folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Kara Harp Okulu(Sağlık Bilgisi Olan?)

Kara Harp Okulu(Sağlık Bilgisi Olan?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Sirf helikopter pilotu olma hevesiyle neye evet dedigini bilmedigin kanaatindeyim. Maalesef orada sadece cok calisarak, dersleri gecip ilk uce girmek mumkun olmuyor. Yillarca sabahin altisinda sirtinda 30 kg ile 3km kosup, hemen arkasindan yogun bir ders programina gireceksin. Duzenden, disiplinden milim fedakarlik gosteremeyeceksin. Sevdigin/sevmedigin tum komutanlara/kidemlilere el pence duracaksin. Ilk 40 gunluk intibak harbiyeli icin hicbirsey. Yazlari illallah ettiren MENTES kamplarindan bahsetmiyorum bile. Meslege girdiginde hayat hic de bekledigin gibi olmayabilir. Askerlik meslegi zordur, on kere dusun evet demeden once.

Ote yandan, helikopter pilotlugu olmazsa hukuk okurum diyorsun. Skalan da cok genis. Bence kotu gibi gorunen hersey kotu olmayabilir, elenmende bir hayir olabilir. Hic uzulme.

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

Sirf helikopter pilotu olma hevesiyle neye evet dedigini bilmedigin kanaatindeyim. Maalesef orada sadece cok calisarak, dersleri gecip ilk uce girmek mumkun olmuyor. Yillarca sabahin altisinda sirtinda 30 kg ile 3km kosup, hemen arkasindan yogun bir ders programina gireceksin. Duzenden, disiplinden milim fedakarlik gosteremeyeceksin. Sevdigin/sevmedigin tum komutanlara/kidemlilere el pence duracaksin. Ilk 40 gunluk intibak harbiyeli icin hicbirsey. Yazlari illallah ettiren MENTES kamplarindan bahsetmiyorum bile. Meslege girdiginde hayat hic de bekledigin gibi olmayabilir. Askerlik meslegi zordur, on kere dusun evet demeden once.

Ote yandan, helikopter pilotlugu olmazsa hukuk okurum diyorsun. Skalan da cok genis. Bence kotu gibi gorunen hersey kotu olmayabilir, elenmende bir hayir olabilir. Hic uzulme.

Abi şuan tahmini sıralamam 50-60 k arası gelir tmden ama iyi bir hukuk olmayacağı için 1 sene mezuna kalırım 

Zaten hep disiplinli bir çocukluk yaşadım ve hayatım boyunca disiplinden fire vermedim bilmiyorum ne olacak hayırlısı ne ise o olsun diyorum artık çünkü düşünmekten beynim ağrıdı 

No way out
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    SaviorAngel bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    SaviorAngel bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

10sene önce sağlıkta elendim. Itiraz ettim, yan masadaki doktor bakti, o da düz tabansin dedi. Düz falanlik yoktu o dönem sonradan çöktü :)

Şimdi bakıyorum da, beni eleyen doktorlardan Allah razı olsun. 

Hocam en kötü 1 sene daha çalışır hukuk okurum o konuda sorun yok 

ama işte insanın böyle elenmesi zoruna gidiyor

Üzülecek birşey yok hocam ben şu an senin yerinde olsam ve bana sorsalar asla girmeye bile çalışmazdım. Ben 2003 senesinde girdim TSK'ya, ki o zamanlar fen lisesi kazanmama rağmen gitmemiştim. Benden çok daha iyi insanlar bu oç fetöcüler ve o zaman ki işbirlikçi akpliler yüzünden ya atıldı ya da ayrılmak zorunda kaldılar Harp okuluna geçince. TSK ve özellikle Jandarma içler acısı halde. Çok yıprattılar insanları ve birçok kişi zorunlu hizmet süresinin bitmesini bekliyor bırakıp gitmek için. TSK'nın geçmişine dönmesi muhtemelen siyaset normale döndükten 15-20 sene sonra olacaktır ki sen şimdi Harp Okuluna girsen albay olarak emekli olduğun zamana denk gelecek.

Komutanım başka türlü havacı olmak çok zor ya thy nin kursları oda baya baya pahalı 

ya da hava harp okulu 

Pilot olmak istiyorsan zaten Hava Harp Okuluba gitmen daha mantıklı. Kara Harp te 50-60 pilot çıkıyorsa Hava Harp te bu sayı 100-120 civarıdır.

Tmciyim komutanım ben sayısal puanım o kadar yüksek değiş ama kho dan pilot olabilirim 

çünkü bir şeyi gerçekten istersem o okulu ilk 10 da bitiririm

Şevkini kırmak istemem ama kesin olarak söylüyorum bitiremezsin. Einstein bile olsan onlar istemedikçe bitiremezsin.

Sıralamada;

Ders notları, Bes notları, Eğitim Notları, Disiplin Puanı, Amir Kanaati vs var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    SaviorAngel bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    SaviorAngel bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    SaviorAngel bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

10sene önce sağlıkta elendim. Itiraz ettim, yan masadaki doktor bakti, o da düz tabansin dedi. Düz falanlik yoktu o dönem sonradan çöktü :)

Şimdi bakıyorum da, beni eleyen doktorlardan Allah razı olsun. 

Hocam en kötü 1 sene daha çalışır hukuk okurum o konuda sorun yok 

ama işte insanın böyle elenmesi zoruna gidiyor

Üzülecek birşey yok hocam ben şu an senin yerinde olsam ve bana sorsalar asla girmeye bile çalışmazdım. Ben 2003 senesinde girdim TSK'ya, ki o zamanlar fen lisesi kazanmama rağmen gitmemiştim. Benden çok daha iyi insanlar bu oç fetöcüler ve o zaman ki işbirlikçi akpliler yüzünden ya atıldı ya da ayrılmak zorunda kaldılar Harp okuluna geçince. TSK ve özellikle Jandarma içler acısı halde. Çok yıprattılar insanları ve birçok kişi zorunlu hizmet süresinin bitmesini bekliyor bırakıp gitmek için. TSK'nın geçmişine dönmesi muhtemelen siyaset normale döndükten 15-20 sene sonra olacaktır ki sen şimdi Harp Okuluna girsen albay olarak emekli olduğun zamana denk gelecek.

Komutanım başka türlü havacı olmak çok zor ya thy nin kursları oda baya baya pahalı 

ya da hava harp okulu 

Pilot olmak istiyorsan zaten Hava Harp Okuluba gitmen daha mantıklı. Kara Harp te 50-60 pilot çıkıyorsa Hava Harp te bu sayı 100-120 civarıdır.

Tmciyim komutanım ben sayısal puanım o kadar yüksek değiş ama kho dan pilot olabilirim 

çünkü bir şeyi gerçekten istersem o okulu ilk 10 da bitiririm

Şevkini kırmak istemem ama kesin olarak söylüyorum bitiremezsin. Einstein bile olsan onlar istemedikçe bitiremezsin.

Sıralamada;

Ders notları, Bes notları, Eğitim Notları, Disiplin Puanı, Amir Kanaati vs var.

Komutanım haklısınız ama Bu zamana kadar okulda tek 1 kere bile disiplin suçum yok beni tanıyan herkes ailemi tebrik ediyor böyle bir terbiyeli çocuk yetiştirmişsiniz diye 

+ olarak okul komutanını amcam tanıyor sanırım

No way out
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

Testler çıktı 

taşıyıcıymışım doktor yönetmelikte yazmadığını ama sürekli değiştiğini söyledi 

sadece evlilikte sorun olur karında hastaysa dedi iğne yaprız doğan çocuğa dedi

ama yinede tırsıyorum elenmem değil mi 

No way out
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

Polisliğe başvuran arkadaşımı bu sebepten elemişlerdi 2 yıl önce. Geçen sene ise safra kesesinde polip çıkan devremi j. astsubaylıktan elediler. Hakkında hayırlısı olsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Arkadaşı doğru bilgilendirelim. Akdeniz anemisi ve akdeniz ateşi iki farklı hastalık. Akdeniz anemisi ise taşıyıcı ve hasta olarak ikiye ayrılıyor. Seninkisi taşıyıcılıkmış. Bu sebepten dolayı elenmezsin. Hayatının stresli zamanlarında, yorgun olduğunda, yoğun çalıştığında vs. kan değerlerin düşer. Yaşamını çok etkilemez.Fakat çabuk yorulma, uyuduğun uykudan birşey anlamama vs. gibi etkileri olur. Akdeniz ateşi ise başka bir hastalıktır ve bu hastalığa sahip kişiler zorunlu askerlikten dahi muaf sayılırlar. Akdeniz anemisi taşıyıcısı veya hastası birisiyle evlenir ve çocuğun olursa, onun hasta olma olasılığı olacağından doktorların bilgilendirilmesi gerekmekte o kadar.

https://www.askerlik.org/fmf-hastalari-askerlik-yapabilir-mi/

Hadi hayırlısı olsun hakkında.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

Red yedim 

No way out
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Canın sağ olsun. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Hayırlısı buymuş demek ki, ama üzüleceğin çok da birşey olmadığını bil.

Toplam Hit: 6293 Toplam Mesaj: 35
sağlık kara harp okulul akdeniz anemisi