorum bile kusurabakmayın. Benim için zaman kaybından başka birşeyi ifade etmiyor.
--
Bunlara ihtiyacım olmadı. Çünkü soldan ortaya geçiş, tıklandığında yanıp sönme, drag-drop (bu biraz zorlayıcı), MacOs'ta docktaki şeylere tıklayınca zıplama (bounce) gibi efektlere ihtiyaç duydum ama kendi fonksiyonlarımı yazdım ve jQuery ile birleştirdim. Yeterli geldi.
Fakat özellikle scriptaculous, YUI ve DOJO'dan sık sık bahsediyorlar. Kullanan var mı ? Durumları nedir ?
-
Ötesi yalan. Üstelik Visual Studio'nun jQuery için otomatik tamamlayıcı özelliği artı bir tercih sebebi.
ontedi tarafından 31/Mar/13 20:31 tarihinde düzenlenmiştir -
performans gerektiren yerler dışında jquery en iyisi. performans lazım diyorsan hiçbir kütüphaneyi kullanmayacaksın.
-
scriptaculous ve jquery kullandım/kullanıyorum.
ama jquery kaynak avantajı ve visual studio zımbırtılarından dolayı +1 önde..
-
jQuery kullanıyorum. Genellikle ajax işlemlerinde.
Server-Side javascript kütüphanesi var node.js duydum ama kullanmadım. Belki kullanan vardır bilgi verir. :)
-
ben henüz newbie olduğum için yorum yapamam ama,
bi arkadaşım mootools ile windows masaüstü gibi arayüz yapıyodu admin paneline.
bi de geçen bi iş görüşmesinde adam garip bi framework kullanıyodu site içinde tab açma olayı yapıyolardı unuttum adını.
-
Bahsettiğin şeyler hep UI ile ilgili kavramlar, efektler vs.
Bu açıdan frameworkleri karşılaştırmak anlamsız olur, çünkü her framework'ün amacı aslında farklıdır. UI ile ilgili iş yapıyorsan YUI iyidir aslında ama Kendo UI o konuda favorim.
Bunlar dışında jQuery aslında average olarak çok iyi bir library, desteği de oldukça güzel, rutin işlerimde genellikle jQuery, KnockoutJS ve Kendo UI kullanıyorum/tavsiye ediyorum.
-
Genel dom işlemleri-ajax için filan jQuery kullanıyorum. Bunun ilk sebebi 1)Alışmış olmam, 2)zibil gibi plugin olması. UI konusunda KendoUI'yi gördüm ancak ücretli, şimdilik öyle UI'lik birşeyler olduğunda önce jquery pluginleri bakıyorum. Effect-drag-drop filan gibi şeylerde JqueryUI devam.ü
Mootools konusunda joomla'da çok güzel örnekler var.
-
trampfd bunu yazdı
Bahsettiğin şeyler hep UI ile ilgili kavramlar, efektler vs.
Bu açıdan frameworkleri karşılaştırmak anlamsız olur, çünkü her framework'ün amacı aslında farklıdır. UI ile ilgili iş yapıyorsan YUI iyidir aslında ama Kendo UI o konuda favorim.
Bunlar dışında jQuery aslında average olarak çok iyi bir library, desteği de oldukça güzel, rutin işlerimde genellikle jQuery, KnockoutJS ve Kendo UI kullanıyorum/tavsiye ediyorum.
YUI bana çok karışık geldi. JqueryUI kadar basit ve dökümantasyonu kuvvetli değildi. Kendo UI ücretli değilmi (telerik geliştiriyor diye biliyorum)?
Bu arada eğer Jquery'de Grid kullanacaksanız mutlaka jqGrid'e göz atın beyler. Elime para geçsin direk bağış yapıcam adama çok güzel bir plugin.
-
Jquery candır.
-
js framework olarak jquery güzel gibi yani ihtiyaçlarımı karşılıyor diğerlerini denemedim hiç ama kendo ui'yi burada gördüm ve jquery ui den baya baya iyi gibi geldi, kendo ui tam olarak jquery ile uyumlumu acaba birde http://www.kendoui.com/download.aspx burada download free trial falan demiş ücretlimi kendo ui?