folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kanal İstanbul Tanıtım Filmi

Kanal İstanbul Tanıtım Filmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://www.dailymotion.com/video/x28t1l4_kanal-istanbul-un-gercek-goruntuleri-yayinlandi_news

Ne düşünüyorsunuz ? Kim bilir taa ne zaman bitirirler.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

keşke böyle düzenli olabilse, yeşil olabilse.. istanbul'un hak ettiğ bu çünkü.. Dünyanın en güzel şehridir bana göre.. Ama gerekli özeni göstermiyoruz, hor kullanıyoruz güzelim istanbul'u..

Kanal istanbul kolay bir proje değil hocam, dünya'da da baya yankı duydu, çek cumhuriyetindeki ve arjantindeki arkadaşlar duymuşlar baya şaşırmışlardı nasıl olacak diye :) Daha düşüncesi bile büyük yankı uyandırdı..

Biraz sakat bir proje olarak görülse de bir çok açıdan iyi olacak. Neden istanbul, roma kadar prag kadar turist çekemiyor ki? Biz iyi tanıtım yapamıyoruz.. 

Bu kanal istanbul'un olmasının sebebi bana göre  şu: (iyi niyetle düşünüyorum umarım tayyip yanıltmaz beni bu konuda)

bildiğiniz gibi boğazlardan yabancı yük gemileri ve benzeri gemilerin geçişlerinden ücret alınmıyor. Mesela rus gemileri boğazdan akdenize para vermeden yük taşımacılığı yapabiliyor bildiğim kadarıyla. Hatta bazen petrol taşımında tehlikelere yol açabiliyor. Eskiden yapılan anlaşmaya göre, türkiye burada asker bulunduramaz ve vergi v.s. alamaz.

Şimdi benim düşüncem şu ki, bu adamlar boğaz köprüsünün yüksekliğini düşürecekler ki bu zor bir şey, belki iki katlı köprü yapacaklar yani alt tarafına da bir köprü yapacaklar, böyle olunca büyük ticari gemiler geçemeyecekler. Sonra bu adamlar diyecekler ki, bizim bir geçiş güzergahımız daha var (kanal istanbul), oradan bu gemilerin geçişni sağlayabilirsiniz. Bu kanal, anlaşma harici olduğu için vergi alınabilecek.

Benim duyduğum, tahmin ettiğim böyle bir şey olacağı.. Ama yalan mı doğru mu bilmiyorum. Olursa hem güzel hem mantıklı bir iş yapılmış olur..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

bi şarkıda vardı bir tarafta keloğlanlar diğer yanda mevlanalar o geldi aklıma, 
    şimdi efem istanbulun bir dokusu var bir kokusu var bir kültürü var bu yeni kanal açılırken zaten saçma sapan avmlerle doldurulup bol ışıklı bir şehir olacaksa ahanda şimdiden söylüyorum metro hatları gettocu yabancılarla dolar evet İstanbul konumu itibariyle harika bir şehir fakat yanından beslenmeli diye düşünüyorum 15 milyonluk bir şehir sosyoekonomik yapısında zaten birçok sınıf barındırıyor bunu bir evrime/devrime götürmek suç oranını yozlaşan kültürü arttıracaktır İstanbul diğer şehirlerle organize çalışmalıdır bana göre tam bir komplike bölge oluşturulursa bir kültür merkezi kurulabilir tabii ki kanal İstanbul buna çok güzel bir katkıda bulunacaktır ama burada şekillenecek kültürü şehir planlamasını nasıl yönettiğinize bağla olacaktır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Offical mı bu video?

Jet fadıl'ın proje videosu gibi olmuş.

İstanbul'un kalan kısmının da ırzına geçecekler o olacak. Yapacakları şehri sikeyim bu ibnelerin. Bu güne kadar yaptıkları yapcaklarının teminatı. Uzun uzun yazıp anlatmaya gerek yok. Videoda gösterdikleri camilerin minareleri götlerine girsin.

(tanıtım filmi dışında)  Nüfus yoğunluğunu diğer şehirlere kaydırmaları gerekirken İstanbul'a iki yeni şehir kurmayı planlıyorlar. Toplasınlar aq. 50 milyon kişi yaşasın İstanbulda. Bunlara oy veren aptalları eğitimeyen/sindiremeyen kafamızı sikeyim.

Balyoz99 tarafından 01/Kas/14 01:44 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

akmary, istanbul büyük bir şehir, nüfus aslında büyük şehirlere göre normal olabilir ama türkiyedeki nüfus dağılımı mantıklı değil. Sorun buradan kaynaklı.. Çok göç aldı, insanların adaptesi zorlandı, işsizlik fazla olunca da bu kadar insan çok sıkıntı çekiyor. Altyapılar hala yetersiz. Elin çek'lerinde bile 3 katlı metrolar varken 50 yıldır bizde daha istanbul un 10 da 1 ini bile kapsamayan tek katlı metro var. metrobüs diye bir dangalık yapıldı halbuki onun yerine üst ya da alt raylı sistemler hatta hava-ray yapılabilirdi, trafik çok büyük sorun.. deniz trafiği biraz daha geliştirilebilir.. v.s. .vs.

adamlar yıllardır belediyecilik yapıyor ama hala metrobüsü çözüm olarak görüyorlar.. Oysa 3 katlı bir metro ve tramvayların daha geliştirilmiş olması, toplu taşımanın teşvik edilmesi (çok daha ucuza, öğrencilere ücretsiz v.s.) trafik sorununu çok rahat çözer inancındayım..

Diğer avrupa ülkelerinde doğayı koruma için bazı yollarda otobüsler elektrikle çalıştırılır. İlk başta aptalca bir iş gibi gelmişti bana ama adamlar doğayı koruyorlar o yüzden memleketleri yemyeşil.. Bizde ise ormanın içine villa dikiyorlar ve buna izin veren öküz oğlu öküzler var.

Avrupanın en büyük dertlerinden biri göçmenler, maalesef türkiye son bir kaç yıldır bu viraja girdi ve artık geri dönüşü yok. İlk olarak afrika ülkelerine vize kolaylığı/serbestliği tanıdılar sonra suriyeliler v.s. artık bizim de en büyük problemimizden biri olacaktır. Bunlar daha iyi günler.

Konuyu çok dağıtmayayım ama istanbul için proje yapılması önemli, tabi kanal istanbul tahminen 10 yıl sürer, çünkü çok fazla test yapılması gerek, bu projeler olmalı... sürüsüne cami yapacağına, atatürk heykelleri dikeceğinize bu tarz şeyler yapın.. 

Ben böyle projeleri destekliyorum kesinlikle. Bunun yanında diğer sorunları da çözmeleri gerekiyor tabi ki, o zaman projenin değeri daha fazla olur. Ama bazı zihniyet sırf muhalefet yapmak için türlü türlü şeyler uyduruyorlar. Marmaray olayı mesela çok güzel oldu, elbette daha iyileri var ama ben dünya basınını da takip ettiğim için türkiye bu projelerle anılması hoşuma gidiyor. 

Cami lafı geçmişken ona da bir değinmek isterim. Türkiye'de maalesef bir camii çöplüğü var. Yanlış anlaşılmasın camiilere karşı değilim tabi ki :) Mesela yanılmıyorsam iran'dı, büyük camiler yapılıyor binlerce kişinin sığabileceği, bu camilerden bir şehirde çok az sayıda oluyor ve tüm insanlar namazlar için oraya gidiyorlar. Biz ise küçük küçük yapıyoruz her yere yapıyoruz, böyle olunca da bir sürü sorun çıkabiliyor. Bazı camiler görüyordum 3-5 kişi sadece namaz kılınıyor, camiinin kapasitesi 250-300 kişi.. ee mantıklı mı peki yapılan? O tarz yerlere bir tane merkez cami yapın herkes oraya gitsin böylece bir çok şeyden tasarruf edilir ve tek camiiye daha iyi bakılır. 

Ayrıca camii mimarisi de çok kötü, osmanlıdan kalan camilerde bir devasalık var.. günümüzdeki mimarların kafaları pek çalışmıyor anlaşılan..  Gavurların kiliselerine gidiyorum adamlar elinden geldiğince ihtişamlı yapmaya çalışıyorlar. Elbette camii de gösteriş yapılsın demiyorum ama estetik açıdan güzel olması lazım. Kabenin etrafını görürseniz estetik açısından çok güzel her ne kadar dışındaki otellere gıcık olsam da..

neyse konuyu çok dağıttım ama içimden geldi yazmak :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Yanlız o kanalın yapılacağı yerler zaten yeşillik yerler. Ne yapıcaklar komple taşlayıp tekrar ağaç dikip peyzaj çalışması yapıcaklar.

Bu ağaçların büyümesi vs. ne kadar zaman alıcak? En az 7-8 yıl.

Ayrıca açılacak bu kanalın iklim ve canlı hayatında nasıl bir değişiklik yaratacğı da araştırılmalı.

Oraya kanal yapıldığını varsayalım. Geçicek ticaret gemilerinin oraya gideceği ne malum. Zaten yıllardır boğazlardan geçip tabiri caizse işin piçi olmuş kaptanlar ve taşıma şirketleri neden para verip kanaldan geçmek istesin ki?

Orada köprülerden bahsedilmiş. Köprüler bnaa hiç de öyle ticari yük gemilerinin vs. geçebileceği yükseklikte köprüler gibi gelmedi.

Süveyş kanalından bahsedersek onun açılması bir zorunluluktu. Afrikayı dolaşmak yerine çok kısa  bir şekilde geçileiliyordu. Buna rağmen kötü etkileri olmadı değil. Kızıldeniz ekosisteminde yaşayan dünya kadar zehirli balık vs akdenize girdi. Akdenizin iklimi daha tropikal hal almaya başladı.

Monrö boğazlar sözleşmesi de bu arada 20 yıllık bir anlaşmaydı. 20 yıl dolduktan sonra Fransa'ya iptali için taraf ülkelerden herhangi biri başvuru yapsaydı anlaşma geçersiz olacaktı. Bilin bakalım tam o zamanlar hükümetin başında kim vardı?

Bizim akplilerin ve Rte nin pek sevdiği Adnan Menderes ve tayfası (demokrat parti).

Bana göre yapılan bu proje zaten yeşil olan bir bölgeyi parselleyip imara açmaktan başka birşey değildir. İstanbulun tarihi dokusu varken kimse gidip 100m aralıklarla inşa edilmiş şaheser(!) gökdelenlere bakmaya gelmez.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

aslında yapılmayacak bişi değil, yapılabilir, çok da güzel olur, ancak buna izin verirler mi onu düşünmek lazım. bu çapulcu takımı, polise taş atanı, eylem yapanı rahat bırakır mı...

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

güzelmi kötümü ilerde belli olur . + - ama bişeyler yapılması şart mq  sıkıştıkça sıkışıyoz burda

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

aslında yapılmayacak bişi değil, yapılabilir, çok da güzel olur, ancak buna izin verirler mi onu düşünmek lazım. bu çapulcu takımı, polise taş atanı, eylem yapanı rahat bırakır mı...

hocam bizim buna yakin yerde ev var suan baslandi bile hat uzerindeki goller vs kurutuluor kazi claismalari basladi yollar duzenleniyor nezaman biter bilinmez ama  bu adamlar bunu yapicak orasi kesin

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

özgün olmak yerine neden herşeyin kopyasını yapacaklar onu çözemedim

imza
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Bizim peyzaj mimarlarına biraz gaz vermek gerek.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 3383 Toplam Mesaj: 25