folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Karakalem Ders Verebilecekten Ders Alınır

Karakalem Ders Verebilecekten Ders Alınır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

berraa bunu yazdı:
    -----------------------------

ben kareleyerek çalışmanı tavsiye etmiorum..sakın alışma o şekilde..sonra kurtulması zor olur..geometrik şekiller iyidir başlangıç için..sonrada ayrı ayrı  kaş göz agız burun çizersin  değişik  açılardan falan..bir de hangi alanda çizmek istiyosun portre mi ? doğaçlama manzara yada imgesel  gibi şeyler mi ? ben gsf ye hazırlanıorum blogumda da yaptıgım amatör çalışmalar var..şuan bi atölyeye gidiorum ..takıldıgın bişi olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince..döküman  falan bakımındanda..

Tabi ki profosyonel kişilerle çalışıyorsundur ve araştırmalarında o yöndedir ama eğer mülakata gireceksen özellikle renklerle olan hayal gücünü geliştirmeni öneririm

Örnek bir soru:

Bir kasap dükkanı neden kırmızıya boyanmaz

Cvp:Etler çürük gözükür gibi..

Yukardaki soru bir mülakatta sorulmuştur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

bol bol el ayak çizin pek faydalı nefret etsenizde yapın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

çizmek istediklerim Anime karakter - İç ortam ve ürün modeli (Nesne cihaz taslağı)
    berraa Döküman, ders notları ödevler varsa paylaşabilirsen çok işime yarar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

gokcan bunu yazdı:

berraa bunu yazdı:

ben kareleyerek çalışmanı tavsiye etmiorum..sakın alışma o şekilde..sonra kurtulması zor olur..geometrik şekiller iyidir başlangıç için..sonrada ayrı ayrı  kaş göz agız burun çizersin  değişik  açılardan falan..bir de hangi alanda çizmek istiyosun portre mi ? doğaçlama manzara yada imgesel  gibi şeyler mi ? ben gsf ye hazırlanıorum blogumda da yaptıgım amatör çalışmalar var..şuan bi atölyeye gidiorum ..takıldıgın bişi olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince..döküman  falan bakımındanda..

Tabi ki profosyonel kişilerle çalışıyorsundur ve araştırmalarında o yöndedir ama eğer mülakata gireceksen özellikle renklerle olan hayal gücünü geliştirmeni öneririm

Örnek bir soru:

Bir kasap dükkanı neden kırmızıya boyanmaz

Cvp:Etler çürük gözükür gibi..

Yukardaki soru bir mülakatta sorulmuştur.

çok kazık ve saçma sorular sorduklarını duydum..bakalım Allah kerim  ilk aşamaları geçelimde  elbet bi yerden  yakalarım  jürüyi :) :P

Başarı için kişilikte değişim şart..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

angels_demos bunu yazdı:

bol bol el ayak çizin pek faydalı nefret etsenizde yapın

son zamanlarda anatomi  çalışmaktan  kusucam artık.. tam da dediğin gibi  bol bol bacak  el ayak çiziorum..kas dokusu kemikler   falan  öğğ geldi :) ama olsun sevioruz  ve her türlü çizeriz dioruz tabi kii..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:

Bense tam aksine senin deyiminle Kazma ya hayat vermek için oran orantıyı gözünde oturtana kadar karelemeyi çizmeni öneririm.Bu sayede bir alanı (portre olur, manzara olur) kağıdına tam oturtmayı öğrenirsin.Portre çizimlerinde kalemle ölçülendirmede daha hızlı karar verirsin.Tabi ki kişiden kişiye değişir teknikler ama serbest çizimden önce alana oturtmayı öğrenmen güzel olur kanısındayım.

Koptum  gece gece
    Kazmaya hayat vermek :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berraa
    berraa's avatar
    Dişi

KarasuZanu bunu yazdı:

çizmek istediklerim Anime karakter - İç ortam ve ürün modeli (Nesne cihaz taslağı)
    berraa Döküman, ders notları ödevler varsa paylaşabilirsen çok işime yarar.

bende bi ara animelerle ilgilenmiştim ama sadece meraktı geçti :) o yönde döküman toplamıştım pazartesi elimde olanları paylaşırım seninle ..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başlangıç için belli keskin formları çalış - kusursuz kare, sipral, daire, eliptik çizimler, tamamen düz çizfiler,

yörüngesi sapmamış eğriler v.s. başında müfettişlik yapan hocan olmadığı için çizdikçe kontol edip

silip silip düzelteceksin zamanla gözün bu formlara alışıp elinde bu yönde çalışacak.

İkinci olarakta organik formlar çalış kumaş, yaprak, örgü kazak dokuları vs..

işe insan, hayvan gibi dünyanın en kompleks formlarıyla başlamaman yararına olur

kendini alıştır günde bir saat obje bir saat organik form çalış, aklına takılan bir şey olursa sorarsın

(maalesef zaman-mekan sıkıntısından bir şey öğretemem ama illa ders alacaksan hoca önerisinde bulunurum)

da vinci nin çizimlerini gölgeleme stillerini iyi incele...

9200 feetde alınan ilk nefes...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Bende amatör olarak manga ve portre çiziyorum tarayıcı bulursam yayınlıycam. Takipteyim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

birde karakutu ya danış

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 4373 Toplam Mesaj: 29