Kağıt Oyun Prototipimiz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Arkadaşlar okulda bu dönem SE320 kodlu, oyun programlama dersi alıyoruz. Dersin projesi olarak herkes dönem sonunda çalışan bir oyun yapmak zorunda. Biz de 4 arkadaş ekip olduk, ipod, iphone ve ipad de çalışan bir oyun yapalım istedik. Normalde derste hoca Java için olan Slick2D frameworkünü gösteriyor, biz biraz farklı olalım, hem dersin sonunda bunu markete $0.99 dan koyarız, kendimizi deneriz filan diye düşündük :)

Oyunun ismi "ZombieHunter" olacak.

Klasik oyun aslında, farklı zombi karakteleri olacak, bunlar dalgalar şeklinde karışık gelicek, hero diye bir karakteri oynayacak oyuncu, sınırlı sayıda can ve mermi ile ilerleyebildiği kadar ileyebilecek. 

Ayrıca iphone için olan cocos2d oyun motorunu kullanıyor olacağız, objective-c diliyle birlikte. Arada buraya örnek example larda koyarım ilerleyen zamanlarda.

Bunun haricinde kağıttan oyun prototipi yapmak gerçekten çok ilginç birşey, yeni bir yaklaşım türkiyeye göre bence :) Hocamız sağolsun bize aşıladı bunu artık, hepinize tavsiye ediyorum :) 

Bitirme projesinden olan bir arkadaşımızın Canon 550d makinası ve kendisinin bize göre güzel montaj yapması sayesinde; eğlenceli, keyifli, komik bir çalışma çıktı ortaya. Ayrıca yaptığımız prototipi, 2 insana oynatamamız gerekiyordu, videoda 2 arkadaşımız oyunu oynamaya çalışıyor .Umarım beğenirsiniz :)

http://www.youtube.com/watch?v=UDOrYMlB-Vg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

niye benim öyle artwork yapan arkadaşım yok :'(

hacı dm olayına bir sarılır varya o ekiple :D

edit: armada hocam o öyle bir oyun olmayacak :D iOS ta çalışan bir oyun yapacaklar işte onun prototipi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

zombiye bombamış lan :D ben monopoly tarzı bişiler düşündüydümde sakın bunu paraynan satmay kalkmayın feci küfür yersinz hacı :|

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

ArmadA bunu yazdı:
    -----------------------------

zombiye bombamış lan :D ben monopoly tarzı bişiler düşündüydümde sakın bunu paraynan satmay kalkmayın feci küfür yersinz hacı :|

Hehe o isim komik oldu gerçekten :) Parayla işini öylesine düşünmüştük de, çok güzel olursa geliştirilirse, değişik level lar, yeni silah ve zombie ler, abi $0.99 dan koyarım markete acımam yani :) Ama zaten bitirme projesi var, pek zaman ayıramayıp bu videodaki gibi olursa tabi ki ücretiz koyarız :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    herşeyin alıcısı çıkar koyarsınız markete zombiye yi tuttum :D ayrıca
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    herşeyin alıcısı çıkar koyarsınız markete zombiye yi tuttum :D ayrıca

Hehe, daha özgün, kendimize ait çizimlerle öyle bir zombiye yapmayı düşünüyoruz :) Olaya değişik birşey katabilir. Mesela zombieler zombiye yi ele geçirmiş olabilirler, zombie aslında sevgilisi filan :) Son bölümde boss olarak zombiye gelebilir falan filan :) Çok ilginç şeyler çıkabiliyor :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Hocam çok beğendim prototipi , ayrıca tuborgları gördüm arkada canım bira istedi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam oyun motoru olarak Unity mi kullanıyorsunuz ?

bittiginde mümkünse kaynak kodları alabilir miyim ? bir yerde yayınlamam, izci sözü ^^

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

bittiginde mümkünse kaynak kodları alabilir miyim ? bir yerde yayınlamam, izci sözü ^^

cocos2d yazmış dostum özellikle dikkat ettim flash yada unity mi diye, yoksa bu postu senden önce ben yazacaktım :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

cocos2d yazmış dostum özellikle dikkat ettim flash yada unity mi diye, yoksa bu postu senden önce ben yazacaktım :D

pardon, hastayım biraz neredeyse hic okumadım ilk mesajı.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

@Smirnoff, Eyvallah abi :) Umarım gerçek oyun da böyle eğlenceli olur :) Biralar ise ekibin çekim sırasındaki masrafları :P

@Andrei, yok abi unity kullanmayacağız, sınıfta 1 kişi 3d olarak yapmaya karar verdi, onlar Unity3d kullanıyorlar :) Ben biraz civilization of ottoman den tattığım için sevmedim pek abi.

Toplam Hit: 2652 Toplam Mesaj: 19