Kadın Simgesi Polemiği
-
Bilindiği gibi kadın simgesi bu sembolle gösterilmekte o işaret yalnızca biyoloji bilimindeki kromozonları gösterirken kadın geninin simgesi olarak mı yoksa,
amerikada oturan müslüman bir bayan arkadaşla girdiğim hadisede dediği gibi dini istismar olarakmı değerlendirilmeli ?
hadise:
kadınlar gününde pastlamıştım bu sembolün çeşitli varyantlarıyla birlikte ağlıyor çalışıyor vs.
neyse bana bugün cevap geldi
bu maildeki yuvarlak altindaki hac isaretinin ne anlama geldigini biliyormusun.
cumhuriyet elden giderken muslumanlikta elden gidiyor, hemde hiristiyanliga farkinda olmadan ozenilerek dendi bende verdim elbet cevabımı
sizin görüşlerinizi belşiyorum
-
resim görünmüyo hocam
-
al resim
-
siyanojen bunu yazdı:
-----------------------------
al resim
-----------------------------
sağol be -
bayan arkadaşın eminimki matematikte bile + işareti kullanmıyordur + yı haç sanarak.
+ ile haç farklı şeylerdir. O simgede bulunan haç değil + dır eğerki haç olsaydı, müslüman değil hıristiyanların laf etmesi gerekirdi .. saçmalık yani mümkünse görüşme o bayanla insan bu kadar kıt olamaz yani..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/SexEquality.png
"Ucunda ok bulunan Mars simgesi erkeği, ucunda artı bulunan Venüs simgesi de kadını temsil eder."
-
Pff o haç ters duruyo o zaman tüm hatunlar anti-chirsitian mı? dsfdsfds Saçma sapan yorumlar amk, yok haç varmış yok din elden gidiyormuş. O haç işaretinin sadece hristiyanlarda deil antik çağlardan beri çok farklı şeyleri sembol etmek için kullanıldığını biliyor mu acaba bunu söyleyen hatun.
-
cinsel bölgeyi temsil eder,akıllarının suyunu çeken türban
sayesinde olmayan akıllarıyla öyle diyebilirler.
-
Benim bildiğim bu simgeler antik çağdan günümüze kadar gelmiş astrolojik simgeler.. Erkek için kullanılan simge Marsın, kadın için kullanılan ise venüsün simgesi olması lazım..Biyolojide de bu simgeler kullanılıo.. üstelik o Haç değil art(+) işaretii..
Yani sonuç olarak yine bir şehir efsanesi ile karşı karşıyayız anlaşılan :) Çok saçma sana gelen cvp bence..
-
İnsanlar çeşit çeşit :) dicek bişi bulamıyorum :)
-
basımıza tas yagabilir
-
Stigma bunu yazdı:
-----------------------------Benim bildiğim bu simgeler antik çağdan günümüze kadar gelmiş astrolojik simgeler.. Erkek için kullanılan simge Marsın, kadın için kullanılan ise venüsün simgesi olması lazım..Biyolojide de bu simgeler kullanılıo.. üstelik o Haç değil art(+) işaretii..
Yani sonuç olarak yine bir şehir efsanesi ile karşı karşıyayız anlaşılan :) Çok saçma sana gelen cvp bence..
-----------------------------Hepinizle hem fikirim yorumlarınız aynı benimle bu insanı ençok nasıl morartırım sizden bir cevap bekliyorum : ) en iyi cevap yarışması başladı :D