Jquery Form Kontrolü
-
Meraba müridler,
Bir formumuz var seçtiğimiz input'ın sadece sayı girilir veya harf girilir olmasını sağlayacak veya belli bir şartı sağlayan karakterlerin girilmesini sağlayacak bir jquery plugini arıyorum.
Dipnot:Alphanumeric.js'yi denedim ancak çalışmadı. -
hocam jsfiddle'a filan koysan rahatça yardımcı olabiliriz. Neden çalışmıyor vs. için.
-
jquery masked input diye arat her türlü bulursun.
-
TeRRoR bunu yazdı
hocam jsfiddle'a filan koysan rahatça yardımcı olabiliriz. Neden çalışmıyor vs. için.
-
Lightsaber bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
alphanumeric.js'i hiçbir yerde çağırmamışsın gibi gözüküyor. Birde resource olarak ekstra js'leri haricen yüklemek gerekiyor galiba (alphanumeric.js u göremedim).
-
TeRRoR bunu yazdıLightsaber bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
alphanumeric.js'i hiçbir yerde çağırmamışsın gibi gözüküyor. Birde resource olarak ekstra js'leri haricen yüklemek gerekiyor galiba (alphanumeric.js u göremedim).
http://jsfiddle.net/k3K9W/6/ ekledim galiba -
Lightsaber bunu yazdıTeRRoR bunu yazdıLightsaber bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
http://jsfiddle.net/k3K9W/6/ ekledim galibasendekide cenabetlikmiş hocam :) http://jsfiddle.net/k3K9W/6/alphanumeric.js açılmıyor :S
-
$(document).ready(function () { $('input.NumberOnly').bind('keypress', function (e) { return (e.which != 8 && e.which != 0 && (e.which < 48 || e.which > 57)) ? false : true; }) });hangi textboxa sadece sayı girilmesini istiyorsan classını 'NumberOnly' yap iş tamamdır.
-
manglerman bunu yazdı
$(document).ready(function () { $('input.NumberOnly').bind('keypress', function (e) { return (e.which != 8 && e.which != 0 && (e.which < 48 || e.which > 57)) ? false : true; }) });hangi textboxa sadece sayı girilmesini istiyorsan classını 'NumberOnly' yap iş tamamdır.
hocam san azahmet kodları da açıklayabilir misin burda şunu yapıyoruz burda bunu yapıyoruz şeklinde? -
Lightsaber bunu yazdımanglerman bunu yazdı
hocam san azahmet kodları da açıklayabilir misin burda şunu yapıyoruz burda bunu yapıyoruz şeklinde?hocam input.NumberOnly class'ı NumberOnly olan input demek oluyor. Bu inputu seçtiriyor. bind keypress fonksiyonu ile her tuşa tıklandığında kontrol ediliyor. return false mi olacak yoksa true mi olacak bu da belirtilen kriterler bakılıyor (8,0 ve 48 ile 57 aralığında sanırsam burayı yanlış çevirmiş olabilirim :D işte sayıları kontrol ediyor. sayı olan tuşların komutları buna karşılık geliyor) böylelikle sayıdan başka bir tuşa tıklasan bile işlemiyor.
çalıştırmak için napmalı?
input class="numberonly" şeklinde bir input ekliyorsun.
sonra altına veya head arasına farketmez jquery olduğu için. <script> içine yukardaki kodları ekliyorsun bitti
edit: amma anlatmışım he :D ama en basit haliyle bu şekilde işte. takıldığın yeri söyle sen daha sağlıklı olur.
by_Tet tarafından 21/Haz/13 20:54 tarihinde düzenlenmiştir -
@by_Tet sağol hocam :)