folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kalorifer Sorunu

Kalorifer Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

hocam iptal edilen boyler aslında iptal edilmemiş ipital edilmiş olsa içindeki su ısınmış olmazdı.kazandan boylere giden sıcak su vanasını kapatırsanız kazan boylerle uğraşmayı bırakıp kalorifer tesisatına yönelecektir.Gereksiz yere kullanım sıcak suyu ısıtılıyor tahminimce.termostatı yaptırırsanız fanda etkin olarak çalışıcaktır sistemi görmediğim için tam olarak bişe söyleyemiyorum ama yüksek ihtimal fan termostata bağlıdır kazan içindeki sıcaklıga göre devreye girip ateşi kuvvetlendirir.yinede siz iyi bir tesisatçı çağırın derim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    real_agabey bunu yazdı

Rene nin sertifikası vardı.

aklıma geldiydi..

unutmusum post atmayı.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Peki hocam suyun sıcaklığını gösteren termostatın sağlam olduğundan emin misiniz ?

Sadece termostata bakarak mı hareket ediyorsunuz suyu açıp sıcak geliyor mu diye bir deneme yaptınız mı ?

Olurda denemeyi unutmuş olabilirsiniz.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    Branxian bunu yazdı

Peki hocam suyun sıcaklığını gösteren termostatın sağlam olduğundan emin misiniz ?

Sadece termostata bakarak mı hareket ediyorsunuz suyu açıp sıcak geliyor mu diye bir deneme yaptınız mı ?

Olurda denemeyi unutmuş olabilirsiniz.

hocam şimdi evdeki kalorifer sıcak suyunu iptal etmiş ev sahibi.

sanırım yolda bir yerde boru patlamış duvarın içinde. o yüzden boynerden yukarı sıcak su çıkışı iptal.

ama boynerde sıcak su var nedense.

biz dedik ki herhalde kalorifer bu boynerdeki biriken sıcak suyu peteklere gönderiyor.

ama yukarıda arkadaş demiş ki kaloriferin içinde ayrı bir sıcak su kazanı var onu pompalıyor demiş sanırım.

ayrıca kaloriferin üzerindeki termostat sağlam hocam. orada 40 gösterince petekler  birazcık sıcak oluyor.

10 gösterirken petekler benden daha soğuk.

veritas219 bunu yazdı

hocam iptal edilen boyler aslında iptal edilmemiş ipital edilmiş olsa içindeki su ısınmış olmazdı.kazandan boylere giden sıcak su vanasını kapatırsanız kazan boylerle uğraşmayı bırakıp kalorifer tesisatına yönelecektir.Gereksiz yere kullanım sıcak suyu ısıtılıyor tahminimce.termostatı yaptırırsanız fanda etkin olarak çalışıcaktır sistemi görmediğim için tam olarak bişe söyleyemiyorum ama yüksek ihtimal fan termostata bağlıdır kazan içindeki sıcaklıga göre devreye girip ateşi kuvvetlendirir.yinede siz iyi bir tesisatçı çağırın derim.

video da gösterdiğim bozuk olan termostat  sıcak su kombisinin termostatı büyük ihtimalle.

şimdi indim sıcak su boylerine giden vanayı kapattım. bakalım ne olacak

myblackworldweb tarafından 27/Kas/12 21:18 tarihinde düzenlenmiştir

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

boylerin vanasını kapattım termostat yükseldi 4 derece oldu ama petekler soğuk. acaba gerçekten kombideki suyu mu pompalıyor bu kalorifer? o yüzden kombinin içinde sıcak su mu olmalı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

hocam kat kaloriferi tesisatı 2 sekişldede döşenebilir yani bu biraz tesisatçıyla alkalı.şebekeden gelen su kazanın içerisinde yani yanma odasının çevresinde ısınır buradan ısınarak çıkan su 2 ayrı yoldan gidebilir birincisi kullanım sucak suyu kullanıyorsa boyler içersindeki eşanjörün içerisinden geçerek boylerdeki kullanım sıcak suyunu ısıtır ve daha sonra radyatörlere gider.ikinci yol ise kazandan çıkan sıcaksu borusu boylerden önce  T dediğimiz tesisat malzemesi yardımıyla ıkıye ayrılır bunlardan ilk boru direk radyatörlere gider diger ise önce vanaya sonrada boylere bağlanır.boyler arızalandıgı taktirde boylerden önceki vana kapatılarak boyler iptal edilir su ise direk olarak radyatörlere gider.ben bu yüzden boylerden önceki vanayı kapat dedim suyun direk olarak radyatörlere çıkması ve boylerdeki gereksiz su ısınmasını önlemek için .2. yol normal olması gereken sistemdir.

veritas219 tarafından 27/Kas/12 21:51 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    veritas219 bunu yazdı

hocam kat kaloriferi tesisatı 2 sekişldede döşenebilir yani bu biraz tesisatçıyla alkalı.şebekeden gelen su kazanın içerisinde yani yanma odasının çevresinde ısınır buradan ısınarak çıkan su 2 ayrı yoldan gidebilir birincisi kullanım sucak suyu kullanıyorsa boyler içersindeki eşanjörün içerisinden geçerek boylerdeki kullanım sıcak suyunu ısıtır ve daha sonra radyatörlere gider.ikinci yol ise kazandan çıkan sıcaksu borusu boylerden önce  T dediğimiz tesisat malzemesi yardımıyla ıkıye ayrılır bunlardan ilk boru direk radyatörlere gider diger ise önce vanaya sonrada boylere bağlanır.boyler arızalandıgı taktirde boylerden önceki vana kapatılarak boyler iptal edilir su ise direk olarak radyatörlere gider.ben bu yüzden boylerden önceki vanayı kapat dedim suyun direk olarak radyatörlere çıkması ve boylerdeki gereksiz su ısınmasını önlemek için .2. yol normal olması gereken sistemdir.

sen bu işi biliyorsun hocam :)

pm attım.

sorun çözülürse pm detaylarını burada yayınlarım hocam

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

pm attım hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

o fanı mutlka yaptırın hem ekonomik olur hemde yakması kolay olur.

bizim ev kaloriferli biz yakıyoruz az buçuk tecrübe edindim.heleki termostat olmadan olmaz hocam onlar çok önemli yoksa kömür yanar yanar sonra direk söner gider dk başı uğraşırsın.bak mesela bizim kazan 2 dairelik, biz tek daire kullaıyoruz içine atıyoruz orjinal ttk kömürünü tepeleme hava durumuna bağlı larak yerine göre 3 gün ellemiyoruz o yanıyor duruyor çalışıyor kafasına göre.evin yalıtımıda çok önemli ve de oda termostatı taktırmaya bak

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

o fanı mutlka yaptırın hem ekonomik olur hemde yakması kolay olur.

bizim ev kaloriferli biz yakıyoruz az buçuk tecrübe edindim.heleki termostat olmadan olmaz hocam onlar çok önemli yoksa kömür yanar yanar sonra direk söner gider dk başı uğraşırsın.bak mesela bizim kazan 2 dairelik, biz tek daire kullaıyoruz içine atıyoruz orjinal ttk kömürünü tepeleme hava durumuna bağlı larak yerine göre 3 gün ellemiyoruz o yanıyor duruyor çalışıyor kafasına göre.evin yalıtımıda çok önemli ve de oda termostatı taktırmaya bak

tamam hocam ilgin için çok teşekkür ederim. başka yolumuz kalmadı. bir şeyleri söküp takmak gerekecek :

ayrıca pm detaylarını yayınlayayım da başka arkadaşlar da sorun olursa belki yardımcı olur.

boylere giden sıcak su vanasını kapattım.
    ana termostat 40 derece oldu arttı yani.

ancak radyoterler bir anda soğumaya başladı.

radyotere gelen su boylerden mi geliyor ki acaba
    ------------------------
    olabilir hocam dedimya direk olarak radyatörlere giden bir boru olmaya bilir. boylerden önce tesisat ikiye ayrılıyormu ona bir bak eğer ikiye ayrılıyorsa boylere giden değilde direk radyatörlere giden taraftaki vana kapalı olabilir onu aç ama öyle bir ayrım yoksa boylere giden vana açmak zorundasın aksi taktirde kazandaki su aşırı ısınabilir buda tehlike oluşturur sudaki genleşmeden dolayı kazan patlayabiliri yada çatlayabilir. bunun içinde dediğim gibi alternatif bir yol yoksa boylere giden vanayı aç ısınmak içinde daha çok yakıt yakmak gerekecek :)

------------------------

hocaam videoya bakabilir misin boylere gitmeden ikiye ayrılan bir şey görüyor musun? ben anlamıyorum da :)

şimdi bir de pompaya su kaloriferdin solundan altından geliyor.
    o video da görüküyor

------------------------
    hocam baktım videoya  yüksek ihtimal böyler bir hat yok benim dediğim sistem genelde yeni sistemlerde oluyor sen en iyisi boylee giden vanayı tekrar aç tehlike oluşmasın.onun sirkülasyon başladıgında ısı düşüyor demişsin bunun bi kaç farklı sebebi var bir bunlar radyatör dönüş hattındaki filtre tıkanmış olabilir yani su yeteri kadar sirküle edilemiyodur. peteklerin vanasını kontrol et açık olduklarından emin ol.eger bunlarla problem çözülmez ise pompa arızalı olabilir bu hiç çalışmayacagı anlamına gelmez pompa yorulması dediğimiz bir olay var yeterlı devirde dönmemesi anlamına geliyor bu o yuzden pompe değişmesi gerekebilir.pompa kirlenmiş yada bakım yapılması gerekiyoda olabilir.bunlarda ancak bi tesisatçı çağırarak yaptırabilirisin.bence şimdilik sen kapattıgın vanayı aç en yakın zamanda bi tesisatçı çağır.bu kadar yardımcı olabildim kusura bakma :)
    ------------------------

tamam hocam ilçe dışından tesisatçı çağıracağız sanırım :)
    pompa suyu yukarı veriyor sorun yok o konuda :)
    ama orada 50 tane vana var. hangisi ne anlama geliyor bilmiyoruz.
    hocam peki şu yapılabilir mi?
    boylere giden sıcak su iptal ettirilip  oradaki boruyu motora bağlasak çok sıcak bir suyu pompalamış olur.
    olur mu böyle?

------------------------
    tabikide olur hocam boylerin içindeki su boş yere ısınıyor sonuçta kullanmıyorsunuz.boyler iptal edilip hat direk olarak pompanın bağlı oldugu kollektöre bağlanırsa boş yere ısı boylere gitmemiş olucak.

------------------------

sanırım boylere giden suyu iptal ettirip o suyu pompaya bağlayacağız.
    boylerden pompaya gelen suyu da bulabilir isek iptal edeceğiz onu da.
    kazanın tepesinden çıkan sıcak suyu da bir şekilde motora bağlayacağız.
    o şekilde ısı kaybı olmaz.
    fanı yaptırabilsek süper olacak....

tamam hocam çok teşekkür ederim.

Toplam Hit: 2260 Toplam Mesaj: 23