Kamu Haklarından Mahrum Olmak?...
-
Merhaba arkadaşlar,
EKPSS tercihleri henüz başlamadı ama internette sürekli araştırma yapıyorum. Ona göre memur olmak için özel bir şarta bakılıyor. O da Kamu Haklarından Mahrum Olmamak.
Yine internette ki araştırmalarıma göre kamu haklarından mahrum olmak veya olmamak çok muğlak bir konu. Ama adi suçlardan sabıkası olanların (hırsızlık, gasp, fuhuş, fuhuşa aracılık vs gibi) mahrum olduğu söyleniyor.
Bir vatandaşda işin içinde bankaların da olduğunu söylemekte. Yani kredi kartı, kredi borcunu ödememiş, hacizlik olmuş kişilerin de kamu haklarından mahrum olduğunu söylüyor.
Velhasıl herkesin kafası bi hayli karışık. Yetkili bir abi çıkıp açıklayabilir mi?
Saygılar
-
http://dergiler.sgb.gov.tr/calismalar/maliye_dergisi/yayinlar/md/158/33.UGur.SOKMEN.pdf bu linkte geniş bir makale var
-
efgo bunu yazdı
http://dergiler.sgb.gov.tr/calismalar/maliye_dergisi/yayinlar/md/158/33.UGur.SOKMEN.pdf bu linkte geniş bir makale var
Hemen okuyorum...
-
Yok aradığım tam olarak bu değil...
-
"Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak."
1- Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına çarptırılanlar
2- Affa uğramış olsalar dahi maddede sayılan suçlardan bir gün olsa dahi hüküm girenler,
adi suçlar olmadığı sürece sıkıntı yok hocam genelde. Benim mesela darptan ertelenmiş czam vardı hiç sıkıntı olmadı
-
Bankalar sikinti yaratmıyor yani doğru mudur?
-
Hocam devlete olan borcun yoksa başkasına olan borcunu takmıyor devlet hiçbişeyde
-
HannibALgan bunu yazdıBankalar sikinti yaratmıyor yani doğru mudur?
Yok hocam, bankadan dolayı bir sorun yaşamazsın.
Tabi dolandırıcılık yapıp, hüküm giydiysen başka... -
HolyOne bunu yazdı
Hocam devlete olan borcun yoksa başkasına olan borcunu takmıyor devlet hiçbişeyde
valla benim devletede borcum vardı onuda takmadı :)
-
bazı kamu kurumları güvenlik soruşturması yaparlar bu soruşturmada devam eden adli soruşturman veya mahkemen olmaması gerekir.
-
hocam bankalara olan borçlar sadece bddk un kara listesine sokuyor ve bir sonraki kredi çekme teşebbüsünün önünü kesiyor memur olmana mani olmaz. devlete olan borctan dolayida mahrumiyete uğramazsin öyle olsa kimse memur olamaz %80 yurtkur kredisinden mimli :)