Karga...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

80'ine merdiven dayamış yaşlı baba ile onu ziyarete gelen -45 yaşında ve saygın bir işi olan- oğlu salonda oturuyorlardı.
    Hal-hatırdan, çoluk-çocuktan, havadan-sudan sahbet ettikten sonra oğlu susmuş, ayrılmanın sinyalini vermişti.
     O anda üzerinde oturdukları sedirin yanındaki pencerenin pervazına bir karga kondu.
     Yaşlı baba kargaya gülümserek biraz baktıktan sonra oğluna sordu: 'Bu ne oğlum?'

Oğlu şaşkın, cevapladı: 'o bir karga baba.'

Yaşlı baba kargaya biraz daha baktıktan sonra yine sordu: 'Bu ne oğlum?'

Oğlu daha da şaşkın, yine cevapladı: 'Baba, o bir karga'

Karga hâlâ pervazda, komik hareketlerle başını sağa sola çeviriyor, başını yan yatırıyor, havaya bakıyor, sonra başını yine onlara çeviriyordu. Yaşlı baba üçüncü defa sordu: 'Bu ne?'

Oğlunun şaşkınlığı sabırsızlığa dönmüştü: 'O bir karga baba, üç oldu soruyorsun. Beni işitmiyor musun?'

Yaşlı baba dördüncü defa da sorunca oğlunun sabrı taştı ve sesini yükseltti: 'Baba bunu neden yapıyorsun? Tam dört defadır onun ne olduğunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hâlâ sormaya devam ediyorsun. Sabrımı mı deniyorsun?'

Babası -yüzünde hâlâ bir gülümseme- yerinden kalktı, içeri odaya gitti ve elinde bir defterle döndü. Bu bir hâtıra defteriydi. Oturdu, sayfalarını karıştırdı ve aradığını buldu. Sevgiyle gülümseye devam ederek sayfası açık bir vaziyette defteri oğluna uzattı ve o sayfayı okumasını söyledi.

'Bugün 3 yaşındaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanıbaşımızdaki pencerenin pervazına bir karga kondu. Oğlum tam 23 defa onun ne olduğunu sordu. 23 soruşunda da ona sevgiyle sarılarak, onun bir karga olduğunu söyledim. Rahatsız olmak mı? Hayır! Onun sorusunu masumca tekrar edişi içimi sevgiyle doldurdu.'

'Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara 'öf' bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.' (İsra, 23)

Alıntı.

Şu son dönemde pek denk gelmedimse de, sitede bir çok arkadaş, ailesi ve babası ile sorunlar yaşıyor ve onlara hoş olmayan sözler sarfediyor. Herkezin kendine göre bir nedeni vardır mutlaka ama yinede unutmayalım, onlar varolma nedenimiz...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek
    tüylerim diken diken oldu .. gayet başarılı bir makale olmuş tebrik ediyorum.

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    : )

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek
    Bende bi konu açıcaktım anne ve babayla ilişkilerimizle ilgili ,  Bizi doğuran , büyüten bu yaşa getiren mübarek insanlara çok büyük haksızlıklar yaptığımı(zı) düşünüyorum . Bu arada Hikaye süperdi .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Seçilen hayvanın karga olması yaşından kaynaklanan bir mantalite sanırım :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Allah'ına kurban Emir Reis..

Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Eyvallah kardeşim, hepiniz sağolun.

Geçen yıl babamın cüzdanından bi kağıt parçası çıktı, eski bir şey. Baba bu nedir diye aldım ve kağıdı okumaya çalısdım. Benim 4 yaşında iken yazmış olduğum, yamuk harfler, çizgiler ve çöp kız :) İnsan bi tuhaf oluyor...

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

Eyvallah kardeşim, hepiniz sağolun.

Geçen yıl babamın cüzdanından bi kağıt parçası çıktı, eski bir şey. Baba bu nedir diye aldım ve kağıdı okumaya çalısdım. Benim 4 yaşında iken yazmış olduğum, yamuk harfler, çizgiler ve çöp kız :) İnsan bi tuhaf oluyor...

----------------------------

çöp kız xD

tahmin edebiliyom ben onu :)

bu arada gercekten duygulandım eline sağlık hocam  

Yapay zeka, zeka değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Yardın yüreğimi, :( şükür  babam benim için "dünyayı kurtaran adam"  hala yaşım 23 ama hala öğreneceğim çok şey var benim babamdan. Okudum ne küfür ettim şerefsize  bağırılır lan babaya şerefsiz... oofff  babam yaa :(

Mevzu derin | Papikolas Planet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Güzel Yazıydı .. Paylaştığın Saol .. ilk köpegı aldıgımda bana böyle :D soruyorlardı :) kafayı yıyecektım ama cocuk iyi dayanmış :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek
    helal olsun çok güzel yazı. paylaştığın için saol böyle şeylere ihtiyacımız var.

Ses Etme Hallederiz
Toplam Hit: 2912 Toplam Mesaj: 19