Kablosuz İnternet Dagitmak İçin Cihaz Önerisi
-
Ap kaliteli bişey olsun dersen Ruckus ta alabilrsin. yayına çok fazla takılma güçlü bir router ile band managemnt yaparak her türlü performans alırsın. ama zayıf bir modem atıp ağı komple açarsan sistem saçmalar.
siyahbereli tarafından 09/Mar/14 16:35 tarihinde düzenlenmiştir -
onbasi_yamtar bunu yazdıoutmost bunu yazdı
Hacı ubiquiti ürünleri 1. kalite. Bütçen yetiyor ise düşünmeden alabilirsin. Web arayüzlerinden ayarlaması da bir hayli kolay.
Meraklısına; *Bu tür işlemi egzotik yollar ile de yapmak mümkün. Örneğin kullanılacak sistem ile (x86-x86_64) destekli ağ donanımları(sürücü) olan eski bir bilgisayar deli fişek bir kablolu/kablosuz routera çevrilebilir. Fakat önceden deneyimi olmayanları biraz uğraştırır.*
Neyse konuyu dağıtmadan kablo falan çekmek istemiyorsan access pointler arası bir mesh ağı kur. Piyasadaki kıytırık airties ürünlerinin falan tek tuş ile bu işi yapma işlevi var.
İleriye dönük bir iş yapmak istersen 802.11ac donanımın şu an pahalı olduğunu düşünür isek, en düşük 802.11n destekli bir ağ kurmakta fayda var.
"Internet Kaynak*(Bir veya birden fazla bağlantı) > Outdoor/Indoor APs(Internet kaynağına Kablolu veya Kablosuz bağlanma) > Kullanıcılar"Hoca kalite konusunda öle abartılacak bişey değil bütçeye uygun ve kullanım kolaylığı var sadece ve arkadaşın kullanımı için oldukça ideal bi marka ama paraya kıyarım derse aruba,ruckus,cisco alsın keyfine değme
Hacı adam enterprise ağ kuracak olsa o klasman ürünler önerirdik. Öyle binlerce dolarlık birşeyler alacak olsa zaten bize de sormaz. 50 kullanıcı demiş..
Ubiquiti ürünleri 1. kalite deme sebebim uzun süre işyerinde Ubiquiti EdgeMAX kullanmış olmam. Test yapmayı seven biri olarak yaptığım testlerin sonucunda throughput performansıyla beni fazlasıyla şaşırtmıştı.
Mikrotik RB450G
MikroTik Routerboard RB1100AHx2
Cisco 3925 Integrated Services Router
Juniper Networks J6350
Velhasıl bu cihazlar arasında en iyi throughput performansını veriyorsa, fiyatı uygun, kullanımı kolaysa ben o ürüne birinci kalite derim.
TP-Link kötü x berbat y'yi evime sokmam vs.. diye bir yorum yanlış olur. Sonuçta bu aletlerin bir yüksek performanslı ram belleği, mikro işlemcisi, flash çipi, kablolu/kablosuz ağ kontrolcüleri var. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak yorum yapılırsa daha bilgilendirici olur.
-
koca ilçeye internet veriyorum. 1 mikrotik rb450g 2 adet sektor anten 2 adet ubnt rocket ile yayını yapıp ubnt loco m2 lerle yayını müşterilerime veriyorum. bunun yanında alfa apler de kullandım. soğukta tüm cihazlar sıkıntısız çalışır ama iş sıcağa geldi mi sorunlar başlar. ben ubnt ile yazları 35 dereceyi bulan üstelik nemi fazla olan bölgede hiç sorun yaşamadım. tp link konferansında tp link ülke müdür yardımcısına bu sıcakta çalışma mevzuundan bahsettiğimde beni tatmin edecek bir cevap alamamıştım.
Kısaca ubuquiti seni üzmeden fazla da masraf çıkarmadan işini görebilir. ubnt bullet ürünlerine de bakabilirsin.
-
outmost bunu yazdıonbasi_yamtar bunu yazdıoutmost bunu yazdı
Hacı ubiquiti ürünleri 1. kalite. Bütçen yetiyor ise düşünmeden alabilirsin. Web arayüzlerinden ayarlaması da bir hayli kolay.
Meraklısına; *Bu tür işlemi egzotik yollar ile de yapmak mümkün. Örneğin kullanılacak sistem ile (x86-x86_64) destekli ağ donanımları(sürücü) olan eski bir bilgisayar deli fişek bir kablolu/kablosuz routera çevrilebilir. Fakat önceden deneyimi olmayanları biraz uğraştırır.*
Neyse konuyu dağıtmadan kablo falan çekmek istemiyorsan access pointler arası bir mesh ağı kur. Piyasadaki kıytırık airties ürünlerinin falan tek tuş ile bu işi yapma işlevi var.
İleriye dönük bir iş yapmak istersen 802.11ac donanımın şu an pahalı olduğunu düşünür isek, en düşük 802.11n destekli bir ağ kurmakta fayda var.
"Internet Kaynak*(Bir veya birden fazla bağlantı) > Outdoor/Indoor APs(Internet kaynağına Kablolu veya Kablosuz bağlanma) > Kullanıcılar"Hoca kalite konusunda öle abartılacak bişey değil bütçeye uygun ve kullanım kolaylığı var sadece ve arkadaşın kullanımı için oldukça ideal bi marka ama paraya kıyarım derse aruba,ruckus,cisco alsın keyfine değme
Hacı adam enterprise ağ kuracak olsa o klasman ürünler önerirdik. Öyle binlerce dolarlık birşeyler alacak olsa zaten bize de sormaz. 50 kullanıcı demiş..
Ubiquiti ürünleri 1. kalite deme sebebim uzun süre işyerinde Ubiquiti EdgeMAX kullanmış olmam. Test yapmayı seven biri olarak yaptığım testlerin sonucunda throughput performansıyla beni fazlasıyla şaşırtmıştı.
Mikrotik RB450G
MikroTik Routerboard RB1100AHx2
Cisco 3925 Integrated Services Router
Juniper Networks J6350
Velhasıl bu cihazlar arasında en iyi throughput performansını veriyorsa, fiyatı uygun, kullanımı kolaysa ben o ürüne birinci kalite derim.
TP-Link kötü x berbat y'yi evime sokmam vs.. diye bir yorum yanlış olur. Sonuçta bu aletlerin bir yüksek performanslı ram belleği, mikro işlemcisi, flash çipi, kablolu/kablosuz ağ kontrolcüleri var. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak yorum yapılırsa daha bilgilendirici olur.
Hocam konuyu açtım ama 2 sayfadır cevap yazamadım işler yoğun :) ama takipteyim. dediğin gibi mükemmle bir sistem istesem cisco dan şaşmam ama 50 kişi bağlanacak maksimum 70 kişi o yüzden alan açık alan ve uyeri var plajın sabit yani bu rakamlar.
Ubiquiti, Nanostation m2, Unifi autdoor apler ürünlerini hiç duymammıştım ama araştırdım ama bana güzel gibi geldi. Ama bu ürünleri satan adam gibi bir site göremedim.
Ayriyeten bu tp link outdoor modemlerini bir arkadaşa sordum arkadaş her AP 12 kişi bağlancak kadar hesapla dedi. Tplik outdoor u 12 kişiden sonra sapıtıyor dedi hal öyle olunca bende 6-7 tane AP koyacağıma adam gibi bir ürün alırım 2 tane koyarım dedim. Bana fiyatı 500 - 600 tl civarında AP ve modem lazım. Önerilerinizi takip ediyorum.
-
Kardeş ne 12 kişisinden basediyorsun canlı test yaptım fuar alanına internet sağlıyordum nanostation m2 en az 50 kişiyi çok rahat götürür
unifi autdoor üzerinde controller olduğu için bu sayı 70-80 olabilir
bu cihazlardan sıkıntı gelmez bahsettiğin bi işletmede kullanacaksan
-
onbasi_yamtar bunu yazdı
Kardeş ne 12 kişisinden basediyorsun canlı test yaptım fuar alanına internet sağlıyordum nanostation m2 en az 50 kişiyi çok rahat götürür
unifi autdoor üzerinde controller olduğu için bu sayı 70-80 olabilir
bu cihazlardan sıkıntı gelmez bahsettiğin bi işletmede kullanacaksan
Kardeş yanlış okumuşsun 12 kişi mevzusunu tp linkin cihazı için dedi :)
-
musa-90 bunu yazdı
Ubiquiti, Nanostation m2, Unifi autdoor apler ürünlerini hiç duymammıştım ama araştırdım ama bana güzel gibi geldi. Ama bu ürünleri satan adam gibi bir site göremedim.
https://www.wifianten.com/Default.asp burdan gönül rahatlığıyla alabilirsin.
-
Müridler UBNT Unifi Enterprise AP Outdoor un siparişini verdim müridler herkes çok memnun bir tane modem önerecek mürid yok mu ? Birkaç kişi Draytek demiş ama ben emin değilim. Fiber destekli bir modem olsun sağlam bişey olsun öneri isitiyorum.
-
Cizik bende dr bi m2 var aklima takilanlari net ogreniyim
-
Up