folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Nasıl Yapılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar, bir akraba seviyorum diye bir kasa kalamar almış gelmiş ancak restoranlarda falan yediğim kadarıyla seviyorum. Yapmayı iyi bilen pek yok. Daha önceden tecrübeler var, ama daha leziz olması için bilenler varsa danışmak istedim :)

Kalamarlarımız bu resimdeki gibi geldi. Yavaş yavaş aşağıdaki resimdeki hali alıyorlar ( ayıklanıyorlar )

Sostur, kızartma süresidir şeklidir, kızartmadan önce bekletileceği karışımdır tavsiye ve tariflerinizi bekliyorum üstatlarım

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

1-sirkeli suda hasla biraz yumusasin,odunu tuzunu atsin fokordamaya basladi mi al atesten sogusun..daha sonra ince ince kiyip kuru sogan, marul, zeytinyagi, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ile harmanla bi kabin icinde uzerinede sirke veya limon sikarsin az afiyetle yersin salata seklinde.

2-sirkeli suda hasla biraz yumusasin,odunu tuzunu atsin fokordamaya basladi mi al kaynar sudan , zeytinyagi ile yaglanmis teflon tavaya at, icine ezilmis sarimsak , az salca, az su, karabiber , hafif tuz ekleyip masayla ters duz ederek teflonda kizart, kizarmis rengini aldimi al atesten servis et. 

ben genelde boyle tuketiyorum

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

pulbibere buladığın kalamarları kaynar yağ'a at cips gibi mmm

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Hocam ne kadar doğrudur bilmiyorum ama ben sosunu mayonez+yoğurt karışımı yapıyodum tabi mayonezi biraz baskın olucak bide damak zevkine göre baharat ekersin.
    Ben kekik kullanıyordum.
    Ama sonradan bir balıkçı abimiz sosun içinde havyar suyunun olduğundan bahsetmişti sarhoş kafasıyla yani bir nevi sır gibi bişey verdi :D

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Öle akraba bende niye yok. Sülalede boş yer varmı, bende gelem.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    Öle akraba bende niye yok. Sülalede boş yer varmı, bende gelem.

+1 beni de yedeklere alın lütfen, bayramlarda, akraba ziyaretlerinde ve özel günlerde gelebilirim, daha fazla detay için lütfen özel mesaj... :D

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Enginar gibi limonlu suda az beklet dilimlenmiş halini. Başka bir tabakta mısır ununu(normal un da olur) hazırla. İçine tuz karabiber filan koyaiblirsin. Ayçicek yağını tavada iyicene kızdır sonra kalamarları una batırıp tavaya koy. Unun içine 1 adet yumurta da kırabilirsin. Senin damak tadına kalmış.

Limonlu kısmı atlayıp direk kalamarları iyicene yıkayıp una da batırabilirsin. Limonu yerken de sıkabilirsin üstlerine. Sos için de haydari uyugndur fazla uğrama sos yapacam diye.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Erkek

böcek gibi şey yenir mi yaw

www.tekno50.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

karides ve kalamar hiç yemedim tadı nasıl arkadaşlar kısa bir özet geçermisiniz ?

ve minik olan karideslerin gövdesinin tamamı yeniyor mu ?

KNOWLEDGE IS POWER!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

bunu böyle nuget gibi yapıyorlarya onunda tarifini verin mısır ununamı batırıp kızartıyorlar öyle daha bi güzel oluyor.

yunusozturk.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Erkek

en çok sevdiğim dana dili

www.tekno50.com
Toplam Hit: 4196 Toplam Mesaj: 20