Kablosuz Mauselar Neden Wi-Fi Üzerinden Şarj Olmuyor.
-
Özellikle çok pc başında olanlar için mause kablosuz olması güzel fakat ya çok önemli bir işinizin ortasında yada oyun oynarken pil zayıflıyor yada bitiyor.
http://www.akakce.com/arama/?q=zens
buradan cep telefonları için kablosuz şarj dock larına bakabilirsiniz , sanırım tek cihaz destekli tüm telefonları sarj edebiliyor (s3 , note 2 , lumia , nexus , iphone 4 - 4s vs vs.
Desteksiz cihazlar ise kapak değişerek destekli hale gelebiliyor.
Fakat neden aynı cihazlar mause şarj etmiyor ? Diyeceksiniz ki telefonu üstüne koyup hareket ettirmiyoruz , Touch pad şeklinde bir şarj cihazı olsun ? ve kablosuz şarj destekli mauseler üretilsin , bu sayede mause eskidiğinde yenisini alırız ve oda şarj olur ?
Böyle birşey yoksa tbt fon oluşturalım kelle başı bin tl , kendimiz üretelim piyasaya verelim. Çinde üretir türkiye de paketleriz made in Turkey yazarız avrupaya satarız.
-
20 liralik fare icin 100 liralik sarz cihazi pek mantikli gelmedi bana
-
mataramasuko bunu yazdı
20 liralik fare icin 100 liralik sarz cihazi pek mantikli gelmedi bana
Öle deme 300 lirayada mouse var.
-
hacım o 100 liralik şarj cihazının parasını en az 3 yılda çıkarırsın (10 liralık kral pillerden alsan en kötü 3 ay gitse 30 ay yaklaşık 3 yıl gider) ve ben kimsenin 3-4 yıl boyunca aynı mousu kullandığını hiç görmedim o yüzden mantıksız geldi açıkcası. Ayrıca elinin kolunun sürekli o şarj istasyonun üstünde olması da ayrı bi konu.
-
-
KaRaKuLe bunu yazdı
hacım o 100 liralik şarj cihazının parasını en az 3 yılda çıkarırsın (10 liralık kral pillerden alsan en kötü 3 ay gitse 30 ay yaklaşık 3 yıl gider) ve ben kimsenin 3-4 yıl boyunca aynı mousu kullandığını hiç görmedim o yüzden mantıksız geldi açıkcası. Ayrıca elinin kolunun sürekli o şarj istasyonun üstünde olması da ayrı bi konu.
Normal mouselar için dediğin mantıklı 1pille 3 ay giden mouselar var ama yüksek frekanslı oyun mouselarının çoğu 10-15 saatde pili bitiriyor.
Belki ileride lumia nın şarj yastığı gibi mouse padler çıkabilir. Mouse'un altındaki skates lerden pile enerji iletilip şarj edilebilir.
-
bence hani şu sallayınca şarj olan saatler gibi bişi de yapılabilir sonuçta mouse hep hareketli altında minik bir dinamo eklense hareketten hep piller şarj olur.
-
Amd-x bunu yazdı
sonuna kadar ileri almadan izledim oc herif mause u hiç hareket ettirmedi. benim dediğim mause pad büyüklüğünde ve yüzeyi hareketi kolaylaştıran bir yapıda , mause kullanırken FPS düşüşü yaşatmayacak ve sürekli şarj edecek bir yapı.
Moobe nin bu iş için yapılmadığı belli çünki alanı çok dar .
RaAmLis bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdıhacım o 100 liralik şarj cihazının parasını en az 3 yılda çıkarırsın (10 liralık kral pillerden alsan en kötü 3 ay gitse 30 ay yaklaşık 3 yıl gider) ve ben kimsenin 3-4 yıl boyunca aynı mousu kullandığını hiç görmedim o yüzden mantıksız geldi açıkcası. Ayrıca elinin kolunun sürekli o şarj istasyonun üstünde olması da ayrı bi konu.
Normal mouselar için dediğin mantıklı 1pille 3 ay giden mouselar var ama yüksek frekanslı oyun mouselarının çoğu 10-15 saatde pili bitiriyor.
Belki ileride lumia nın şarj yastığı gibi mouse padler çıkabilir. Mouse'un altındaki skates lerden pile enerji iletilip şarj edilebilir.
Hocam bende logitech m215 wifi mause var , 1 hafta full oyun oynadık pili bitti.
Aslında oyun için a4tech lazer mausem var altın uçlu fakat kablo demek özgürlüğü kısıtlamak demek :)
PanxeR tarafından 11/Tem/13 03:56 tarihinde düzenlenmiştir -
KaRaKuLe bunu yazdı
bence hani şu sallayınca şarj olan saatler gibi bişi de yapılabilir sonuçta mouse hep hareketli altında minik bir dinamo eklense hareketten hep piller şarj olur.
>saati salladığın kadar hareket ettirmiyorsun mouse u hocam, yeterli enerjiyi bulamazsın ordan
>kablosuz şarj cihazına elektriği getirebilmek için gene kablo kullanmak gerekecek ve mouseın wireles olmasının bi manası kalmayacak. masaüstülerde belki olabilir ama laptoplarda olmaz o mesele. ama laptopa dock yapabilinecek kadar minik bi mouse geliştirebilirsen takınca ordan şarz olur sonra çıkarırsın kullanırsın. hem mausu nere koydum diye de düşünmene gerek kalmaz. tabi laptopda sokacak yer bulabilirsen
-
asa42 bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
>saati salladığın kadar hareket ettirmiyorsun mouse u hocam, yeterli enerjiyi bulamazsın ordan
>kablosuz şarj cihazına elektriği getirebilmek için gene kablo kullanmak gerekecek ve mouseın wireles olmasının bi manası kalmayacak. masaüstülerde belki olabilir ama laptoplarda olmaz o mesele. ama laptopa dock yapabilinecek kadar minik bi mouse geliştirebilirsen takınca ordan şarz olur sonra çıkarırsın kullanırsın. hem mausu nere koydum diye de düşünmene gerek kalmaz. tabi laptopda sokacak yer bulabilirsen
Bunun için şöyle bişey olabilir notebook için ekranın üst tarafına bi şarj dock yapıştırılır kullanılmadığı zaman ordan şarj edilir. Desktoplar için ise monitörün bi bi tarafı kullanılabilir hani arabalarda telefon tutucular varya o hesap.
Ayrıca hocam mousun altında eklenecek minik dinamolarla çok daha fazla enerji elde edilebilir hele 1-2 saat counter oyna yada knight kas bak bakalım nasıl elektrik üretiyorsun :)
-
a4tech battery free fareleri var.
hem mousepad görevi hem hafif ve pilsiz.