folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kadın Mı Akıllı Erkek Mi? Bilim Adamları Olaya El Koydu. İşte Sonuç..

Kadın Mı Akıllı Erkek Mi? Bilim Adamları Olaya El Koydu. İşte Sonuç..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    Bilim adamları olaya el koydu. Tıbbi araştırma sonunda erkeklerin kadınlara oranla daha zeki oldukları ortaya çıktı.
    Londra'daki University College'ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Aynı sonuç Kanada'daki bir üniversiteden daha geldi.

Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu, aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.

ERKEK DAHA ZEKİ

Erkeklerin kadından daha zeki olduğunu belgeleyen bir diğer araştırmada Kanada'dan geldi. Western Ontario Üniversitesi'nden Profesör John Philippe Rushton, "erkeklerin IQ'sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek" olduğunu söyledi.

ZEKA TESTİ SONUÇLARI

Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti.

Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak "Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor" dedi.

ERKEKLER NEDEN DAHA ZEKİ?

Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi.

Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, "Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar" diye konuştu.

Bilim adamı, okullarda kız çocuklarının erkeklerden daha başarılı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap vererek "Bu kızların daha erken gelişmesiyle ilgili. Ergenlik tamamlanıp durumlar eşitlendiğinde erkekler daha zeki oluyor" dedi.

Profesör Rushton bundan 4 yıl önce de siyahilerin suça daha yatkın olduğunu ve Asyalıların da daha zeki olduğunu söyleyerek tartışma yaratmıştı.
    Kaynak: Vatanim.com.tr
    Biz Daha ZEkiyiz :) ehehe

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi.

biz hayatımızda yaptıgımız herşeyi kadınlar için yapıyoz a.k 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Tuttum ben bu rushton denen herifi. Her kimse eğer yakalarsam msni falan warsa ona bi rapid account hediye ediyim bari :P ahahha
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    bende bunun gibi bişey duymuştum sınıfta deneyim dedim sordum herkese 150+79 kaç eder diye 2 kişi doğru bildi biri kız biri erkek :))

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ben bi koşu kına alıp geleyim..

hey Allah'ım  

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

ben bi koşu kına alıp geleyim..

hey Allah'ım

:D:D:D 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

Nerdeyse bütün sorumluluklar bizim üstümüzde.. Zeki olmasak hepsiyle nasıl başederdik :P

Erkek > Kadın

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Erqeqler o kadar zeki ki dam uuruna her şeyi yapıyo

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

genelde kızlar cok zekidir diyorlar , ama hiç bir bayan öss birinci olmamış neden acaba :)

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    erkekler daha zeki ama kizlar daha basarili.. (lise de böle..)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

ruhastasiTBT bunu yazdı:
    erkekler daha zeki ama kizlar daha basarili.. (lise de böle..)

evet bizde de öyle erkekler zeki ama çalışmıyoz biz kızlar sürekli ders  çalışıyo

@Holydemon 

(...)ona bi rapid account hediye ediyim bari :P ahahha

--------------

hani bana hani bana :P 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 3727 Toplam Mesaj: 16