folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kamp Ekipmanı Seçimi.

Kamp Ekipmanı Seçimi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Acemi bir kampçı olarak sizden destek almam gerek. Mat ve uyku tulumu yerine şu şişme yataklardan alayım diyorum.

A   B     C

A ve B'deki nevresim ve yastık çok güzel hoş ikisi arasında neden bu kadar fiyat farkı olduğunu anlamış değilim.

C'yi alırsam fiyat olarak çok uygun üzerine şu lastikli çarşaflardan ayarlayıp bide şişme yastık aldım mı tamamdır ama kararsızım.

Herhangibi birini alırsam şu ayak pompasını alıcam daha iyi bi önerisi olan varsa duymak isterim.

Çadır araştırırken bi yerde okumuştum tek kişi olsanda 2 kişilik çadır almalısın diyodu tek kişilikler çok küçük oluyomuş. Yanımda bi arkadaş olabilir diye üç kişilik çadır bakıyorum.

Kampa alışıcak mıyım alışamıcak mıyım tam emin olamadığımdan 3 mevsimlikle 4 mevsimlik çadır arasında kararsızım, gerçi bide 5 mevsim çadırları varmış rakımı çok yüksek olan yerlerde kamp yapanlar için ama yinede 4 mevsim idare eder diye düşünüyorum. Çadır olarak şu çadır hoşuma gitti fakat yüksekliği sanki biraz küçük geliyo. Fiyat olarak bu aralarda çadır önerilerinizide alırım.

Şu tente güzel olur rüzgarda kitap okumaya yada ne bileyim güneşli havada gölgede dinlenmeye falan.

Çantayı, aldığım ekipmanların hacmine göre en son seçicem ama yinede önerileri alabilirim.

Bu arada motorla çıkıcam çoğu yerde motoru bırakıp dağa tepeye çıkabilirim yükümün çokta ağır olmaması iyi olur.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam öncelikle o şişme yatakları bir geçecen :D mat uyku tulumu şart. o şişme yatağı her yerde kullanamazsın... mat çok önemli değil ama en az iki uyku tulumunun olması şart. Çadırlarda tek kişilik çadırlar genelde tünel çadır olur ki o sana hiç mi hiç gelmez. kamp işine ısınıp ısınmayacağını bilemediğim için bişey diyemiyorum bir çadır al baktın seviyorsun adam gibi bir çadır alırsın. ya da baba ben paraya kıyıp baştan alayim diyorsan ucuz yollusu için husky e pro isterim dersen the north face vaude ye bak.

çanta olarak sana tek tavsiyem deuter. pahalıdır ancak ne demek istediğimi alınca anlarsın. bana kalırsa min 65 litre alman gerek. kıyafet idi ocak idi tencere idi derken o çanta sana yetmeyecek bile...

motor ne kullanıyorsun?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Amatör bir gezgin olarak bir kaç öneri vereyim.

Decathlon'da satılan Quechua marka ürünlerin çoğu fiyat/performans olarak tatmin eder. Şimdilik oralara bakmanda bence bir sakınca yok. 

Çanta 65-70 litre arası ideal, çok büyük olmasına da gerek yok. Arkadaşın dediği gibi, kap kacak alacaksın yanına. Bir de gittiğin yerde lütfen ateş yakılmamış yerde ateş yakmaya kalkma ve yakacak bir şey bulamazsan diye kamp ocakları var, onları düşün.

Şişme yataklar genelde rahat oluyor da, doğa koşullarında olası bir aksilikte bez üstünde yatarsın. şişirmeyle falan uğraşman sıkıntılı. Onun yerine düzgün bir mat alıp taştan kaçtığın vakit kuştüyü yataklar gibi rahat olmasa da hem ağırlık hem de hacimden tasarruf eder, kafan rahat uyku çekersin. Uyku tulumu olarak da gideceğin yerin hava koşullarına göre seçmelisin, üzerinde hangi derecelerde etkili olduğu yazar.

Tente olmazsa olmazı değil bu işin, ister al ister alma. Gölge bir yer çoğunlukla bulunabiliyor.

Çadır en önemli parça, kaliteli bir çadır al mutlaka. Husky çadırlar iyidir ama birazcık pahalıdır.

Motorunun bakımlarını mutlaka yap ya da yaptır, lastikler önemli. Gideceğin yerin iklimi sana sürprizler yaşatmasın.

- Aklımda şimdiki commuteri satıp düzgün bir enduro ya da cross almak ve dağa çıkmak var. O vakitlere denk gelirsek beraber de gidebiliriz.

Tekerine taş değmesin.

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

hocam öncelikle o şişme yatakları bir geçecen :D mat uyku tulumu şart. o şişme yatağı her yerde kullanamazsın... mat çok önemli değil ama en az iki uyku tulumunun olması şart. Çadırlarda tek kişilik çadırlar genelde tünel çadır olur ki o sana hiç mi hiç gelmez. kamp işine ısınıp ısınmayacağını bilemediğim için bişey diyemiyorum bir çadır al baktın seviyorsun adam gibi bir çadır alırsın. ya da baba ben paraya kıyıp baştan alayim diyorsan ucuz yollusu için husky e pro isterim dersen the north face vaude ye bak.

çanta olarak sana tek tavsiyem deuter. pahalıdır ancak ne demek istediğimi alınca anlarsın. bana kalırsa min 65 litre alman gerek. kıyafet idi ocak idi tencere idi derken o çanta sana yetmeyecek bile...

motor ne kullanıyorsun?

Hacı şişme yatak işini neden geçicem onu bi açıklar mısın? Uyku tulumu çok sıkıntılı gibi geliyo bana rahat edemem onun içinde diye düşünüyorum. Çok bi bütçem yok 1.5-2 bin arası toplarsam malzemeleri süper olur.

Kanuni windy s var büyük boy çantası var arkasında.

@AlbayHardal İkinizinde dediği markalara bakıcam hacı. Ocak aklıma gelmemişti böyle duyarlı bi rica almışken onada bakıcam. Çanta litresine karar veremiyorum yeter mi yetmez mi bilemediğimden en son bakıcam ama dediğin gibi 65-70 arası yeter gibi geliyo. Şişme yataklarda ne gibi aksilikler olabiliyo hacı biraz aydınlatırsan. Bu arada neden olmasın belki aynı zamana denk gelir buluşuruz.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

usta neden geçiceksin onu açıklayamıyorum nedense

fakat 8 yıl kamp işleri ile uğraşmış biri olarak evet geçiceksin. Hiç görmedim ben çevremde bu ayarda birşey kullanan.

kampçılık değilde almanyadan yazın türkiyeye gelip karavanla kamp atayım diyorsan. sıcak zamanlarda dışarıda yatmak için bu ayarda şişme yatak kullanan gördüm.

Onun haricinde hiç rastlamadım.

Uyku tulumunda rahat edememe olayına gelince bende deli yatan biriyim fakat uyku tuluu o kadar rahatsız brişey değil.  birde zaten konfor arama. matın iyi ise doğru bir zeminede çadırı koyduysan sırtın rahatta ise zaten rahatsın. onun haricinde oksijen i tüm gün yemişsin açık havada wifisiz alanda trafiksiz alanda en kaliteli uykuyu uyuyacağından dolayı rahat edemedim olayı aklının ucundan bile geçmeyecek bence

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

usta neden geçiceksin onu açıklayamıyorum nedense

fakat 8 yıl kamp işleri ile uğraşmış biri olarak evet geçiceksin. Hiç görmedim ben çevremde bu ayarda birşey kullanan.

kampçılık değilde almanyadan yazın türkiyeye gelip karavanla kamp atayım diyorsan. sıcak zamanlarda dışarıda yatmak için bu ayarda şişme yatak kullanan gördüm.

Onun haricinde hiç rastlamadım.

Uyku tulumunda rahat edememe olayına gelince bende deli yatan biriyim fakat uyku tuluu o kadar rahatsız brişey değil.  birde zaten konfor arama. matın iyi ise doğru bir zeminede çadırı koyduysan sırtın rahatta ise zaten rahatsın. onun haricinde oksijen i tüm gün yemişsin açık havada wifisiz alanda trafiksiz alanda en kaliteli uykuyu uyuyacağından dolayı rahat edemedim olayı aklının ucundan bile geçmeyecek bence

Al tulumunu bak işine diyosun yani. :) Bakayım bakalım tulumlara.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

yani tabi tanımıyorum seni, fakat bende yattığım yeri konforumu son derece önemseyen biri olarak nacizane tavsiyem tulum öyle insanı sıkan birşey değil. ve yine dediğim gibi sanırım o oksijeni bünyeye yemekten nasıl yattıysam öyle kalktım hep :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

İki kişilik uyku tulumları hakkında ne diyosun peki hacı yoksa tek tek mi alayım?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bilmiyorum ben biraz bu konularda kılım diy duruma bağlı. Kendim için alacaksam yine tek kişilik alırıdm çünkü tek kişilik iki adet kullandım memnun olacağımı biliyorum. arkadaş eş dostla içine girmek ise 

hatun olmadığı sürece öyle şeylerden hoşlanmam. 

Bunun haricinde kışı düşünüceksen ısınma da şöyle bir sorun var.

Aynı özelliklerde iki uyku tulumu yada iki çadır al biri tek biri çift kişilik olsun.

Tek kişilik çadır da uyku tulumuda daha sıcak tutar.

bu açıdanda tek kişilik almak mantıklı. hatta çok çok sağuklarda erzincanda filan kamp yaptığımız dönemlerde tek kişilik uyku tulumunu daha sıcak tutması  amacı ile alan küçültmesi için içine giymediğimiz elbiseleri filan tıkıştırırdık.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

Tek tek almak daha mantıklı hacı o zaman sürekli hatunla olmucam çünkü bi süre sonra tek devam edicem yoluma muhtemelen. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

yorgun argın geleceksin bir yere şurda kamp atim dinleneyim diyeceksin yatağı şişirmek ölüm gelecek. hava soğuk ve sen kamp atacaksan o yatakta ısınmak dert olacak hem alttan yiceksin soğuğu hem üstten. kamp atacağın yer her zaman yemyeşil olmayacak ya da dümdüz yeri gelecek taş vs olacak altında yatağa zarar verecek bir de kamp ortasında patlarsa tası tarağı topla eve dön :D

uyku tulumuna birazcık alışman lazım benim bazı tanıdıklarım evde bile onla yerde yatıyor :P active olması lazımdı uyku tulumu olarak hem ucuz hem de güzel verim alırsın. çadıra bütçe ayıramam şimdilik dersen kötü hava koşullarında kamp yapma. o alacağın ucuz çadır ilk fırsatta yağmuru içeri alacak sen sırılsıklam kalacaksın. çadırın değerini o zaman anlayacaksın. vaude ve the north face nin çadırları ortalama 1.5 2 k arası huskyleri 500 600 e alırsın.

ateş yakmak konusunda ben arkadaşa katılmıyorum. biz kamp ocaklarını genelde extrem hava koşullarında çadır içerisinde kullanıyoruz. Ateşi düzgünce söndürür ve üstünü kapatırsan herhangi bir sıkıntı olmaz. Aksine geceden yakacağın ateşin içerisinde kendi kamp artıklarını yakarak kurtulabilirsin...

iki kişilik uyku tulumu alacağına matın üstüne yat uyku tulumunu aç üstüne örtü gibi ser daha iyi. söylediğin şey uyku tulumunun mantığına ters. içine girip döne döne yatabileceğin bişey değil. bir de ısınma konusunda uyku tulumundan max verim almak istiyorsan min kıyafet ile içine gir. Genelde envayi çeşit kıyafeti giyip uyku tulumuna giren arkadaşlar sabaha kadar titrer :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
Toplam Hit: 2443 Toplam Mesaj: 14
çadır kamp