Kaddafi Öldü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2011
    Erkek

    Alıntıdır...
    ___________________________

    &&&
    ilk ismi muammer el dir.1942 de sirte de dogmustur.1963 te libya ordusuna katıldı 1970 te başbakanlık ve savunma bakanlığı görevine getirildi.daha sonra ülkenin gercek lideri oldu.

    &&&
    adamı seversiniz veya sevmezsiniz ayrı konu fakat yaptıkları ve davransları ile incelenmesi gereken onemli bir siyasi sahsiyettir yok sayamazsınız otuz kusur senedir vardır milyonlarca insanı ve bir ulkeyi elinde tutar,amerika'ya kafa tutar giyim kusamı da ilginctir tuylu genis kenarlı bir sapka taksa horoz corc'a benzer.

    &&&
    emperyalist batının çıkarlarına inatla hizmet etmemenin bedelini canıyla ödemiş devrik lider. diktatördü ama en azından ülkesini başkalarına peşkeş çekmeden yönetti ve bu şekilde tarihe adını yazdırdı. artık yok ve önümüzdeki birkaç yıllık süreçte libya'nın da ırak'tan bir farkı kalmayacak.

    &&&
    bu adam türk olsaydı % 50 - 60 gibi bir oyla iktidar olurdu. peşinden de bir ton adam körü körüne giderdi.
    adam ülkesinde birçok şeyi (elektrik, su, konut vb) bedavadan dağıtmış.

    &&&
    üniversitede bir hocamız vardı kaddafi' ye çok benzeyen, lakabı kaddafi' di, geçen sene evinde yalnızken vefat etmiş öğrendim...şimdi muammer kaddafi'nin ölmesi bana hocamı hatırlattı, ikisi de hüzünlü nedense, eşi ve çocuklarından ayrılmış yapayalnız ölmüş bir insan, 42 yıl bir ülkeye hükmettikten sonra fare gibi saklandığı delikte bulunup öldürülen bir insan
    hayatın hüzünlü yüzleri.
    tanım: hayatın ne kadar hüzünlü bir yer olduğunu gösteren eski bir diktatör...



    &&&
    bana kalirsa dunyadaki son ittihatcilardandi, yanlis bir dunyaya boyun egmedi ama dogru bir dunya da yaratamadi, yakalandiginda yarali oldugu halde saldiran yamyamlara ise fazla gelen bir adam oldugu kesindi. velhasili iyiden iyiye yavsamis bir dunyaya gidecek bir adam degildi. en guzeli günahiyla sevabiyla yurdunda ölmüştür, sanirim bir ittihatciya bu yeter de artardir.


    hakkındaki bazı şeylerin karıştırıldığı devrik lider.

    1. kaddafi halkına zarar vermiş, acı çektirmiş bir liderdir. bu sebeple (?) hakimiyetten düşürülmüştür.

    2. kaddafi bir insandır. bu insan bir canavar dahi olsa, böylesine bir şekilde öldürülmeyi hak etmez. yerlerde sürüklenerek, insanlıktan çıkmış şekilde, son derece alakasız şekilde allahuekber* (allah tektir) şeklinde bağırtılar içinde öldürülmeler bana nedense orta çağda kilisenin uyguladığı işkenceli idamları hatırlattı.

    * benim de inandığım allah kitabında, peygamberi vasıtasıyla yaydığı mesajlarda böylesine bir öldürmeyi ve öldürenleri cezalandıracağını açıkça belirtiyor. ölüleri saygıyla anmak ve gereken ihtimamı göstermek gerektiğini söylüyor. bir yandan allahuekber, öteki yandan kafasını kopartana kadar tekme ve insanlık dışı muameleler bu dine, mesajına asla yakışmıyor ve taban tabana zıt; ama okyanusun öteki tarafında amerika'daki evinde bu videoyu izleyen kişi subliminal mesajlar alıyor, islama dair. işte bu çok rahatsızlık verici!



    ________________________________________________________________
    son sözleri : "ben size ne yaptım" olmuş.

    yazık...diktatördü elbette ama bugün kendisini alaşağı edenler tarafından oralara bile isteye çıkarılmış bir diktatör. işleri bitince en çirkin şekilde ortadan kaldırdılar. ve ölüsünü de hiçbir saklama gereği duymadan, tabii ki de gururla bütün dünyaya resmettiler. tıpkı saddam'da olduğu gibi. saddam'ı özellikle müslüman dünyasının en mübarek bayramlarından ramazan bayramı'nın ilk günü canlı yayında idam edip o kutsal bayrama hakaret ettikleri gibi. kendi liderleri için asla yapmayacakları bir aşağılama bir kez daha tüm dünyaya övünç kaynağı olarak yayında. ölüm anı bbc'de dakika dakika yayınlanıyor. emperyalist batı'nın ikiyüzlülüğü bir kez daha mide bulandırıyor. ırak'ın hali ortada. insan o coğrafyada yaşayan insanların hiç olmazsa olayların içinde yer aldıkları için daha bir olanı biteni görmesini bekliyor. kendi iradeleriyle ve örgütlenmeleriyle kaddafi'yi devirdiklerini sanıp sokaklarda cümbür cemaat kutlamalar yapan bir ülke. birkaç seneye kadar ne hallere düşeceklerini göreceğiz. şu dünyada müslüman milletler kadar acınası ve kafası afyonlanmış millet yok, yazık valla.


    http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=14988


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    Kaddafi’nin ölümüyle ilgili tartışmalara adli tıp raporuyla yanıt


    Adli%20tıp%20raporu%20açıklandı

    Aylardır bulunduğu yerle ilgili çeşitli rivayetler yayılan Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin şimdi de nasıl öldüğü tartışılıyor.

    Birçok resmi kaynaktan alınan bilgilere göre, ilk olarak dün erken saatlerde Sirte’nin düşmesiyle kentin batısından kaçmaya çalışan 100 araçlık konvoya Fransız savaş uçakları ve bir ABD Predator insansız hava aracı saldırdı.

     

    CBS News ulusal güvenlik muhabiri David Martin, konvoyun parçalara ayrılarak ateşten kaçmaya çalıştığını ancak en az 15 aracın isabet almaktan kurtulamadığını belirtti. Kaddafi, isabet alan ama havaya uçmayan araçlardan bir tanesinde bulunuyordu.

     

    KADDAFİ'NİN SONU ADIM ADIM GELDİ / FOTO ANALİZ

     

    Araçtan inen Kaddafi ve korumaları, anayolun altından geçen kanalizasyon borularına saklandı.

     

    Kaddafi'nin bu noktada UGK askerleri tarafından canlı ele geçirildiği açıklandı. Hatta bu sırada cep telefonu kameralarıyla çekilen görüntüler televizyonlarda ve internet sitelerinde yayınlandı. El Cezire televizyon o sırada olay yerinde bulunan bir savaşçıya dayanarak Kaddafi'nin yakalandığında "Merhamet edin" diye bağırdığını bildirdi.

     

    Ancak bu noktadan sonra Kaddafi'nin ölümüyle ilgili muhtelif hikayeler anlatılıyor.

     

    DÜNYANIN ARADIĞI ADAM

     

    RESMİ AÇIKLAMA: İKİ ATEŞ ARASINDA KALDI

    Resmi açıklamaya göre Kaddafi kanalizasyon borusunda çıkarıldı. Bu sırada hiç direniş göstermedi. Yürümeye başladığında sağ kolundan vuruldu ve başka bir yarası olmadan kamyonete taşındı.

     

    Araç hareket edince,  isyancılar ile Kaddafi yanlıları arasındaki ateşe maruz kaldı. Kaddafi başından vurularak öldü.

     

    Açıklamada Kaddafi'yi vurak kurşunun kimin silahından çıktığının belli olmadığı vurgulandı.

     

    BİR BEDEVİNİN OĞLUYDU, ÖYKÜSÜ KANALİZASYONDA BİTTİ / FOTO ANALİZ 

     

    "CİPTEN FIRLAYIP KANALİZASYONA SIĞINDI"

    Sirte'de muhalif askeri birliklerden birinin liderliğini yapan Muhammed el Layit, konvoy vurulduktan sonra Kaddafi'nin bir cipten fırlayıp kaçmaya başladığını ve bir kanalizasyon borusunun içine girdiğini söyledi.

     

    El Layit'e göre, korumalarıyla UGK güçleri arasında çatışma yaşandığını ve korumalarının öldürülmesinin ardından Kaddafi'nin borudan dışarı çıktığını belirtti. Kaddafi'nin bir elinde Kaleşnikof, diğerinde de tabancı vardı. Çıkar çıkmaz ilk sorusu "Neler oluyor" oldu.

     

    Bir diğer iddiaya göreyse Kaddafi, bulunduğunda borudan çıktığında karşılaştığı isyancıları kendi koruma güçleri sandığı için, durumu kavrayana kadar bir şaşkınlık yaşadı.

     

    UGK ASKERİ: KANALİZASYONDA BULDUĞUMUZDA VURULMUŞTU

    Kaddafi'yi ilk bulan kişilerden biri olduğunu iddia eden Ümran Şaban isimli savaşçı ise Kaddafi'nin kanalizasyonda bulunduğunda kafasından ve göğsünden vurulmuş olduğunu ve kan kaybettiğini söyledi.

     

    Şaban ambulansa bindirilen Kaddafi'nin tam olarak nasıl öldüğünün belli olmadığını belirtti.

     

    Göğsünden vurulduğuna dair iddianın farklı bir versiyonu da, Kaddafi'nin kendi koruması tarafından göğsünden vurulduğu şeklinde.

     

    LİBYA İÇİN ESAS TEHLİKE ŞİMDİ BAŞLIYOR / PLANET ANALİZ

     

    GÖĞSÜNDE VE ŞAKAĞINDA KURŞUN YARALARI

    Kaddafi'nin ambulansa bindirildikten sonra canlı olduğunu gösteren bir fotoğraf veya video henüz yayınlanmadı.

     

    Geçici hükümetin Petrol ve Finans Bakanı Ali Tarhuni'yle birlikte Misrata'da cesedi görmeye giden bir muhabir, Kaddafi'nin özel bir odaya gömleksiz halde yatırıldığını, göğsünde ve şakağında kurşun yaraları, saçında ve kollarında ise kan olduğunu belirtti.

     

    Daha sonra El Cezire'nin yayınladığı görüntülerde Kaddafi'nin yarı çıplak vücudunun merdivenlerde kan kaybetmekte olduğu görüldü.YouTube'daki bir görüntüde ise Kaddafi'nin yıkanmış cesedinin etrafında kutlama yapan muhalif savaşçılar dikkat çekti.

     

    ABD'Lİ ADLİ TIP UZMANI: İNFAZ GİBİ GÖRÜNÜYOR

    New York Times'a konuşan adli tıp patologu Michael Baden ise fotoğraflardan gördüğü kadarıyla Kaddafi'nin kafasında en az iki, en fazla dört kurşun yarası olduğunu söyledi.

     

    Kaddafi'ye çok yakından ateş edildiğini düşünen Baden, "Mücadeleden ziyade bir infaz gibi görünüyor. Uzun mesafeden bu kadar benzer iki yara açmak çok zordur" dedi.


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    aptal araplar sonları ırakdan daha kötü olacak her gun kan ağlayacaklar gerizekalı bir milletin kahbece bir başkaldırışı onur bunun hiçbir yerinde yok fransızlardan yardım almışlar tarih boyunca fransızlar size güzel olan ne verdiki şimdi ne vaadlaerine kanıyorsunuz bu ırkları görünce bazen insan sıfatı taşımaktan utanıyorum


    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    dune kadar kaddafi iyiyken bu hükümete göre nasıl bir anda zalim oldu anlamiyorum oğlu kel olan bütün herşeyin iftira olduğunu her numaranın çalıştığını arayabileceklerni söyledi yazık!

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    Amerikan demokrasisi ırakta olduğu gibi libyayada girerse mumla arıycaklar kaddafiyi.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    Smirnoff bunu yazdı:
    -----------------------------

    Amerikan demokrasisi ırakta olduğu gibi libyayada girerse mumla arıycaklar kaddafiyi.


    -----------------------------
    gotne girsin gavatların

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Bu araplar bir türlü adam olamadı ve yine şerefsizce öldürdüler. Libya halkı bu adamı ulu orta yerde linç edip bu şekilde barbarlık izlenimi göstermesi yanlış oldu. Tüm dünyaya müslüman toplumu olarak en kötü izlenimi yine kendi elleriyle verdiler. Götürün asın, kendi lideriniz sonuçta. Böyle ölümü hak etmiyor kim olursa olsun.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Bütün belirtiler Büyük bir şavaşın yakın olduğunu söylüyor Sınırlar değişecek! Önlem almak lazım


    Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    kadfinin linç görüntülerini tekrar izledimde aç köpeklerin saldırısına uğramış bir ceylan gibi üzüldüm açıkcası eminimki ordaki itlerden daha onurlu bir adamdı


    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
Toplam Hit: 11403 Toplam Mesaj: 88