Jpeg Resimden Rakamları Okuma
-
Arkadaşlar resimdeki rakamları nasıl txt dosyasına aktarabilirim(2000 den fazla jpeg dosyam var bu şekilde ama çok daha fazla rakam var ..aşağıdaki resim temsilidir)
sancaks tarafından 13/Eyl/15 02:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Onedrive yükle o ayıklar hocam.
-
ABBYY FineReader
ABBYY FineReader® 12 Professional, salt resim biçimindeki belgelerde yer alan metinleri, Microsoft Office ve içinde arama yapılabilen PDF gibi formatlara doğru bir şekilde dönüştürür; böylece bu belgelerin içeriklerini tekrar kullanabilir, daha verimli arşivleme yapabilir ve aradığınız bilgilere daha çabuk erişebilirsiniz. FineReader belgelerin yeniden yazılması ihtiyacını ortadan kaldırır ve önemli bilgileri anında kullanmanıza olanak tanır. Her türlü dil kombinasyonu dahil, 190 dilde salt resim şeklindeki belgelere anında erişim sağlar.
Resimleri hızla ve doğru bir şekilde metne dönüştürür ABBYY FineReader 12, görüntü belgelerini tarayarak %99,8*'e varan bir doğruluk oranı ile düzenlenebilir metinlere ve içinde arama yapılabilen PDF'lere dönüştürür. Uyarlamalı Belge Tanıma Teknolojisi (ADRT®) orijinal belgelerin biçimini ve çok sayfalı yapısını hassas bir şekilde korur. Teknoloji, elde ettiğiniz sonuçlarda elle düzeltme yapma ihtiyacınızı önemli ölçüde azaltarak zaman kazandırır.
aradığın tam olarak bu link
http://zamunda.net/banan?id=317625&hit=1
or
+ olarak
Optik karakter tanıma yazılımları Özgür yazılımlar -
PanxeR bunu yazdı
ABBYY FineReader
ABBYY FineReader® 12 Professional, salt resim biçimindeki belgelerde yer alan metinleri, Microsoft Office ve içinde arama yapılabilen PDF gibi formatlara doğru bir şekilde dönüştürür; böylece bu belgelerin içeriklerini tekrar kullanabilir, daha verimli arşivleme yapabilir ve aradığınız bilgilere daha çabuk erişebilirsiniz. FineReader belgelerin yeniden yazılması ihtiyacını ortadan kaldırır ve önemli bilgileri anında kullanmanıza olanak tanır. Her türlü dil kombinasyonu dahil, 190 dilde salt resim şeklindeki belgelere anında erişim sağlar.
Resimleri hızla ve doğru bir şekilde metne dönüştürür ABBYY FineReader 12, görüntü belgelerini tarayarak %99,8*'e varan bir doğruluk oranı ile düzenlenebilir metinlere ve içinde arama yapılabilen PDF'lere dönüştürür. Uyarlamalı Belge Tanıma Teknolojisi (ADRT®) orijinal belgelerin biçimini ve çok sayfalı yapısını hassas bir şekilde korur. Teknoloji, elde ettiğiniz sonuçlarda elle düzeltme yapma ihtiyacınızı önemli ölçüde azaltarak zaman kazandırır.
aradığın tam olarak bu link
http://zamunda.net/banan?id=317625&hit=1
or
+ olarak
Optik karakter tanıma yazılımları Özgür yazılımlar hıc ugrasma her ne kedar zaman zaman pc de ugrassam da . tek tuk dosya dısında cok uzun ugrastırıyor fine reader .
nette sıteler var jpeg to text seklınde.
bu sekılde ya da php ıle ocr grafık ısleme yaz ornek bulursun basıt bırsey yazabılırsın
-
adobe acrobat pro
kleptomania
-
tesseract
-
office lens
-
Bahsettiğin mevzu OCR teknolojisine giriyor. Ara sıra çok sıkı fıkı olurum kendisiyle ve bu konuda birçok tecrübe edindim :)
Şimdi sana anlatacağım olayda Photoshop da işin içine giriyor. Yapabilirsen dediğim yöntemi izle.
Önce elindeki JPEG'ler bu şekilde ise -yani arka plan rengi mavi, sayılar siyah ise- bu resimden birini al. Siyah-beyaz resime döndür ve ardından bu siyah beyaz resmi kontrast ve parlaklıkla oynayarak zıtlığı daha da aç. Bunu Photoshop Action olarak kaydet ve elindeki resimlerin tümüne otomatik olarak Photoshop bunu uygulasın. (Mesela senin resmini iki tıkla ben dediğim şekilde yaptım) Örnek:
Neden böyle yaptık? OCR yazılımları da tıpkı insanlarda olduğu gibi fotoğrafta netliği sever ve yazıyı okuması tıpkı bizim mavi resimde gözümüzü zorladığı gibi onları da zorlar. Bu nedenle OCR yazılımı senin verdiği resimi daha yavaş okurken benim verdiğimi çok daha hızlı okur. 2000 adet resmi göz önünde bulundurursak bu senin için fazlasıyla bir zaman kaybı demektir.
Neyse konuya gelelim. Bu şekilde bir adet Photoshop Action oluşturarak bunları yaklaşık 2-3 dakikada tüm resimlere otomatik uygularsın. Ardından tüm bu resim dosyalarını al ve hepsini Abbyy Fine Reader'a at. İstediğin şekilde karşında olacaktır!
Yapamazsan bana ulaş.
-
elimde tek örnek olduğu için onun üzerinden gittim şimdilik sorunsuz çalışıyor gibi.. bende retina ekran olduğu için tasarımda sıkıntı olabilir, varsa belirtebilirsin yine bakmaya çalışayım, windows ile uyumsuzluğu var retina ekranın..
indirme linki: https://app.box.com/s/pe609ooic31es38ol713ez77bn8albio
-
Bu tarz görüntü işleme konularına acayip ilgim var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
@Daft tesseract python ile alakalı örnek varsa elinde yollayabilir misin?
@unbalanced hocam konuyu görünce direkt aklıma sen gelmiştin. Senin bi projen vardı sanırım yüksek lisansla alakalıydı. İngilizce el yazısı olan notları okumaya çalışıyordun bu şekilde. Noldu acaba onun sonucu merak ettim? :)
-
pSkpt bunu yazdı
Bu tarz görüntü işleme konularına acayip ilgim var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
@Daft tesseract python ile alakalı örnek varsa elinde yollayabilir misin?
@unbalanced hocam konuyu görünce direkt aklıma sen gelmiştin. Senin bi projen vardı sanırım yüksek lisansla alakalıydı. İngilizce el yazısı olan notları okumaya çalışıyordun bu şekilde. Noldu acaba onun sonucu merak ettim? :)
yok hocam el yazısı okuma değildi :) satır bulmaydı onu yaptık şükür, tabi %100 verimli çalışmıyor.. Ondan sonra machine learning tool u kullanarak digit okuma olayını yaptık,orada da %86 gibi bir başarı vardı. Yani el yazısı ile yazılmış sayıları buluyor. Tabi öncelikle 10 bin tane data ile öğretim işlemini yapıyoruz, daha sonra test ediyoruz