folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Javascript Veya Jquery İle Üst Kategoriyi Açık Bırakmak



Javascript Veya Jquery İle Üst Kategoriyi Açık Bırakmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Mürid(e)ler merhaba

    İstediğim şey javascript veya jquery ile olabilir yeterki olsun modundayım. Aşağıdaki ekran görüntüsünde ki gibi bir kategori ağacım var. Sepet, Bagaj veya Çocuk Koltukları kategorisine tıklandığında kategorinin ürünlerinin listelendiği sayfaya gidiyor. Bu sayfaya gittiğinde tüm kategoriler kapalı olarak geliyor. İstediğim şey ise hangi kategoride ise onun bir üst kategorisinin aşağıdaki resimde ki gibi açık gelmesi

    Bu da HTML kaynak kodun bulunduğu ekran görüntüsü. 2. li kapalı olan AYDINLATMA kategorisinin 3. li ise açıldığında oluşan değişiklikleri gösteriyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2010
    Erkek

    jquery.cookie eklentisini kur ardından işlemi cookie'de tut sayfa yenilenince yine jquery.cookie ile kontrol edersin ona göre açık ya da kapalı gösterirsin.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

    jquery.cookie eklentisini kur ardından işlemi cookie'de tut sayfa yenilenince yine jquery.cookie ile kontrol edersin ona göre açık ya da kapalı gösterirsin.

    Cevap için teşekkürler hocam. Sistem wordpress değil. Yapmış olduğum özel bir yazılım ve işlemi cookie de tutamam. Cookie bu sebeple işimi görmüyor. Canlı veri ile bunu manipüle etmeliyim.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    sayfa yenilendiği için veriyi kaybedersin hocam.

    cookie de tutman lazım, yok ben onu kullanmicam dersen,

    pathi değiştir. 

    #/page/15 gibi.

    15 mesela senin listendeki butonun id si oldun. öyle açılsın diğer sayfa.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml5_webstorage_local_clickcount

    Html Localstorage ile halledebilirsin 

    Tayga tarafından 04/Eki/15 23:26 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    Tayga bunu yazdı

    Hocam localstorage i biliyorum. İşimi görmez çünkü birde üstte kategori navbar ı var. :) Kullanıcı oradan klikleyip giderse işe yaramaz.

    zeybekustasi bunu yazdı

    sayfa yenilendiği için veriyi kaybedersin hocam.

    cookie de tutman lazım, yok ben onu kullanmicam dersen,

    pathi değiştir. 

    #/page/15 gibi.

    15 mesela senin listendeki butonun id si oldun. öyle açılsın diğer sayfa.

    Hocam path zaten o şekilde ve Kategori ID sini tutuyor. Oradan aldığım kategorinin üst kategori ID sini alabiliyorum ancak o id nin attribute larına eklenmesi gereken değerleri nasıl ekleyeceğim onu çözemedim henüz.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Kasım/2007
    Erkek

    aktif kategorileri degiskenlere atayıp diger sayfaya giderken post etsen ?

     

    birde sayfa değişmek zorunda mı ? sadece icerik alanı dinamik olsa kategori menuleri sabit kalsa sayfada olmaz mı ?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2010
    Erkek

    Sayfadan gelen ID eğerki menünün alt kategorisindeki ID ile bağdaşıyorsa.

    O elemanı yakalayıp .parent() yapıp üst kısma ulaşırsın ardından da onu genişletmek için class='active_parent' eklersin.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek
    <ul id='category_nav'>
        <li><a id='a1'>1</a></li>
        <li><a id='a2'>2</a></li>
        <li><a id='a3'>3</a><ul style="display:none;"><li>deneme</li></ul></li>
        <li><a id='a4'>4</a></li>
    </ul>
    <script>
    function getUrlVars() {
        var vars = [], hash;
        var decodedUrl = decodeURIComponent(window.location.href);
        var hashes = decodedUrl.slice(decodedUrl.indexOf('?') + 1).split('&');
        for(var i = 0; i < hashes.length; i++) {
            hash = hashes[i].split('=');
            vars.push(hash[0]);
            vars[hash[0]] = hash[1];
        }
        return vars;
    }
    console.log(getUrlVars().kategori_id);
    var menu = document.querySelectorAll("ul#category_nav li a");
    console.log(menu.length)
    
    for(var i=0;i<menu.length;i++){
        if(getUrlVars().kategori_id==menu[i].id){
            //menu[i].style["background"] = "red";
            menu[i].className = "active_parent";
            menu[i].nextSibling.style["display"] = "block";
        }
    }
    </script>



    jsfiddle'a kaydedip denedim ama çalışmadı hocam, ama bir html dosyasına kaydedip bakarsan çalıştığını görürsün, temel olarak senin DOM yapına benzetmeye çalıştım.

     asıl şimdi oldu, browserda açtığında url sonuna ?kategori_id=a3 yazıp giriş yapın hocam.

     

    mugen tarafından 05/Eki/15 00:27 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek

    boş html sayfasıdna denemek istiyorsanız 25. satırın başındaki // işaretlerini kaldırın.

     

    mugen tarafından 05/Eki/15 00:36 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 521 Toplam Mesaj: 16
javascript jquery