folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kardeşim Bilgisayar Bağımlısı Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor..

Kardeşim Bilgisayar Bağımlısı Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Velet cod olsun cs olsun cart curt olsun fena sardı. Ailecek denize gittiğimizde bile gelmiyor, hatta geçen doğum gününde sülalecek gezdirmeye götürecektik, bi tek o gelmedi. 

Tek derdi evde oturup bilgisayar başında vakit geçirmek.

Direk pcye şifre koymak istemiyorum bi şekilde hallediyor, abisinin kardeşi.

Ama şöyle bi çözüm geldi aklıma, elbet ki vardır daha önceden akıl edilmiştir. 

Bilgisayara kuracağım programa 4 aile ferdi için 4 farklı şifre tanımlayacağım. Girilen şifrelere zaman kısıtlaması koyacağım.

Misal kardeşim için 1 saat oynadıktan sonra otomatik logoff edecek, ve 3 saat boyunca aynı şifreyle girişi kabul etmeyecek.

Aynı şekilde annem, babam, kendim için farklı zaman aralıkları tanımlayabileceğim.

İnternet cafe programları gibi, ana bilgisaya bağımlı değil de direk locale bağlı olacak..

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

eve şifre koysan kafede oynar üstünede para verir hacı daha mı iyi

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

çocuğun özgürlüğünü kısıtlama hacı, oynadığı oyunları iptal etmeye çalış bozmaya çalış, yada bırak kendi haline elbet sıkılır 2 3 yıla.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

GusFring bunu yazdı:
    -----------------------------

eve şifre koysan kafede oynar üstünede para verir hacı daha mı iyi

-----------------------------

aynen küçükken bende bağımlıydım, minibüsün paraları çalıp internet kafeye gidiyodum pc aldılar sorun çözüldü. Bağımlılık kötü bişey kendi kaybediyorsun tabi çocukken.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

şifre koyup sınırlamaktansa bir ödül vaad ederek kendi kendine azaltmasını sağlayabilirsiniz. örneğin 1 ay boyunca günde 2 saatten az bilgisayar kullanırsa istediği cep telefonunu almak vs. gibi. ben farklı bir sebepten dolayı kardeşime uygulamıştım ve mucizevi bir şekilde işe yaradı.

never say never...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

yasaklar her zaman daha çekici olur

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

FM falan oynasın bari

Allah Türktür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    oyun oynatma c++ falan öğrensin ilerde coder olur işte
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Save dosyalarını sil.. 1-2 inatlaşır, sonra pişman olur :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

hocam kullanmıyorsanız ekran kartını sök onboard bağla makinayı oyun oynayamağınca ya bırakır pc ile uğraşmayı 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Bırak çocugu  tatilde oyun oynasın  bizden olsun :) şaka bi yanada eğitim videolarını izlet bişeyler kapar :) 

ZalımMadam.10.07.24
Toplam Hit: 2712 Toplam Mesaj: 26