folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablosuz Modem / Access Point

Kablosuz Modem / Access Point

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocalar şimdi benim evde net ve birde kablosuz modem var. Ben bununla beraber neti ev içinde rahatça kullanıyorum. Neyse kuzende neti kullanmak istedi ve üst kattan alt kata kablo çektik bunun için. Daha sonra kuzen bu kabloyu kendi kablosuz modemime bağlamış ve kullanıyorum diyor ama çok yakından çekiyormuş. Uzaklardan çekmiyormuş. Nedeni ne olabilir. Ve ben kendi bilgisayarımdan kuzenin modemine erişim sağlayabilir miyim ?

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Bi bakan olmamış ya la :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Hocam sağlarsında modemler birbirine kabloyla bağlı sanırım. Modemlerin markaları nedir access point özelliği kazandırdınmı modemlere ? 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam aslında asıl sorumşu ben şimdi kablosuz modemin arkasında 4 tane ethernet girişi var. ben buraya net olan bir kablo bağlayıp bu neti kablosuz olarak yayabiliyor muyum ? Yani buna access point mi deniyor ? Kafa gitti benim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Modemleri ayarlarsan yaparsan 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Oldu hocam tamamdır. O zaman biz kuzenin modemi access point olarak kullanacaz. Hayırlı geceler :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

marka model ve nasil yaptigini yazsan cok kisi faydalanir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Yeni konuyu açmayayım dedim. Şimdi biz kuzenin modemle benim modemi kablo ile bağladık ikiside kablosuz modemler. Kuzenin modemin ipsini yüksek bir değere atadık. (Örn : 192.168.2.100) Sonra yine aynı modemin DHCP olayınıda kapattık. Benim modem nete bağlı olan modem yani asıl hat benim modeme bağlı, kuzenin modem de benim modeme bağlı. Soru şu şimdi kuzenin modemin wirelessi ni açsak şifre ne olur ? BU şifreyi benim modem üzerinden mi ayarlamak lazım yoksa onun modemi üzerinden mi ? Benim modemki şifre mi kullanılacak. Nasıl olacak ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek
    ndmylmz bunu yazdı

Yeni konuyu açmayayım dedim. Şimdi biz kuzenin modemle benim modemi kablo ile bağladık ikiside kablosuz modemler. Kuzenin modemin ipsini yüksek bir değere atadık. (Örn : 192.168.2.100) Sonra yine aynı modemin DHCP olayınıda kapattık. Benim modem nete bağlı olan modem yani asıl hat benim modeme bağlı, kuzenin modem de benim modeme bağlı. Soru şu şimdi kuzenin modemin wirelessi ni açsak şifre ne olur ? BU şifreyi benim modem üzerinden mi ayarlamak lazım yoksa onun modemi üzerinden mi ? Benim modemki şifre mi kullanılacak. Nasıl olacak ?

aynı olayı ağ hocama sordum nasıl yaparım elimdeki modemle diye

dönüp bilmiyorum dediydi. vay amk demekle beraber,

deneme/yanılma yöntemi kullanabilirsin hocam wireless şifre ataması için ?

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Bu biraz zor olmaz mı hocam. Neyse bi deneyeceğim akşama bakalım ne olacak şifre sonra yazarım detayları

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Edit: Benim kafam daha da karıştı.

Balyoz99 tarafından 23/Nis/13 19:06 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
Toplam Hit: 3172 Toplam Mesaj: 22