Kanepedeki Statik Elektriği Nasıl Alırım?
-
Bİliyorum biraz saçma gelebilir ama olayımız son 4 güne dayanıyor
Evde benim sevdiğim bir kanepe var kanepeden kalkarken elektrik çarpıyo sonra herhangi bir metale veya birisine dokununca çıt ediyo :) benimle alakalıda değil kanepe kim oturursa otursun aynısı oluyor misafirlerede oldu
kanepe ye kollumu yaklaştırınca yaklaşık 3 cm kol kıllarım dikiliyo öyle bi durum çocuk uzun süre oturunca saçları havaya kalkıyo :))
devamlı şarj ettiğim piriz vardı yanında 2 gün önce çektim ama yine aynı kalkarken ne ellerimi çarpıyo
biliyorum saçma geliyo ama öyle :)) bunun elektiğini nasıl boşaltırım ben ya sanırım içindeki yaylardan durum var yarın yangın felanda çıkarabilir gibime geliyo
DJ_Alper tarafından 27/Oca/16 09:39 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı çelik yada demir iskeletine ulaş aletin. kablo bagla topraga ver duvara ver bina topraklamasına ver ver yani bir yere :D
Ama çekyat kadife isi oturan hareket ettikçe kendi kendine elektiriklenir :D ona yapacak bişey varmı bilmiyorum.
Son çare : çekyatı banyoya sokun :D
-
oda parfümü sık koltuğa. çıt çıt etmez.
bu camsil şişelerinde oda parfümleri olur ya. hah işte o şişenin içindeki sıvının yarsını bir kaba sakla. diğer yarısını su doldur.
koltuğa sıktığın zaman hem yoğun olmadığı için kokusu rahatsız etmeyecek hemde çıt çıt olayını yok edecek.
-
A_REX bunu yazdı
hacı çelik yada demir iskeletine ulaş aletin. kablo bagla topraga ver duvara ver bina topraklamasına ver ver yani bir yere :D
Ama çekyat kadife isi oturan hareket ettikçe kendi kendine elektiriklenir :D ona yapacak bişey varmı bilmiyorum.
Son çare : çekyatı banyoya sokun :D
çocuk kendine oyun etti zaten :)altdan ufak bi deliğin zararı olmaz herhalde :) zaten hanım değişmeye bahane arıyo mobilyaları :D
birde orta kısmında çok tam yattığım yerde nasıl bi elektrik varsa bende artık :D duvara versem olurmu? devamlı o kablo duracakmı?
ilk defa başıma geliyo ya
zalim bugün deniyecem :D
DJ_Alper tarafından 27/Oca/16 09:50 tarihinde düzenlenmiştir -
akaryakit tankerlerinin arkasindaki gibi bi zincir ekle yere degsin arkadan :))
-
Üzerine toprak at,
-
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Üzerine toprak at,
:) Allah'ta seni güldürsün
-
CiRKiN bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Üzerine toprak at,
:) Allah'ta seni güldürsün
-
Dostum bu sanırım kış aylarında yaşanan birşey bendede yaklaşık 2 haftadır bu durum var.
Giydiğim ayakkabıya dikkat ediyorum, yünlü şeyler giymiyorum, haftasonları enerjiyi atim diye çıplak ayak toprakta bile geziyorum ama şu son 2 haftadır öyle bir statik elektrik varki üstümde günde 25-30 kere abartısız çarpılıyorum hemde öyle böyle değil bildiğin mavi kıvılcım çıkıyor çıt diye sesler geliyor ofiste adım Raiden'a çıktı (Mortal Kombattaki Elektrikçi Dayı) :) Abi nasıl atacağız bunu üstümüzden ya götüme florasan soksan ışıl ışıl yakarım güneş gibi parlarım ak öyle bi elektrik var milletle tokalaşmaya, kapı kollarını tutmaya korkar olduk :):)
-
Al benden de o kadar.
Pc başından kalkacağım sırada sandalyeyi geri doğru çekeyim diyorum.
Elimi sandalyeye atmamla çıtlaması bir oluyor..
Abartısız her kalkışımda aynı durum...