Karakalem Ders Verebilecekten Ders Alınır
-
berraa bunu yazdı:
-----------------------------
ben kareleyerek çalışmanı tavsiye etmiorum..sakın alışma o şekilde..sonra kurtulması zor olur..geometrik şekiller iyidir başlangıç için..sonrada ayrı ayrı kaş göz agız burun çizersin değişik açılardan falan..bir de hangi alanda çizmek istiyosun portre mi ? doğaçlama manzara yada imgesel gibi şeyler mi ? ben gsf ye hazırlanıorum blogumda da yaptıgım amatör çalışmalar var..şuan bi atölyeye gidiorum ..takıldıgın bişi olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince..döküman falan bakımındanda..
Tabi ki profosyonel kişilerle çalışıyorsundur ve araştırmalarında o yöndedir ama eğer mülakata gireceksen özellikle renklerle olan hayal gücünü geliştirmeni öneririm
Örnek bir soru:
Bir kasap dükkanı neden kırmızıya boyanmaz
Cvp:Etler çürük gözükür gibi..
Yukardaki soru bir mülakatta sorulmuştur. -
bol bol el ayak çizin pek faydalı nefret etsenizde yapın
-
çizmek istediklerim Anime karakter - İç ortam ve ürün modeli (Nesne cihaz taslağı)
berraa Döküman, ders notları ödevler varsa paylaşabilirsen çok işime yarar. -
gokcan bunu yazdı:
-----------------------------berraa bunu yazdı:
ben kareleyerek çalışmanı tavsiye etmiorum..sakın alışma o şekilde..sonra kurtulması zor olur..geometrik şekiller iyidir başlangıç için..sonrada ayrı ayrı kaş göz agız burun çizersin değişik açılardan falan..bir de hangi alanda çizmek istiyosun portre mi ? doğaçlama manzara yada imgesel gibi şeyler mi ? ben gsf ye hazırlanıorum blogumda da yaptıgım amatör çalışmalar var..şuan bi atölyeye gidiorum ..takıldıgın bişi olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince..döküman falan bakımındanda..
Tabi ki profosyonel kişilerle çalışıyorsundur ve araştırmalarında o yöndedir ama eğer mülakata gireceksen özellikle renklerle olan hayal gücünü geliştirmeni öneririm
Örnek bir soru:
Bir kasap dükkanı neden kırmızıya boyanmaz
Cvp:Etler çürük gözükür gibi..
Yukardaki soru bir mülakatta sorulmuştur.
çok kazık ve saçma sorular sorduklarını duydum..bakalım Allah kerim ilk aşamaları geçelimde elbet bi yerden yakalarım jürüyi :) :P -
angels_demos bunu yazdı:
bol bol el ayak çizin pek faydalı nefret etsenizde yapın
son zamanlarda anatomi çalışmaktan kusucam artık.. tam da dediğin gibi bol bol bacak el ayak çiziorum..kas dokusu kemikler falan öğğ geldi :) ama olsun sevioruz ve her türlü çizeriz dioruz tabi kii.. -
gokcan bunu yazdı:
Bense tam aksine senin deyiminle Kazma ya hayat vermek için oran orantıyı gözünde oturtana kadar karelemeyi çizmeni öneririm.Bu sayede bir alanı (portre olur, manzara olur) kağıdına tam oturtmayı öğrenirsin.Portre çizimlerinde kalemle ölçülendirmede daha hızlı karar verirsin.Tabi ki kişiden kişiye değişir teknikler ama serbest çizimden önce alana oturtmayı öğrenmen güzel olur kanısındayım.
Koptum gece gece
Kazmaya hayat vermek :D -
KarasuZanu bunu yazdı:
çizmek istediklerim Anime karakter - İç ortam ve ürün modeli (Nesne cihaz taslağı)
berraa Döküman, ders notları ödevler varsa paylaşabilirsen çok işime yarar.
bende bi ara animelerle ilgilenmiştim ama sadece meraktı geçti :) o yönde döküman toplamıştım pazartesi elimde olanları paylaşırım seninle .. -
Başlangıç için belli keskin formları çalış - kusursuz kare, sipral, daire, eliptik çizimler, tamamen düz çizfiler,
yörüngesi sapmamış eğriler v.s. başında müfettişlik yapan hocan olmadığı için çizdikçe kontol edip
silip silip düzelteceksin zamanla gözün bu formlara alışıp elinde bu yönde çalışacak.
İkinci olarakta organik formlar çalış kumaş, yaprak, örgü kazak dokuları vs..
işe insan, hayvan gibi dünyanın en kompleks formlarıyla başlamaman yararına olur
kendini alıştır günde bir saat obje bir saat organik form çalış, aklına takılan bir şey olursa sorarsın
(maalesef zaman-mekan sıkıntısından bir şey öğretemem ama illa ders alacaksan hoca önerisinde bulunurum)
da vinci nin çizimlerini gölgeleme stillerini iyi incele...
-
Bende amatör olarak manga ve portre çiziyorum tarayıcı bulursam yayınlıycam. Takipteyim
-
birde karakutu ya danış