folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kan Grubu İle İlgili

Kan Grubu İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek

arkadaşlar başıma gelenleri şöyle anlatayım ben taaaa ilk okuldayken kan grubuma bakılmıştı ve 0 rh + denmişti sonrasında kızılaya kan bağışlarken kan grubumun 0 rh - olduğu söylendi şaşırdım hemşirelere böyle bi şeyin olamayacağını söyledim tekrar baktı ve negatif dedi ama en sağlıklı sonucu bilgisayar testiyle alabileceğimi söyledi ama orada bilgisayar testi yapılmıyordu 

bir süre sonra farklı bi şehirde gittim kızılaya kan bağışlamak için ve bilgisayardan bakılmasını istedim 1 gün sonra gittiğimde kan kartımı aldım fakat kartımda 0 rh+ yazmasına rağmen normal yazan yerden başka bir yere çıktı alınara kocaman yazılmış yazılar vardı yazılar aynen şöyle 0 rhD + yanında yine büyükce gözükebilmesi için OrhDu bu kan ürünü rh negatif hastalara verilemez. yazıyor hiç bi şey anlamadım ve kızılaydaki doktora gittim sormak için neyin nesidir diye kadın baktı baktı baktı ilk defa görüyorum böyle bi şey dedi nette bakındım biraz açıklayıcı bi anlatım yok bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi beni bu konu hakkında :) 

teşekkürler :)

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Hulk :|

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

ABO sisteminden başka nadir kan grupları var seninkide onlardan biri olabilir

http://www.bloodbook.com/rare-chart.html

Saçma
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek
    seretide bunu yazdı

ABO sisteminden başka nadir kan grupları var seninkide onlardan biri olabilir

http://www.bloodbook.com/rare-chart.html

nadirdir belki ama doktor bile bilmiyo arkadaş bi kanamalı rahatsızlık geçirsem g*t altına gitmek istemiyorum :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek

vay arkadaş bende askerde öğrendim kan grubumu gidiyim bende tam öğreneyim valla......

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Doktor bunu bilmiyor ha?

Bizim günlük olarak kullandığımız kan grubu sistemi ABO kan grubu sistemi diye geçer. Ancak yaklaşık 30 kan grubu sistemi var. Rhesus (Rh) kan grubu sistemi bunlardan bir tanesi. Oradaki RhD bu sisteme dahil bir kan grubu ve D antijeni taşıdığın anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere biz ABO kan grubu sistemine ek olarak Rh faktörü kullanıyoruz ya; işte o faktör Rhesus sisteminden geliyor. ABO sisteminde Rh(+) = Rhesus sisteminde RhD.

Uzun lafın kısası Rh(+)'sin arkadaşım.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Doktor bunu bilmiyor ha?

Bizim günlük olarak kullandığımız kan grubu sistemi ABO kan grubu sistemi diye geçer. Ancak yaklaşık 30 kan grubu sistemi var. Rhesus (Rh) kan grubu sistemi bunlardan bir tanesi. Oradaki RhD bu sisteme dahil bir kan grubu ve D antijeni taşıdığın anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere biz ABO kan grubu sistemine ek olarak Rh faktörü kullanıyoruz ya; işte o faktör Rhesus sisteminden geliyor. ABO sisteminde Rh(+) = Rhesus sisteminde RhD.

e peki gözle bakıldığında hani şu damla damlatıp baktıklarında neden (-) gözüküyo hocam 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kanın bozuk senin, :)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    captain bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Doktor bunu bilmiyor ha?

e peki gözle bakıldığında hani şu damla damlatıp baktıklarında neden (-) gözüküyo hocam 

Yanlış bakmışlardır.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unchain
    unchain's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    captain bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Doktor bunu bilmiyor ha?

Yanlış bakmışlardır.

Gözlüğünü takmamış olabilir dengesizler ama doktorunda bilmemesi ilginç.

Yaptığım onca iyiliğin tek yanlışta unutulduğunu gördüğümden beri kötü biriyim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    captain bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Doktor bunu bilmiyor ha?

Yanlış bakmışlardır.

hocam birisi ikisi yanlış baktıda üst üste baktırdım ilk gittiğim yerde yanlışınız var diyerek ve son gittiğim yerde damlayla baktıklarında negatif dediler ama bilgisayar testinden sonra pozitif dediler

Toplam Hit: 1496 Toplam Mesaj: 14