Kablolu İnterneti Kablosus Olarak Paylaşmak
-
burdaki kullanıcı adı şifre kısımlarına sana metronetten verilen bilgileri yaz hocam diğer ayarlar normal görünüyo, yemek yiyip geliyorum olmazsa tekrar bakarım
-
Asker bunu yazdı
wireless router almalısın modem degil
Router özelliğide var modemin.
-
__hsyN__ bunu yazdı
burdaki kullanıcı adı şifre kısımlarına sana metronetten verilen bilgileri yaz hocam diğer ayarlar normal görünüyo, yemek yiyip geliyorum olmazsa tekrar bakarım
Hocam metronetın bana vermıs oldugu kullanıcı adı yada sıfre yok verdıklerı modemın bı arayuzude yok zaten.
-
hocam öyle şey olurmu ara metroneti, bilgilerimi öğrenmek istiyorum de, klasik sorulardan sorup söylerler kullanıcı adı, şifreni
-
tamam da, aldığı modeme kullanıcı adını şifresini vs girmeyecek ki, aldığı modemi router olarak kullanmak istiyo adam, modem görevini metronetin verdiği modem yapacak. sanırsam metronet kablonet gibi bişey o yüzden piyasadan herhangi istediği bir modemi alıp onun yerine takamıyor.
hocam ben sorununu nasıl çözeceğini bilmiyorum, ama çözebilecek arkadaşların durumu anlayabilmesi için bi şema çizeyim sana ki anlasınlar.edit : dandik çizim için kusura bakmayın.
o6u2 tarafından 05/Oca/13 21:05 tarihinde düzenlenmiştir -
o6u2 bunu yazdı
tamam da, aldığı modeme kullanıcı adını şifresini vs girmeyecek ki, aldığı modemi router olarak kullanmak istiyo adam, modem görevini metronetin verdiği modem yapacak. sanırsam metronet kablonet gibi bişey o yüzden piyasadan herhangi istediği bir modemi alıp onun yerine takamıyor.
hocam ben sorununu nasıl çözeceğini bilmiyorum, ama çözebilecek arkadaşların durumu anlayabilmesi için bi şema çizeyim sana ki anlasınlar.dandik çizim için kusura bakmayın.
hocam biz ttnet kullanıyoz zyxel modem var router lı k.adı şifreyle yapıyoz o işi, kablonet nedir ne değildir bilmiyorum. ben bu metroneti de ttnet gibi smile, superonline gibi bişi sandım. serkan hocam seninki farklı bişeyse uğraştırdık seni de kusura bakma :/
-
Yok hocam sorun değil cevap vermen bile yeter. :) kullanıcı adı ve şifre yok derken onu kasetmiştim yani saçma sapan bişey
arkadaşın çizdiği şema tam olarak duygularıma tercuman olmuş eline sağlıık. Varsa yardımcı olabılcek arkadaslar cevaplarını
bekliyorum.
Ara müşteri hizmetlerini sor diycek arkadaşlar içinde metroneti arıyorum sürekli meşgul 15 dk'dır deniyorum telefon çalmıyor bile direk meşgul
tp-Link müsteri hizmetleride sabah 9 aksam 9 çalısıyormus onlarada ulasamıyorum
-
hocam senin sorunun muhtemelen sudur:
wireless modemin modem ozelligini kapatmalisin. ayri olarak o da ip dagitmamali. cunku ikisi de modem olmus oluyor. nasil kapatacagim dersen, valla hatirlayamadim. biraz daha bakayim
edit: gonderdigin resimlere gore sanirim wifi modem yerel ip 192.168.1.1 aliyor. metronetin modemi de bu ipyi aldigindan ipler cakisiyor olabilir. onu 1.2 yapip tekrar denermisin?
ama bu hala modem olma ozelligini kapatmiyor. baska birsey yapiyorduk, hatirlayamadim, deli oldum bak
mizahi tarafından 05/Oca/13 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Deneme yanılma yöntemiyle yaptım sanırım şuan hem telefon hemde bilgisayar baglanıyor.
Şimdiki sorunum modemin arayuzune baglanamıyorum bu seferde wifi'ye şifre koymak için :/ :/
-
mizahi bunu yazdı
hocam senin sorunun muhtemelen sudur:
wireless modemin modem ozelligini kapatmalisin. ayri olarak o da ip dagitmamali. cunku ikisi de modem olmus oluyor. nasil kapatacagim dersen, valla hatirlayamadim. biraz daha bakayim
edit: gonderdigin resimlere gore sanirim wifi modem yerel ip 192.168.1.1 aliyor. metronetin modemi de bu ipyi aldigindan ipler cakisiyor olabilir. onu 1.2 yapip tekrar denermisin?
ama bu hala modem olma ozelligini kapatmiyor. baska birsey yapiyorduk, hatirlayamadim, deli oldum bak
Hocam bişeyler yaptım ama ne yaptıgımı bende bılmıyorum. Şuan hem wifi var hemde masaustunden baglanabılıyorum. Ama şimdide şifre koymak ıcın modemın arayuzune gıremıyorum. Biyeri yapıyoz diye baska yerı bozduk sanırım